Resto

El Tropicana: το νέο bar της Πλατείας Αβησσυνίας

Εδώ είναι πάντα καλοκαίρι

Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

El Tropicana: ένα νέο τροπικό bar στην Πλατεία Αβησσυνίας που αγαπά τα cocktails, τη μουσική και τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις

Όταν πέσει ο ήλιος και τα παλαιοπωλεία κατεβάσουν τα ρολά τους, η πλατεία Αβησσυνίας μένει ήσυχη. Οι φωνές του παζαρέματος, η βαβούρα της ανταλλαγής σωπαίνουν, και τα φώτα της Ερμού δεν φτάνουν ως εδώ. Τότε προσέχεις την ταμπέλα από νέον που ρίχνει πράσινες ανταύγειες στη μια μεριά της πλατείας: “El Tropicana”. Καλάμια και μπαμπού, πολύχρωμες καρέκλες, τοτέμ, φωτιστικά που λάμπουν σε ένα απαλό, διακριτικό πορτοκαλί. Εδώ έχει πάντα καλοκαίρι.

Το El Tropicana είναι το πρόσφατο αδερφάκι του δημοφιλούς Buena Vista Social Bar, τα δύο στέκια επικοινωνούν, μάλιστα, μεταξύ τους καθώς βρίσκονται στο ίδιο κτίριο. Για να περάσεις από το ένα μαγαζί στο άλλο, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις σκάλες προς την άνοδο ή την κάθοδο (εξαρτάται από το πού βρίσκεσαι). Η ιδιοκτήτρια Έφη Μπούρου λέει: «”El Tropicana” ονομαζόταν το εμβληματικό club της Κούβας. Εμείς θέλαμε να φτιάξουμε ένα καθαρόαιμο bar, που να φλερτάρει με μουσικές από όλο τον κόσμο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το “El Tropicana” είναι η πιο bar εκδοχή του Buena Vista. Διαλέγεις πού θα κάτσεις με βάση τη διάθεσή σου: Θέλεις ταράτσα και θέα Ακρόπολη ή μήπως να είσαι μέσα στην πιο εναλλακτική πλατείας της χώρας;».

Το El Tropicana ανοίγει από το πρωί σερβίροντας καφέ, brunch και μενού με λατινοαμερικάνικο προσανατολισμό (quesadillas, tacos, chimichangas, burritos, nachos). Αυτά τα νόστιμα όσο είναι μέρα τα απολαμβάνεις κάνοντας χάζι το γιουσουρούμ. Αν είναι νύχτα, τα συνοδεύεις με τα σούπερ-ντούπερ cocktails της δυνατής μπάρας που για τις «αναμείξεις» της χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά και homemade σιρόπια (σ.σ. πολύ ενδιαφέρον το σιρόπι μπαχαρικών). Υπάρχει ακόμη και σπιτικό ποπ κορν!

Βρέθηκα ξανά στο El Tropicana τη βραδιά των εγκαινίων του μια καυτή νύχτα του Σεπτέμβρη. Έπαιζε φοβερή μουσική, σέρβιρε τέλεια cocktails, αλλά αυτό που μου έμεινε περισσότερο ήταν η θέα του κόσμου να χορεύει. Μέσα κι έξω, γύρω από την tiki μπάρα ή μπροστά από τα κοιμώμενα παλαιοπωλεία. Αυτές τις εξάρσεις χαράς, γέλιου και κεφιού τις έχουν τα τροπικά καλοκαίρια, πόσο μάλλον τα τροπικά, αθηναϊκά μπαρ…

*Το El Tropicana έχει δύο εισόδους: Πλατεία Αβησσυνίας 10 και Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι.

Fb: @ElTropicana.Athens, Instagram: @eltropicana.athens