Resto

L’ Amiral, το στέκι στην Πλάκα με τη συγκλονιστική θέα

Από τα ωραιότερα all day της πόλης

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σάλα στο ισόγειο του L'Amiral

Για φαγητό, ποτό, καφέ και brunch στο L’ Amiral στην καρδιά της Πλάκας

Τα πρωινά, οι πρώτες αχτίδες του ήλιου βουτούν από τις μεγάλες τζαμαρίες, δίνοντάς σου την ευκαιρία να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική του κτιρίου σε όλο της το μεγαλείο. Από το 1870, όταν πρωτοχτίστηκε, ο χρόνος έχει καιρό να αφήσει τα υπέροχα σημάδια του. Η πέτρα στην αψίδα έχει πάρει το χρώμα των κάστρων, το ξύλινο πάτωμα μια ζεστή απόχρωση, που γεμίζει θαλπωρή τα φθινοπωρινά απογεύματα.

Ο εσωτερικός χώρος του L'Amiral

Σε αυτό το πανέμορφο κτίριο, που ατενίζει όλη την Πλάκα, στεγάζεται το L’ Amiral, ένα all day στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας.  Στη φιλόξενη σάλα του ισογείου, μπορείς να πάρεις το πρωινό ή να απολαύσεις τον καφέ σου. Στο ισπανικό πατάρι θα κάνεις ένα διάλειμμα για lunch, ενώ στον ίδιο χώρο θα ανακαλύψεις έναν πιο απομονωμένο χώρο, ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και ομάδες εργασίας.

Το ισπανικό πατάρι στο L' Amiral

Και το απόγευμα, όταν αναζητάς ένα after office drink ή κάτι νόστιμο για να κλείσει ωραία η μέρα σου, τότε είναι που πρέπει να ανέβεις σε αυτή τη συγκλονιστική ταράτσα:

Η συγκλονιστική ταράτσα του L' Amiral στην Πλάκα

Έχεις δει ξανά ωραιότερη άποψη της Πλάκας; Μπροστά σου το επιβλητικό Φετιχιέ Τζαμί, στο βάθος ο Λυκαβηττός, ο Παρθενώνας ακριβώς από πάνω σου, καθώς το L’ Amiral βρίσκεται στην ουσία στους πρόποδες της Ακρόπολης. Μαθαίνουμε (με μεγάλη ευχαρίστηση είναι η αλήθεια) ότι η ταράτσα θα λειτουργεί όλο τον χειμώνα, αλλά να ξέρετε ότι για τις βροχερές μέρες η σάλα του επάνω χώρου, απέναντι από τα πλακιώτικα σπίτια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Ο εσωτερικός χώρος του L'Amiral

Τo L’ Amiral έχει μια νόστιμη ελληνική-μεσογειακή και δημιουργική κουζίνα, που σερβίρεται όλη τη μέρα, τα Σαββατοκύριακα, όμως, αξίζει να πας μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις το brunch του. Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα θα ανακαλύψεις ένα λαχταριστό brunch που συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς με τις σύγχρονες τεχνικές και τα φρέσκα υλικά. Έτσι, θα συναντήσεις πιάτα όπως η φουρτάλια Άνδρου με λουκάνικο, κρεμμύδι, πατάτες και φρέσκια σαλάτα, τα κοκκινιστά αυγά στον φούρνο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια, βολάκι Τήνου και κρουτόν από προζυμένιο ψωμί ή τις τηγανίτες με απάκι Κρήτης, ξινομυζήθρα και σάλτσα από βότανα. Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους, θα βρουν επιπλέον ένα ολόκληρο section με healthy επιλογές.

L’Amiral, το στέκι στην Πλάκα με τη συγκλονιστική θέα

Νομίζω ότι τώρα, που όλο και περισσότεροι δουλεύουμε από το σπίτι, το L’ Amiral είναι το τέλειο spot για να γίνει το νέο σου γραφείο. Κι αν όχι, σίγουρα είναι ιδανικό για μια (νόστιμη) στάση στην επόμενη αθηναϊκή σου βόλτα.

Η πρόσοψη του L'Amiral

Πανός 6, Πλάκα, 2100100641, www.lamiral.gr, Fb: L Amiral Athens, instagram: lamiralathens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ