- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Kantina Greek Street Food: το πρώτο project του Σταύρου Βαρθαλίτη
Ένα ghost kitchen που αγαπάει τις ελληνικές γεύσεις όσο και το street food
Kantina Greek Street Food: το πρώτο ghost kitchen του Master Chef Σταύρου Βαρθαλίτη μόλις άνοιξε στο Περιστέρι
Κάθε φορά που ο Σταύρος Βαρθαλίτης μαγείρευε για μία δοκιμασία στο πλατό του Master Chef τα σχόλια των κριτών ήταν διθυραμβικά. Και κάθε φορά εμείς μέναμε με τη λαχτάρα και την εξής απορία: «μα πόσο καλά μαγειρεύει αυτός ο άνθρωπος;». Να που, όμως, επιτέλους ήρθε η ώρα η απορία μας να απαντηθεί μια που ο νικητής του Master Chef 4 μόλις δημιούργησε το πρώτο κατάδικό του project!
Η Kantina by Stavros Varthalitis είναι ένα ghost kitchen εστιατόριο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί αποκλειστικά με delivery (μέσω efood και wolt). Γεγονός που καθόλου δεν εμποδίζει το διάσημο μάγειρα να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητά του. Το μενού σε αυτή την εικονική Kantina παντρεύει τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με το street food και το αποτέλεσμα ακούγεται άκρως λαχταριστό… Φαντάσου, ας πούμε, ένα pulled μοσχαράκι που έχει όλη τη μαμαδίστικη γεύση από ένα σπιτικό κοκκινιστό, αλλά σερβίρεται πάνω σε μια ανοιχτή, τρυφερή πίτα μαζί με μελιτζάνα και άχυρο πατάτας. Ή ένα hot dog αλά σπετσοφάι με τραγανό κρεμμύδι και μαγιονέζα που καταφτάνει μέσα σε αφράτο, βουτυρένιο ψωμάκι.
Εδώ να πούμε πως στην Kantina του Σταύρου Βαρθαλίτη πρωταγωνιστές είναι οι ελληνικές πρώτες ύλες που έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας και που στα χέρια του μάγειρα γίνονται οι αγαπημένες γεύσεις που θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία. Στα ορεκτικά, ας πούμε, θα βρεις τηγανιτές πατάτες που σερβίρονται μαζί με παλαιωμένη γραβιέρα, χειροποίητους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και φέτα σαγανάκι με τραγανό φύλλο κρούστας, μέλι και σουσάμι.
Στα κυρίως, κάτι μας λέει ότι η τρυφερή πανσέτα, τα μανιτάρια πλευρώτους με μυρωδικά, και το pulled μοσχαράκι που όλα σερβίρονται μέσα σε ανοιχτές πίτες, θα γίνουν γρήγορα τα πιάτα-σουξέ του καταλόγου. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το Kantina fried chicken με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, coleslaw, τραγανό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγιονέζα με πάπρικα (γλείφεσαι;)!
Και τέλος, επειδή πάντα υπάρχει χώρος για γλυκάκι, ο Σταύρος προτείνει Μιλφέιγ με κρέμα μπουγάτσας, προφιτερόλ με γκανάζ σοκολάτας, αλμυρή καραμέλα και κροκάν φουντουκιού ή ένα αέρινο cheesecake με φράουλα και δυόσμο.
Η Kantina του Σταύρου Βαρθαλίτη έχει ήδη ανάψει τη μηχανή της στο Περιστέρι και εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή αποκλειστικά μέσω delivery.
Instagram: @kantina_greekstreetfood, Fb: Kantina Greek Street Food
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Η ωραιότερη θέα της πόλης στην κορυφή του ξενοδοχείου The Athenaeum
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.