Resto

Χριστούγεννα θα πει Brauhaus 3k!

Μπίρες και εορταστικό μενού στην μπιραρία της Νέας Φιλαδέλφειας

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η μπιραρία Brauhaus 3k στη Νέα Φιλαδέλφεια κάνει τα Χριστούγεννα ακόμη πιο απολαυστικά

Χριστούγεννα θα πει γιορτινή ατμόσφαιρα, αγάπη, ενότητα, ζεστασιά... Θα πει όμως και καλό φαΐ, πολύ ποτό, party mood, συναθροίσεις με οικογένεια, φίλους και γνωστούς, ανεβαστικές καταστάσεις και ξεγνοιασιά! Σε μία από τις περιηγήσεις μας στη νυχτερινή Αθήνα, προς αναζήτηση του μέρους στο οποίο θέλουμε να περάσουμε τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και όσα προηγούνται ή έπονται αυτών, καταλήξαμε στην πανέμορφη Brauhaus 3k, για την οποία δεν γράφουμε πρώτη φορά και σίγουρα ούτε τελευταία!

Η μπιραρία της Νέας Φιλαδέλφειας που στο περασμένο διάστημα κέρδισε τις εντυπώσεις με τον εορτασμό του Oktoberfest, και τα θεματικά burgers της αφιερωμένα στη rock μουσική που ούτως ή άλλως διέπει όλη την ύπαρξή της, θα είναι ανοιχτή όλες τις επίσημες αργίες κι έτσι επανέρχεται δριμύτερη για ένα over-the-top Christmas celebration, που όπως πάντα φέρει τον ιδιαίτερο, εκλεκτικό και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της. Έναν χαρακτήρα που εξελίσσεται, προσαρμόζεται, αλλά δεν συμβιβάζεται!

Όπως κάθε προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, πέραν των Χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών που είναι τόσο-όσο, νεότερα στοιχεία έχουν προστεθεί στην κεντρική διακόσμηση του μαγαζιού, με ακόμη περισσότερες rock πινελιές, ικανές να ιντριγκάρουν το mainstream κοινό αλλά και να ενθουσιάσουν το πιο εναλλακτικό. Στην Brauhaus 3k η καλή μουσική έχει τη δική της περίοπτη θέση με τις θεματικές βραδιές να δίνουν και να παίρνουν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, μαζί με τις ποιοτικές μπίρες και τις γαστριμαργικές της επιλογές που ανανεώνονται συχνά, προσφέροντας ποικιλία στους θαμώνες και γευστικές εκπλήξεις στους «περαστικούς».

Στο εορταστικό μενού λοιπόν (το οποίο επιμελήθηκε ο σεφ Στέλιος Δουχάνης) δεσπόζει το φιλέτο γαλοπούλας μαριναρισμένο με μπίρα και σάλτσα πορτοκάλι, ενώ το χοιρινό ψαρονέφρι που ούτως ή άλλως υπήρχε στον κατάλογο, εδώ είναι γλασαρισμένο με αποξηραμένα φρούτα και συνοδεύεται με πουρέδες  πατάτας και κάστανου. Το χοιρινό κότσι δεν αποτελεί πλέον πιάτο παρέας, αλλά ατομική μερίδα, ενώ η επικάλυψη γιορτινής σάλτσας και ο βελούδινος χειροποίητος πουρές που το συνοδεύει του δίνουν αέρα... Πρωτοχρονιάτικο! Η βελουτέ πατατόσουπα με αρωματικό μοσχαρίσιο παστράμι, αναλαμβάνει να προετοιμάσει τον ουρανίσκο σας για όσα ακολουθήσουν, ενώ η γιορτινή σαλάτα με πράσινο και κόκκινο μαρούλι, άγρια ρόκα, παντζάρι, βαλεριάνα, μανούρι, σύκα, ρόδι, καρύδια, τοματίνι και σάλτσα ροδιού, δροσίζει το στόμα και τη διάθεση, προτού τα κυρίως πιάτα απλώσουν ένα πέπλο ζεστασιάς στην καρδιά κάθε επίδοξου καλοφαγά.

Το γευστικό πανδαιμόνιο ολοκληρώνεται με μια ιδιαίτερη προσαρμογή στο πατροπαράδοτο χαλούμι σαγανάκι που «καθισμένο» πάνω σε πιπεράτη ρόκα, επικαλύπτεται από μία υπεργευστική σάλτσα αποξηραμένων σύκων που εντυπωσιάζει! Φυσικά δεν λείπουν οι γνωστές-και-μη-εξαιρετέες ποικιλίες που κατά καιρούς όλοι μας έχουμε απολαύσει στις μπιραρίες Γερμανικού τύπου, μόνο που αυτή τη φορά έχουν εμπλουτιστεί με ειδικά επιλεγμένα προϊόντα, τα οποία δεν θα συναντήσετε στην κανονική ροή του μαγαζιού. Κυριολεκτικά, δεν ξέρεις τι να πρωτοφάς!

Αν αγαπάς την καλή μπίρα, είσαι φυσικά στο σωστό μέρος, καθώς ετικέτες – ορόσημα όπως La Trappe, Guinness και Weihenstephaner υπάρχουν σε αφθονία, ενώ το γιορτινό μενού έχει ως μεγαλειώδεις προσθήκες την εξαιρετική St. Bernardus Christmas Ale, μια αρωματική και έντονη σκούρα Βέλγικη ale και -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- τη low-alcohol (μόλις 0,5%) premium ξανθιά Santa Clausthaler, γιατί κάποιοι από εμάς πρέπει να οδηγήσουν για να πάνε σπίτι εσάς τους υπόλοιπους! Τι; Όχι;

Εν τω μεταξύ ο Άγιος Βασίλης έκανε κι αυτός τη βόλτα του από την Brauhaus 3k, φέρνοντας μαζί του το τέλειο δώρο για όσους αγαπούν τη μπίρα, τα Χριστούγεννα και τις συλλογές! Με μόλις 28 ευρώ μπορείς να κάνεις δικό σου ένα καλαίσθητο κουτί με τέσσερα μπουκάλια Χριστουγεννιάτικης μπίρας Delirium Noel και ένα must-have συλλεκτικό ποτήρι για να τις απολαύσεις όπως πρέπει. Είπε κανείς “high-end μπιραρία”;

Αν όλα τα παραπάνω δεν σε οδήγησαν ήδη στο μοιραίο τηλεφώνημα κράτησης τραπεζιού, τότε φίλε μου, προφανώς μισείς την καλοπέραση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για σένα. Αν όμως έκανες ήδη την κίνησή σου, τότε θα σε συμβουλέψουμε να πάψεις να ανησυχείς, να φορέσεις τα γιορτινά σου, το καλό σου χαμόγελο και την πιο ανάλαφρή σου διάθεση και να αφήσεις την Brauhaus 3k να ασχοληθεί -κυριολεκτικά- με ΟΛΑ τα υπόλοιπα!

Καλές γιορτές!

Λ. Δεκελείας 67, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλέφωνο κρατήσεων: 210 2526624, Facebook: Brauhaus 3K, Instagram: @brauhaus3k