15 ταβερνάκια με τέλειους μεζέδες

Ταβέρνα Μπάμπης: Ένα από τα θρυλικά εστιατόρια των νοτίων προαστίων

Χορταίνει τους μερακλήδες από το 1967!

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπάμπης, η ξακουστή ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο 

Ο «Μπάμπης» εκεί, στη νότια πλευρά της πόλης, είναι η πρώτη σκέψη που κάνουν οι μερακλήδες όταν λαχταρούν μία ταβέρνα τίμια, από εκείνες που ακόμα κρατούν τα ηνία της ελληνικής παράδοσης. Τέτοιο στέκι είναι ο Μπάμπης, πιστός στους θαμώνες του, στις συνταγές που λατρεύουμε και στην ποιότητά του που ποτέ δεν έριξε από το 1967, όταν και πρωτάνοιξε, μέχρι σήμερα.

Η ταβέρνα φημίζεται για τη μεγάλη μαεστρία της στη σχάρα. Έτσι, ό,τι και αν πάρεις, από τη μοσχαρίσια μπριζόλα Ελασσόνας, τη χοιρινή μπριζόλα, τα λουκάνικα από την Πύλη Τρικάλων ή τα κοτόπουλα Άρτας, ξέρεις ότι θα ψηθεί στην εντέλεια, με τέχνη, μεράκι, κι εκείνη τη γνώση που μόνο οι παλιοί ψήστες έχουν. Αλλά εκεί που ο Μπάμπης δεν παίζεται είναι στο μπιφτέκι του. Ζουμερό, αρωματικό, και τόσο μα τόσο νόστιμο, η φήμη αυτού του μπιφτεκιού έχει απλωθεί σε όλη την Αθήνα και όχι άδικα. Είναι η απόλυτη σπεσιαλιτέ, για αυτό κι αν παρατηρήσεις προσεκτικά θα δεις ότι δεν λείπει από κανένα τραπέζι.

Αν, όμως, αυτό που θες απόψε δεν είναι κρέας, στον κατάλογο θα βρεις ακόμα του κόσμου τα λαδερά, όλα τα μαγειρευτά με τα οποία μεγάλωσες, αλλά και πολύ πολύ ωραίο και φρέσκο ψαράκι. Εδώ την προσοχή σου αξίζει και το σουβλάκι… σολομού! Υγιεινό, ελαφρύ και πολύ νόστιμο, αν αγαπάς το ψάρι, τούτο θα γίνει το αγαπημένο σου σουβλάκι. Σε κάθε περίπτωση, να πάρεις μαζί  και τη σπέσιαλ σαλάτα του Μπάμπη με λάχανο, καρότο, μαρούλι, ελιές, αγγούρι, ντομάτα και μαϊντανό – ολόφρεσκη και ολόδροση έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις χάρη στην ποιότητα των υλικών της.

Όλα αυτά τα συνοδεύεις με ωραίο κρασάκι, αποστάγματα και μπίρες, στη ζεστή σάλα του Μπάμπη ή σπίτι σου, αφού όλος ο κατάλογος πάει και delivery μέσω των γνωστών εφαρμογών. Αλλά, εμείς προτείνουμε να έρθεις από εδώ, έστω και μόνο για να γνωρίσεις αυτή την ταβέρνα-σταθμό, που άφησε και εξακολουθεί να αφήνει το δικό της στίγμα στις νόστιμες ιστορίες αυτής της πόλης…

Extra tip: O Mπάμπης εξυπηρετεί delivery τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω εφαρμογών e-food, box και wolt!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου