Resto

NiDo, το ωραίο γαστρομπάρ του σεφ Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι

Μισό μπαρ-μισό εστιατόριο, ένα ολόκληρο στέκι

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NiDo

NiDo, το εστιατόριο του σεφ Νίκου Θωμά είναι το στέκι σου στο Κολωνάκι

Λίγο μετά τις 20.00, μια ώρα δύσκολη. Έχεις μόλις φύγει από το γραφείο, αλλά δεν θες να γυρίσεις ακόμα σπίτι. Λαχταράς όσο τίποτα ένα ποτό στο κέντρο, να ακούσεις ωραίες μουσικές, να συναντήσεις έναν καλό φίλο, να αποφορτιστείς όπως πρέπει. Εντωμεταξύ γουργουρίζεις κιόλας... Για να καλύψεις όλες τις παραπάνω ανάγκες (φαγητό, ποτό, μουσική, ίσως και λίγο φλερτ) στο κέντρο της πόλης θα βρεις πολλές επιλογές. Όμως καμία δεν θα είναι σαν το NiDo.

Μισό μπαρ-μισό εστιατόριο, το γαστρομπάρ του βραβευμένου σεφ Νίκου Θωμά δεν είναι τυχαίο που πήρε αυτόν τον τίτλο. Το όνομά του σημαίνει «φωλιά» στα ισπανικά και αυτό ακριβώς είναι: μία νόστιμη «φωλιά», ένα στέκι που μας χωράει όλους γιατί τα συνδυάζει όλα… φαγητό, ποτό, μουσική και το νόστιμο άγγιγμα ενός σεφ που έχει ταλέντο και ένα μυαλό που δεν κάθεται ποτέ ήσυχο.

Νίκος Θωμάς
Νίκος Θωμάς

Στο NiDo θα βρεις ψηλά τραπεζάκια με άνετα stools, θα βρεις και χαμηλά τραπέζια με καρέκλες ή/και καναπέ. Θα βρεις ένα Dj booth όπου φιλοξενούνται γνωστοί έλληνες Djs, θα βρεις και μία ανοιχτή κουζίνα που κάνει τα δικά της “remix”. Το μενού, βλέπεις, μπλέκει διάφορες γευστικές κουλτούρες του κόσμου μεταξύ τους, και τις σερβίρει σε πρωτότυπους μεζέδες ιδανικούς για να μοιραστούν ανάμεσα σε μια παρέα.

NiDo

Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να παραγγείλεις είναι τα στρείδια. Θα τα βρεις σε αρκετές εκδοχές, όλες τους ιδιαίτερα δημιουργικές. Ας πούμε, τι θα έλεγες για ένα ολόφρεσκο στρείδι με ζωμό χωριάτικης και πίκλα κρεμμύδι; Για ένα στρείδι με tempura και γλάσο sweet chili; Μήπως προτιμάς ένα καπνιστό στρείδι με βούτυρο N’duja;

NiDo

Μετά τα στρείδια, μείνε στον βυθό για μια βουτιά στο πιάτο με το καλαμάρι που θα έρθει σε μορφή… σπαγγέτι μαζί με kimchi beurre blanc, chorizo και kimchi seeds. Αν και εξίσου θαλασσινή και νόστιμη είναι και η βάφλα μπακαλιάρου με μπακαλιάρο κονφί, βάφλα με φύκια και μία hollandaise με jalapenos.

NiDo

Αν, τώρα, προτιμήσεις το κρέας, την προσοχή σου αξίζουν το tartare μοσχάρι (από βιολογικό φιλέτο) με μαγιονέζα bonito, καραμελωμένο κρεμμύδι και σκόνη πορτσίνι, αλλά και η πανσέτα με γκρεμολάτα και πίκλα από κίτρινο παντζάρι. Από τη μέση του τραπεζιού, δεν πρέπει να λείψει ούτε η τερίνα πατάτας με μαγιονέζα τρούφας και κρόκο, αναπάντεχη και γενναιόδωρη σε κάθε της μπουκιά.

Όλα αυτά, τα συνοδεύεις με ένα ωραίο κρασί, ένα premium straight ποτό ή με κάποιο από τα 14 cocktails signature ή μη (σ.σ. την Tequila Sunrise να πάρεις). Να σημειώσουμε πως η wine list περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα (τα κρασιά ήπιας παρέμβασης δεν λείπουν) και πως γύρω στις 20 ετικέτες σερβίρονται και σε ποτήρι. Να πας, να τσουγκρίσεις και να περάσεις απρόσμενα καλά ένα τυχαίο βράδυ καθημερινής.

NiDo

Λεβέντη 5, Κολωνάκι, 210 7250226, Δευτέρα-Σάββατο: 19.00-02.00, Κυριακή κλειστά, www.nidoathens.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ