Χολαργός και Αγία Παρασκευή: Τα 13 στέκια που πρέπει να επισκεφθείς

Παλιά Ιστορία: Το ξακουστό μεζεδοπωλείο του Χολαργού

Ειδικά τα μαγειρευτά θα σου φέρουν στο νου τη γεύση που έχει το φαγητό της μαμάς...

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Παλιά Ιστορία, στον Χολαργό, εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες μαγειρεύει με πίστη και προσήλωση στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Αν ρωτήσεις στον Χολαργό πού θα βρεις νόστιμο, ελληνικό και καλομαγειρεμένο φαγάκι, όλοι θα σε στείλουν στην Παλιά Ιστορία, αυτό το φίνο μεζεδοπωλείο που εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες μαγειρεύει με πίστη και προσήλωση στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Κι αν τα τελευταία χρόνια η Παλιά Ιστορία μετακόμισε (ακριβώς απέναντι από το αλλοτινό της πόστο) τις συνταγές της δεν τις άλλαξε. Τι πατατού (σουφλέ πατάτας με μυρωδικά και καπνιστό χοιρινό, παραδοσιακό πιάτο της Τήνου) και μερακλίδικο γιαουρτλού, τι φλογέρες με παστουρμά και μοσχαρίσιο χτένι στο πήλινο, τι ρεβιθάδα μελωμένη στη γάστρα και μπεκρή μεζέ με σουτζούκι και φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες! Αλλά εκεί που η Παλιά Ιστορία δεν παίζεται, είναι η κατσαρόλα της… Πραγματικά, τα μαγειρευτά της θα σου φέρουν στο νου τη γεύση που έχει το φαγητό της μαμάς. Από το τραπέζι σου, όμως, δεν πρέπει να λείπει ούτε το γκιούλμπασι, η μεγάλη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού: πρόκειται για χοιρινό στη λαδόκολλα που γεμίζεται με γραβιέρα και λαχανικά, μαρινάρεται σε μέλι και μπίρα, ύστερα σιγοψήνεται για 5 ώρες στον φούρνο μέχρι να γίνει –στα αλήθεια– λουκούμι! Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα πιάτα, ακόμη και οι αλοιφές (δοκίμασε οπωσδήποτε τη φάβα Σαντορίνης, αντάξιά της δύσκολα θα βρεις) φτιάχνονται εδώ από την αρχή έως το τέλος τους. Κι εσύ τα απολαμβάνεις στον όμορφο εσωτερικό χώρο, που είναι διακοσμημένος με παλιά αντικείμενα και έπιπλα ή στα τραπεζάκια έξω που έχουν για θέα την ηλιόλουστη πλατεία. Τσουγκρίζεις με αποστάγματα και ελληνικές μπίρες και δεν θες τίποτα άλλο…