The Spotted Pig: μόλις άνοιξε κι έχει φοβερά burgers!
Ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν για να τα βγάλουμε πέρα σε αυτή την καραντίνα
Πληθωρικά burgers κι επικά σάντουιτς στο ολοκαίνουργιο The Spotted Pig
Οι καραντίνες είναι αλλόκοτες (και πολλά άλλα πράγματα, αλλά κυρίως αυτό). Ειδικά αν μένεις στο κέντρο και βγαίνεις για βόλτα μια Κυριακή μεσημέρι. Μέρα που υπό άλλες συνθήκες το Θησείο θα ασφυκτιούσε από ζωή, τώρα μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας. Τα γυρίσματα έχουν τελειώσει, οι ηθοποιοί έχουν φύγει κι εσύ περπατάς ανάμεσα σε άδεια σκηνικά. Να που, όμως, πού και πού συμβαίνει και κάτι αναπάντεχο. Όπως το να πετυχαίνεις ανοιχτό το The Underdog, που έχει έναν από τους καλύτερους καφέδες αυτής της πόλης και να μαθαίνεις ένα πεντανόστιμο νέο…
Ενώ πληρώνω τον καφέ, ο υπάλληλος μου λέει με σχεδόν συνωμοτικό ύφος, σπρώχνοντας προς το μέρος μου μια κάρτα μενού: «Μόλις ξεκινήσαμε ένα καινούργιο project, αν θέλετε, ρίξτε μια ματιά». Διαβάζω το μενού κάτω από τον τίτλο “The Spotted Pig”. Βλέπω burgers, μερικά ορεκτικά, σάντουιτς που φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Γιατί όχι; Παραγγέλνω το “Exceptional” ένα σάντουιτς με αφράτους κεφτέδες σε ιταλική κόκκινη σάλτσα, παρμεζάνα, gouda, τσένταρ και butter onions. Περιμένω λίγα λεπτά, παραλαμβάνω την παραγγελία μου, χαιρετώ και κατευθύνομαι προς την έξοδο. Δαγκώνοντας, όμως, την πρώτη μπουκιά, σταματάω, κάνω στροφή 180 μοιρών και σχεδόν τρέχω πίσω. «ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟ;;;» κουνάω το σάντουιτς μπροστά στον υπάλληλο, ο οποίος κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πίσω. Αφού εξηγώ -όσο πιο ήρεμα μπορώ-, ότι δεν είμαι τρελή, απλώς ενθουσιασμένη και πώς θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες, ο άνθρωπος φωνάζει τον σεφ και εμφανίζεται ο Μιχάλης Βραχλιώτης. Τώρα εξηγούνται πολλά…
Τον Μιχάλη τον ξέρω από προηγούμενη δουλειά του, μάλιστα πριν μερικά χρόνια είχα δοκιμάσει από τα χέρια του ένα από τα καλύτερα σάντουιτς που έχω φάει ποτέ. Ξέρω για την τρέλα του στο street food, για τις μεγάλες του γνώσεις πάνω στο κρέας, για την αδυναμία του στις τίμιες, πληθωρικές λιχουδιές (παντός είδους). Το Spotted Pig είναι ένα νέο project που ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα (μετράει μόλις μια εβδομάδα) από τους ιδιοκτήτες του The Underdog (τον Τάσο Δεληχρήστο και την Ελισάβετ Λειβιδιώτη) και τον Μιχάλη. «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να προσφέρει στον κόσμο μια στιγμή θαλπωρής, κάτι που να του θυμίζει το “έξω” και που θα μπορεί να βρει και μετά την καραντίνα», λέει ο ίδιος. Το The Spotted Pig προς το παρόν χρησιμοποιεί την κουζίνα του Underdog για να κάνει τα μαγικά του και εξυπηρετεί μέσω Wolt, μετά το lockdown, όμως, θα ανοίξει και φυσικό κατάστημα.
Πράγμα στο οποίο ελπίζω γιατί ό,τι έχω μέχρι στιγμής δοκιμάσει, είναι -με το χέρι στην καρδιά- απίστευτα νόστιμο… Εκτός από το σάντουιτς με τους ονειρεμένους κεφτέδες (ό,τι πιο comfort), έφαγα και το “Modest”, ένα θεόρατο σάντουιτς με flat iron black angus steak, τυρί provolone, κρεμμύδι, spicy mayo, και jalapenos (που του πήγαιναν πολύ). Και μετά στράφηκα στα burgers… Στον κατάλογο θα βρεις 6 προτάσεις σε burgers, προτείνω, όμως, να ξεκινήσεις από το “The Spotted Pig” με μπιφτέκι 220γρ., chutney mango, κατσικίσιο τυρί, sauce μέλι-μουστάρδα, ντομάτα και iceberg. Εκτός από τον ανίκητο συνδυασμό chutney mango- κατσικίσιο τυρί, ο κιμάς στο μπιφτέκι είναι μισός από μοσχάρι και μισός από… μπέικον που περνάει από τη μηχανή του κιμά! Ω, ναι! Τα αφράτα ψωμάκια είναι brioche με γλυκοπατάτα, ενώ τόσο τα burgers όσο και τα σάντουιτς συνοδεύονται από τηγανιτές πατάτες (εννοείται φρέσκες), πασπαλισμένες με ρίγανη, πάπρικα και αλάτι.
Στον κατάλογο θα βρεις επίσης διάφορα ορεκτικά, ωραία hot dogs και εξίσου πληθωρικά γλυκάκια. Μπορείς να δεις αναλυτικά όλο το μενού εδώ, να παραγγείλεις μέσω της Wolt ή τηλεφωνικά στο 6947875603 και μετά απλά απόλαυσέ το: η καραντίνα μόλις έγινε λίγο καλύτερη, πολύ πιο πληθωρική, σίγουρα απείρως πιο νόστιμη…
The Spotted Pig: Instagram: the_spotted_pig, Facebook: The Spotted Pig
Photo credits: Wolt app/ Μάχος Πατεράκης
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.