Resto

Τα μεσημέρια της Κυψέλης ανήκουν στην Κυβέλη

Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο της Πλατείας Αγίου Γεωργίου ανανεώνει το μενού του και μας περιμένει

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυβέλη

Ένα ανανεωμένο, λαχταριστό μενού σε περιμένει στην Κυβέλη με φόντο την Πλατεία Αγίου Γεωργίου

Όσο ανοίγει ο καιρός θέλουμε να περνάμε τις μέρες μας έξω, σε δρόμους και πλατείες με φουντωτά δέντρα, σε στέκια με ηλιόλουστα τραπεζάκια και λαχταριστούς μεζέδες στο κέντρο τους. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Κυβέλης, του νόστιμου μεζεδοπωλείου που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ή αλλιώς στο ωραιότερο σημείο της Κυψέλης. Αν δεν έχει τύχει να περάσεις κάποιο απόγευμα Κυριακής στα τραπεζάκια αυτά με θέα την πλατεία, μια καλή ευκαιρία να το κάνεις είναι τούτες τις μέρες που η Κυβέλη ανανεώνει το μενού της και μας συστήνεται ξανά.

Η Κυβέλη στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Ανάμεσα στα καινούργια πιάτα που υπογράφει ο σεφ Γιώργος Κόντας ξεχωρίζουν η σαλάτα «Ποπάι & Σουίπι» με ζουμερό κοτόπουλο, τρυφερό σπανάκι, ρόκα και βινεγκρέτ χαρουπόμελου, η ρέγγα στη σχάρα με λεμονάτα φασόλια πιαζ, αλλά και η τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι! Επίσης, οι λάτρεις των ζυμαρικών θα ανακαλύψουν ένα φοβερό κριθαρότο με κοτόπουλο και κασέρι Μυτιλήνης, τα λινγκουίνι με γαρίδες που μοσχοβολούν θάλασσα και τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια, τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα. Για τους πιο μερακλήδες της παρέας, στον κατάλογο προστέθηκε και ένα χοιρινό κοντοσούβλι που φτάνει στο τραπέζι κρεμασμένο στη σούβλα του.

atk_7249.jpg

Να πούμε εδώ, κυρίως για τους φανατικούς θαμώνες του κυψελιώτικου μεζεδοπωλείου, ότι τα πιάτα που κάνουν θραύση και λειτουργούν ως σήμα-κατατεθέν της Κυβέλης (όπως εκείνοι οι αφράτοι σαν σύννεφο κολοκυθοκεφτέδες ή το τιμημένο «κοτόπουλο χαρακίρι») δεν θα μας λείψουν… Παραμένουν στο μενού και εξακολουθούν να είναι από τα πρώτα πιάτα που θα παραγγείλουμε.

Για να συνοδέψεις όλα τα παραπάνω, θα βρεις κρασί, μπίρες και ωραία ελληνικά αποστάγματα, ενώ για το τέλος εννοείται ότι υπάρχει και (περιποιημένο) γλυκάκι. Δοκίμασε το -κλασικό πια- cheesecake με γλυκό βύσσινο, την τερίνα σοκολάτα με κρέμα γάλακτος ή τη βελούδινη κρέμα καταλάνα με ψημένη καραμέλα.

atk_7183.jpg

Όλα τα πιάτα του μενού έρχονται και σπίτι σου μέσω efood, Wolt και BOX, αλλά η συμβουλή μας είναι να περάσεις ένα μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου με φίλους αγαπημένους. Θα περάσετε καλά και θα φάτε καλύτερα…

Επτανήσου 15, Κυψέλη, 210 8219406, www.kybeli.gr, Fb: @kivelirest, Instagram: @kyveli_kypseli

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ