Resto

Kantina Greek Street Food: το πρώτο project του Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα ghost kitchen που αγαπάει τις ελληνικές γεύσεις όσο και το street food

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταύρος Βαρθαλίτης

Kantina Greek Street Food: το πρώτο ghost kitchen του Master Chef Σταύρου Βαρθαλίτη μόλις άνοιξε στο Περιστέρι

Κάθε φορά που ο Σταύρος Βαρθαλίτης μαγείρευε για μία δοκιμασία στο πλατό του Master Chef τα σχόλια των κριτών ήταν διθυραμβικά. Και κάθε φορά εμείς μέναμε με τη λαχτάρα και την εξής απορία: «μα πόσο καλά μαγειρεύει αυτός ο άνθρωπος;». Να που, όμως, επιτέλους ήρθε η ώρα η απορία μας να απαντηθεί μια που ο νικητής του Master Chef 4 μόλις δημιούργησε το πρώτο κατάδικό του project!

Σταύρος Βαρθαλίτης

Η Kantina by Stavros Varthalitis είναι ένα ghost kitchen εστιατόριο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί αποκλειστικά με delivery (μέσω efood και wolt). Γεγονός που καθόλου δεν εμποδίζει το διάσημο μάγειρα να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητά του. Το μενού σε αυτή την εικονική Kantina παντρεύει τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με το street food και το αποτέλεσμα ακούγεται άκρως λαχταριστό… Φαντάσου, ας πούμε, ένα pulled μοσχαράκι που έχει όλη τη μαμαδίστικη γεύση από ένα σπιτικό κοκκινιστό, αλλά σερβίρεται πάνω σε μια ανοιχτή, τρυφερή πίτα μαζί με μελιτζάνα και άχυρο πατάτας. Ή ένα hot dog αλά σπετσοφάι με τραγανό κρεμμύδι και μαγιονέζα που καταφτάνει μέσα σε αφράτο, βουτυρένιο ψωμάκι.

Kantina by Stavros Varthalitis

Εδώ να πούμε πως στην Kantina του Σταύρου Βαρθαλίτη πρωταγωνιστές είναι οι ελληνικές πρώτες ύλες που έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας και που στα χέρια του μάγειρα γίνονται οι αγαπημένες γεύσεις που θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία. Στα ορεκτικά, ας πούμε, θα βρεις τηγανιτές πατάτες που σερβίρονται μαζί με παλαιωμένη γραβιέρα, χειροποίητους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και φέτα σαγανάκι με τραγανό φύλλο κρούστας, μέλι και σουσάμι.

Κεφτεδάκια

Στα κυρίως, κάτι μας λέει ότι η τρυφερή πανσέτα, τα μανιτάρια πλευρώτους με μυρωδικά, και το pulled μοσχαράκι που όλα σερβίρονται μέσα σε ανοιχτές πίτες, θα γίνουν γρήγορα τα πιάτα-σουξέ του καταλόγου. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το Kantina fried chicken με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, coleslaw, τραγανό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγιονέζα με πάπρικα (γλείφεσαι;)!

Προφιτερόλ με γκανάζ σοκολάτας, αλμυρή καραμέλα και κροκάν φουντουκιού

Και τέλος, επειδή πάντα υπάρχει χώρος για γλυκάκι, ο Σταύρος προτείνει Μιλφέιγ με κρέμα μπουγάτσας, προφιτερόλ με γκανάζ σοκολάτας, αλμυρή καραμέλα και κροκάν φουντουκιού ή ένα αέρινο cheesecake με φράουλα και δυόσμο.

Προφιτερόλ με γκανάζ σοκολάτας, αλμυρή καραμέλα και κροκάν φουντουκιού

Η Kantina του Σταύρου Βαρθαλίτη έχει ήδη ανάψει τη μηχανή της στο Περιστέρι και εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή αποκλειστικά μέσω delivery.

Instagram: @kantina_greekstreetfood, Fb: Kantina Greek Street Food

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ