- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Nōa Poké είναι το νέο spot για φοβερό χαβανέζικο sushi
To καινούργιο ghost kitchen της Πανόρμου μας πάει Χαβάη
Nōa Poké: χαβανέζικο sushi σε μια ghost kitchen της Πανόρμου
O Alex με την προσήλωση αποφασισμένου Σαμουράι όρθιος μπροστά στο ξύλινο hangiri* απλώνει το καυτό ρύζι ξανά και ξανά μέχρι εκείνο να αποκτήσει την τέλεια υφή. «Το ρύζι είναι εμπειρία» μου λέει. «Πρέπει να το φτιάξεις πολλές φορές για να καταλάβεις τα μυστικά του». Τον πιστεύω μια που ο ίδιος έχει φάει αμέτρητες ποσότητες ρυζιού στη διάρκεια της ζωής του. Μισός από τη Λάρισα (όπου και μεγάλωσε) και μισός από την Taiwan, ο Alex Παπαδούλης πέρασε τα πρωινά των παιδικών του χρόνων τρώγοντας το sushi που του ετοίμαζε η μαμά του. Όταν μεγάλωσε, αποφάσισε να γίνει μάγειρας, τελείωσε τη Le Monde, χτύπησε όλες τις πόρτες των βραβευμένων με αστέρι Michelin εστιατορίων στην Ευρώπη, τελικά έκανε τη θητεία του στις κουζίνες του Λονδίνου και του Άμστερνταμ μέχρι που ήρθε η πανδημία και αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα.
Ο Alex είναι γλυκό πλάσμα αλλά ταυτόχρονα έχει ένα πείσμα που τον σπρώχνει συνέχεια μπροστά, θέλει να μάθει τα πάντα, πειραματίζεται ατελείωτα με τις γεύσεις και τελειοποιεί τις τεχνικές που ήδη γνωρίζει. Σπάνιος συνδυασμός. Καταλαβαίνω γιατί ο Άγγελος Διατσίντος βρήκε στο πρόσωπό του τον σεφ που έψαχνε για να αναλάβει το πρώτο του εστιατόριο. Άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία ο Άγγελος… Αφού δούλεψε για χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισαν με τη γυναίκα του Κατερίνα Νικολακάκη να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη και να ασχοληθούν με την εστίαση. Σκέφτηκαν ένα εστιατόριο με εξειδίκευση στο χαβανέζικο sushi. Η ιδέα τους ήρθε από τα χρόνια που έμειναν στο Άμστερνταμ, όπου όπως μου λένε οι ίδιοι, γίνεται πανικός με αυτό το είδος κουζίνας. Και κάπως έτσι εδώ και λίγο καιρό σε ένα ήσυχο στενάκι της Πανόρμου γεννήθηκε το Nōa Poké.
Στο Nōa Poké ο Alex και η ομάδα του (ο Δημήτρης Μίχας και η Μαριλένα Γάτσιου) φτιάχνουν καθημερινά τρομερό poké, δηλαδή χαβανέζικο sushi. «Χαρακτηριστικό του Poké είναι το sushi rice και τα ψάρια που μαρινάρονται», λέει ο Alex ενώ ετοιμάζει μία παραγγελία σε έναν πάγκο τόσο αστραφτερό που μπορείς να καθρεφτιστείς πάνω του. Θα βρεις έξι Poké Bowls που το καθένα βγαίνει σε τρία μεγέθη (μικρό, μεσαίο, μεγάλο -για τους πολύ πεινασμένους).
Εγώ δοκίμασα το ομώνυμο “Noa” με τόνο μαριναρισμένο στη μυστική σάλτσα του Alex, αβοκάντο, πίκλα αγγούρι, kimchi και το υπέροχο ξιδάτο sushi rice για το οποίο ο σεφ πειραματίστηκε εκατοντάδες φορές μέχρι να βρει την ιδανική συνταγή. Μου άρεσε εξίσου πάρα πολύ και το “California” με τρυφερό σολομό, τροπικό μάνγκο, αβοκάντο, κόκκινο λάχανο, sushi rice, γλυκιά σάλτσα chili, πικάντικη μαγιονέζα, τραγανά κρεμμυδάκια και φρέσκο κρεμμύδι. Καταλήγω, όμως, πως το αγαπημένο μου Poké Bowl είναι το Tokyo με τρία διαφορετικά ψάρια (τόνος, σολομός, λαυράκι), χειροποίητη πίκλα καρότου, edamame, αβοκάντο, masago (αυγά καπελάνου, ψάρι είναι αυτό…), furikake (αποξηραμένα φύκια), σάλτσα τζίντζερ - σόγιας, και λάιμ για τη δροσιά. Γενικώς, όλα τα bowls του Nōa καταφέρνουν να διατηρούν τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλα τα πλούσια υλικά τους, χαρίζοντας τελικά ένα άκρως γευστικό (μα και πολύ υγιεινό!) αποτέλεσμα που θες να τρως ξανά και ξανά.
Εκτός από τις έτοιμες προτάσεις του καταλόγου, μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου Poké Bowl επιλέγοντας τα υλικά της προτίμησής σου. Τις ημέρες των γιορτών θα κάνουν την εμφάνισή τους μερικά έξτρα bowls όχι με ψάρι, αλλά με κρέας αυτή τη φορά. Και τι κρέας! Wagyu, rib eye και τρυφερή πάπια! Τη μέρα που βρέθηκα στο εστιατόριο η μαγειρική ομάδα του Nōa πειραματιζόταν πάνω στα συγκεκριμένα πιάτα, οπότε είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω. Θα πω μόνο ότι το ίδιο αξίζει να κάνετε κι εσείς.
Το Nōa Poké είναι ένα Ghost Kitchen εστιατόριο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί μόνο με delivery (μέσω όλων των delivery apps: Wolt, efood, Box και Rocket) και take away. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, όμως, το Nōa Poké θα εμφανιστεί και ως pop up store μέσα στο KICK της Κυψέλης (Σποράδων 26). Ραντεβού (και) εκεί!
*Ξύλινο, στρογγυλό και ρηχό σκεύος που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ρυζιού για sushi.
Κονοπισοπούλου 27, Πανόρμου, 211 4187250, Fb: NoaPoke, Instagram: noapoke
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.