Ramino, οι ιταλικές συνταγές συναντούν τη σύγχρονη γαστρονομία
Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος, πάντα με γνώμονα την ποιότητα, δημιουργεί comfort πιάτα ενσωματώνοντας μια νέα ματιά στις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές
Το Ramino συνδυάζει την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα με τη σύγχρονη γαστρονομία και την κομψή διακόσμηση με την άνεση που νιώθεις σε ένα οικείο χώρο.
Υπάρχει ένα μέρος στην Αθήνα που συνδυάζει την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα με τη σύγχρονη γαστρονομία και την κομψή διακόσμηση με την άνεση που νιώθεις σε ένα οικείο χώρο. “Rame” στα ιταλικά σημαίνει «χαλκός», και στην περίπτωση της φιλόξενης αυτής τρατορίας, η ονομασία Ramino επιλέχθηκε ως φόρος τιμής στο χάλκινο μαγειρικό σκεύος που πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις συνταγές τις ιταλικής κουζίνας. Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος, πάντα με γνώμονα την ποιότητα, δημιουργεί comfort πιάτα ενσωματώνοντας μια νέα ματιά στις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Τα περισσότερα ζυμαρικά είναι φρέσκα και παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα του Ramino, το οποίο αποτελεί μέλος του Ομίλου Καστελόριζο, όπως και το ζυμάρι της πίτσας που ωριμάζει για 48 ώρες πριν ψηθεί, γεγονός που την κάνει απίστευτα τραγανή και –φυσικά– συγκλονιστικά νόστιμη. Αξίζει να δοκιμάσεις κάθε πίτσα – ειδικά τη vegetarian Verdure με κολοκύθι, πιπεριές, μανιτάρια και επιλογή vegan χωρίς τυρί. Όμως στα δικά μας πολύ αγαπημένα είναι και τα ζυμαρικά. Στα must η μακαρονάδα Troffie al Ragu Bianco με ραγού από χειροποίητο λουκάνικο, θυμάρι, λάδι τρούφας και λευκή σάλτσα από κρέμα παρμεζάνας, αλλά και η Fusilloni e Guanciale all’ Amatriciana με καπνιστά χοιρινά μάγουλα, σκόρδο, ντομάτα και μαϊντανό. Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο από τα ιταλικά κρασιά που εμφιαλώνονται αποκλειστικά για το Ramino στη Βενετία!