Resto

Τρία καλοκαιρινά στέκια για να κάνεις την Αθήνα νησί

Το κυκλαδονήσι της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Μπαλί του Φαλήρου, σούσι και μια ιταλική τραττορία μέσα σε ένα αναπάντεχο σκηνικό στη Βαρβάκειο. Αυτό το καλοκαίρι στην πόλη μπορείς να το κάνεις αξέχαστο.

Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 838
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιsland Athens Riviera, Gajah Athens, Hasapika & Trattoria θα γίνουν τα στέκια σου.

Όσο (απατηλά) ήσυχη είναι η Αθήνα τη μέρα τόσο γοητευτικές εκπλήξεις κρύβει τα καυτά αυγουστιάτικα βράδια. Στέκια που θα εξερευνήσεις για πρώτη φορά με άλλο μάτι σε περιμένουν για να ζήσεις το διαφορετικό, το αναπάντεχο, το αλλιώτικο. Ας πούμε, πίστευες ποτέ ότι θα βρεθείς μέσα σε λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης σε ένα μέρος που μοιάζει με κοσμοπολίτικο νησί στην Βουλιαγμένη, ότι στο Φάληρο υπάρχει ένα στέκι που σε μεταφέρει στην Ινδονησία χωρίς να πάρεις αεροπλάνο και πως στη Βαρβάκειο μπορείς μέσα σε «dark» ατμόσφαιρα, με πάγκους του χασάπη και τσιγγέλια, κόκκινα φίλτρα και χρυσά μανουάλια να περάσεις μια κοσμοπολίτικη βραδιά με απίθανες μουσικές, σαμπάνιες, σούσι ή ζυμαρικά, που φτιάχνονται μπροστά σου από έναν Γενοβέζο σεφ; Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.
Island Athens Riviera: Το νησί της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Ολάνθιστες βουκαμβίλιες, ασβεστωμένα πεζούλια που θυμίζουν πλακόστρωτα σοκάκια σε νησί και κάτω από τον βράχο η απέραντη, σαγηνευτική θάλασσα. Οι βραδιές στο Island είναι «σκηνοθετημένες» για να σε κάνουν να νιώθεις πως είσαι στη Μύκονο, στην Πάρο, στην Ίο ή και στην Ίμπιζα, όμως έτσι κι αλλιώς πατάνε κάθε μέρα και σε διαφορετικές θεματικές. Οι Τρίτες είναι αφιερωμένες στη γαστρονομία του executive chef Νίκου Σκλήρα ενώ οι Τετάρτες με το “Imani” σε ταξιδεύουν στην Ανατολή, με ethnic πιάτα, ποικιλία γεύσεων nargile, signature καλοκαιρινά cocktails και live μουσική με τους Constantin Nasiri & Τhe Βand. Το “Infinity” κάθε Πέμπτη φιλοξενεί διεθνείς και Έλληνες DJs της melodic techno σκηνής σε ένα set up που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα club του εξωτερικού. Οι Κυριακές με το απογευματινό πάρτι “Jafari” φιλοξενούν φέτος μεγάλα ονόματα της techno – spiritual house μουσικής σκηνής όπως Who Made Who, Agents Of Time και Bedouin. Τα σαββατοκύριακα  θα πετύχεις και σόου πυροτεχνημάτων που φωτίζουν τον έναστρο ουρανό, πέφτουν μαλακά και εντυπωσιακά στη θάλασσα και απογειώνουν ακόμα περισσότερο τη φάση.
Island Athens Riviera, 27ο χλμ. Αθηνών - Σουνίου,  
Βάρκιζα, Αθηναϊκή Ριβιέρα
2109653563 -564 | 2108925101
www.islandclubrestaurant.gr
Hasapika: Σούσι, πάστα και μανουάλια στη Βαρβάκειο Αγορά
Από τον χειμώνα έχεις ακούσει για τα Hasapika, ένα από τα πιο αυθεντικά sushi corners της πόλης –ναι, η Ζοζεφίνα είναι εδώ–, αυτό όμως που ίσως να μην έχεις ακούσει είναι ότι, τώρα πια, μπορείς αργά το βράδυ να απολαύσεις τα ωμά σου μαζί με πιο καλοφτιαγμένες μαργαρίτες, premium σαμπάνιες, Miraval και άλλες διάσημες διεθνείς ετικέτες κρασιών, την ώρα που ο DJ παίζει ατμοσφαιρική μουσική. Το σκηνικό, εντυπωσιακό και «μυστηριώδες», έχει στηθεί ανάμεσα σε τσιγκέλια και μανουάλια, με τοίχους από κόκκινο Plexiglas στο background. Σούσι με πεσκανδρίτσα, σασίμι από λαβράκι, νιγκίρι μαγιάτικο, σεβίτσε, άγρια στρείδια και άλλα φρέσκα του βυθού, φιλετάρονται από το χέρι και το μαχαίρι της Josephine Desepeda. Λίγα μέτρα πιο κάτω μοσχομυρίζει βασιλικός με ντοματίνια που σοτάρονται. Στα παλιά κλειστά χασάπικα της οδού Φιλοποίμενος πλέον θα βρει κανείς και μια αυθεντική ιταλική τρατορία όπου τα ζυμαρικά φτιάχνονται επί τόπου από τα χέρια του Γενοβέζου μάγειρα: νιόκι, ραβιόλι, κοχύλια, ταλιατέλες, παπαρδέλες, strozzapretti και άλλα. O Σπύρος και ο Μάριος Μπακογιάννης είναι οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν τα Hasapika και την Trattoria, κι έχουν διάφορα ακόμα projects στα σκαριά που πρόκειται να δούμε σε όλο τους το μεγαλείο τον Σεπτέμβρη.
Hasapika Central Market και Trattoria, Φιλοποίμενος, Βαρβάκειος Αγορά,
Delivery και take away: 2160707026
Instagram: @hasapika_central_market
Gajah Athens: Εξωτικός προορισμός χωρίς διεύθυνση
Τροπική ατμόσφαιρα, τρεχούμενα νερά, καμπάνες πάνω σε τεχνητές λίμνες, εντυπωσιακά τεράστια τοτέμ και ένας ελέφαντας στήνουν το σκηνικό στο Gajah Athens στο Φάληρο. Ένα project εμπνευσμένο από την tiki κουλτούρα και που μόλις άνοιξε πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – πρέπει να ρωτήσεις για να το βρεις όταν φτάσεις, αφού το κόνσεπτ θέλει να μην υπάρχει ακριβής διεύθυνση. To μενού κινείται ανάμεσα σε πολυνησιακές και ινδονησιακές γεύσεις – μέχρι και bao bun με μάγουλα κροκόδειλου θα βρεις, που θα συνδυάσεις με κοκτέιλς του γνωστού mixologist Αλέξανδρου Γκικόπουλου ο οποίος εμπνεύστηκε και το όλο εγχείρημα μετά το ταξίδι του στην Καραϊβική.
Gajah Athens, Πάρκο Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας,
Facebook: Gajah The Secret Island,
Ιnstagram: gajah_the_secret_island Gajah the secret island