- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Miles: ένα απροσδόκητα ωραίο all day στο Νέο Ηράκλειο
Brunch, σοβαρές προτάσεις στο ποτό και... fine dining σε τιμές all day
To Miles είναι το καινούργιο στέκι στο Ν. Ηράκλειο για καφέ, brunch, ποτό και φαγητό
Το Miles άνοιξε στη μέση του καλοκαιριού στο «off Broadway» Νέο Ηράκλειο και με μια πρώτη ματιά δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα στέκια της γειτονιάς: είναι ένα συνοικιακό all day στον πεζόδρομο της Ικάρων. Όμως εγώ έχω έρθει συστημένη και ξέρω ότι κρύβει περισσότερα απ’ όσα θέλει να δείχνει.
Πρώτη έκπληξη το signature Summer Negroni που παραγγέλνω. Στο ενθουσιασμένο και λίγο απορημένο βλέμμα μου που ακολουθεί την πρώτη γουλιά, ο Ορέστης Ρήγας χαμογελάει ικανοποιημένος. Ο ίδιος, μαζί με τον αδερφό του Πάνο Ρήγα και τον Νίκο Δρακόπουλο είναι οι ιδιοκτήτες του Miles. Τρία νέα παιδιά που μεγάλωσαν στην περιοχή και αποφάσισαν να κάνουν κάτι δικό τους βάζοντας, όμως, ψηλά τον πήχη: «Θέλαμε να έχουμε μια σοβαρή βάση στο ποτό. Να μπορούμε να ανταγωνιστούμε ένα bar του κέντρου. Ουσιαστικά, αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το Miles: ένα all day που να σερβίρει προτάσεις που δύσκολα μπορείς να βρεις αλλού, τόσο στο ποτό, όσο και στο φαγητό», λέει ο Ορέστης.
Δεύτερη έκπληξη είναι τα bao: έχουν υπέροχη μαλακή ζύμη και είναι γεμιστά με μοσχάρι, Hoisin sauce και φρέσκο κόλιανδρο. Στην ίδια νόστιμη λογική και τα Pita Buns που εμφανίστηκαν ως άλλο σουβλάκι: με καπνιστή πανσέτα, καπνιστό γιαούρτι (!), ντομάτα, κρεμμύδι και έκλεψαν την παράσταση. Ρωτάω τον Ορέστη αν η ζύμη στο bao και στις πίτες είναι χειροποίητη: «Φυσικά! Τα πάντα παρασκευάζονται στην κουζίνα μας». Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο για ένα εστιατόριο να παρασκευάζει κωδικούς όπως είναι τα ζυμαρικά, αν δεν έχει εξειδίκευση σε αυτό τον τομέα (πρόκειται, ας πούμε, για ένα ιταλικό εστιατόριο) ή δεν ανήκει στην κατηγορία «fine dining».
Μετά τη Hawaiian Salad Bowl, μια υπέροχη δροσερή σαλάτα σε στιλ poke, με sushi rice, αβοκάντο, μάνγκο, spicy mayo και τηγανητή μπανάνα, αλλά και ένα σούπερ ζουμερό κοτόπουλο Yakitori μου είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το πόστο της κουζίνας δεν έχει αφεθεί σε τυχαία χέρια. Σεφ είναι ο Σπύρος Γαβαθάς, που παρότι νεότατος έχει μαγειρέψει για τον (κρατηθείτε) Ομπάμα. Ναι, τον γνωστό. Ο Σπύρος, βλέπετε, δούλευε στο Castello στην Ύδρα, όπου και έτυχε να δοκιμάσει τα πιάτα του ο Γάλλος πρέσβης της Ουάσινγκτον. Εντυπωσιασμένος, τον κάλεσε να μαγειρέψει στην πρεσβεία, όταν παρατέθηκε ένα γεύμα για τον Αμερικανό πρόεδρο. Άφωνοι; Ναι.
Ο Σπύρος ξαναέρχεται στο τραπέζι, και τον παινεύω για τα νιόκι με την κολοκύθα. Με ακούει ευγενικά κι έπειτα λέει: «Ευχαριστώ, αλλά είμαι ο Γιάννης». Ντροπιασμένη ψελλίζω «συγγνώμη», οι υπόλοιποι, ωστόσο, γελούν… Ο Σπύρος και ο Γιάννης είναι ομοζυγωτικοί δίδυμοι, σεφ και οι δύο, εκνευριστικά ταλαντούχοι και οι δύο.
Το Miles σερβίρει και brunch (μεγάλο σουξέ εδώ είναι το «Waffle Sandwich» με τηγανητά αυγά, crispy onion, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου), μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στον καφέ (της εταιρείας Antica Tostatura Triestiva), αλλά και στο κρασί με πάνω από 20 ετικέτες ελλήνων παραγωγών, όλες τους δυσεύρετες ή όχι πολύ γνωστές. Υπάρχουν πλατό με ωραία τυριά και αλλαντικά από όλη την Ελλάδα.
Συνοπτικά, θα έλεγα ότι το Miles είναι η απόδειξη ότι με λίγο πιο χαμηλές τιμές, με λίγο πιο διαφορετική προσέγγιση, μπορεί να δημιουργηθεί ένα στέκι, ικανό να σε τραβήξει λίγα χιλιόμετρα έξω από τη συνηθισμένη πορεία σου, έστω και μόνο για να δοκιμάσεις ένα πιάτο νιόκι. Αλλά τι νιόκι…
Ικάρων 3, Ν. Ηράκλειο, 2114117145, Fb: Miles Bar & More
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.