7 προορισμοί στην Ηλιούπολη

Το Συντριβάνι: Μαγειρείο με ιστορία πιστό στην παράδοση

Γεύσεις αγαπημένες, μαμαδίστικες, από αυτές που περιμένεις πώς και πώς να τις απολαύσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Συντριβάνι
Το Συντριβάνι
Το Συντριβάνι
Το Συντριβάνι

Το Συντριβάνι, στην Ηλιούπολη, είναι ένα παραδοσιακό μαγειρείο με ιστορία από το 1978

Από το 1978 μέχρι σήμερα στο Συντριβάνι, στην Ηλιούπολη, η οικογένεια Γκιουμέ προσφέρει γνήσιο και βραβευμένο (Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2016) μαγειρευτό φαγητό. Γεύσεις αγαπημένες, μαμαδίστικες, από αυτές που περιμένεις πώς και πώς να τις απολαύσεις. Ανάμεσά τους θα ανακαλύψεις στο μενού ημέρας σπιτικά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι, όπως είναι το μοσχαράκι στιφάδο ή το ψητό νουά, οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και το αρνάκι φρικασέ. Σίγουρα, όταν το βρεις, να δοκιμάσεις και το τηγανητό συκωτάκι.

Στο Συντριβάνι θα φας ακόμα φρεσκομαγειρεμένα λαδερά, όπως φασολάκια και μπριάμ με φρέσκα λαχανικά εποχής. Και βέβαια παστίτσιο και μουσακά. Μην παραλείψεις να γευτείς και τους «ταπεινούς» γίγαντες, είναι τόσο νόστιμοι που ακόμα κι αν δεν είσαι φίλος θα γίνεις. Στο μενού υπάρχουν φρέσκες σαλάτες και χόρτα, πάντα με βάση την εποχή, και ποικιλία συνοδευτικών και ορεκτικών.

Σε όλα τα πιάτα θα νιώθεις ότι βρίσκεις γεύσεις οικείες και καθαρές, «μεθυστικά ευωδιασμένες με τα κατάλληλα μπαχαρικά», όπως λένε οι άνθρωποί του. Στο Συντριβάνι δηλώνουν όμως και κάτι ακόμα, ότι έχουν πάρει διαζύγιο με το πλαστικό και το ξενόφερτο φαγητό. Έτσι, αν είσαι λάτρης της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, τότε είναι το σωστό μέρος για σένα. Θα σε υποδεχτούν με χαμόγελο και ζεστασιά στον μοντέρνο και ανανεωμένο χώρο του μαγειρείου. Βρες το στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης από τις 11.30 έως τις 18.30 καθημερινά ή και με delivery μέσω e-Food και Βox.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου