Resto

Monzu, αυθεντική ιταλική κουζίνα σε κηφισιώτικο κήπο

Ταξίδι στην Ιταλία με καλό φαγητό και τέλεια κοκτέιλ

img_7869.jpg

Monzu, το ωραίο ιταλικό εστιατόριο στην Κηφισιά

Ο εστιατορικός χάρτης της Αθήνας έχει πολλά ιταλικά εστιατόρια να «εμφανίσει», λίγα όμως είναι εκείνα που μπορούν να προσφέρουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Tο καινούργιο ιταλικό ristorante Monzu, με τραπέζια απλωμένα στον ειδυλλιακό κήπο ενός όμορφου αρχοντικού του 19ου αιώνα στην Κηφισιά, έχει τον τρόπο να σου προσφέρει μια βραδιά με φίλους απολαμβάνοντας αγαπημένες ιταλικές γεύσεις.

Η ομάδα του Hide & Seek, λοιπόν, άνοιξε τις πόρτες του Monzu μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον ταλαντούχο και έμπειρο Γιάννη Λιόκα να δίνει τον ρυθμό στην κουζίνα. Το μενού, ένα ταξίδι στην ιταλική παραδοσιακή κουζίνα που συνδυάζει με τα δικά του εκλεπτυσμένα twist, αποκαλύπτει γευστικά μονοπάτια που αξίζει να τα περιηγηθείς.

img_7876.jpg

Συναντηθήκαμε με τους φίλους ένα βράδυ καθημερινής για να δοκιμάσουμε τη νέα άφιξη - μια μεγάλη παρέα με εξίσου μεγάλη όρεξη και διάθεση να μοιραστεί! Για αρχή πήραμε το τραγανό αυγό σερβιρισμένο πάνω σε βελούδινη μους πατάτας, μανιτάρια εποχής και lardo di colonata - το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μια pizza Diavola με fior di latte, καραμελωμένα κρεμμύδια και σαλάμι picante ανέβασε την ένταση αλλά και τη θερμοκρασία… Μια σαλάτα burrata με τομάτες σε ζύμωση, crumble από ψωμί στα κάρβουνα και γιαούρτι στάθηκε η επόμενη πρόκληση, η ευχάριστη «πικράδα» που άφηνε δεν μας αποθάρρυνε καθόλου.

img_7861.jpg

Τα τραπέζια γεμίζουν καθημερινά όμως το έμπειρο σέρβις δεν δείχνει να πτοείται, αντίθετα, ελίσσεται αθόρυβα δεξιά-αριστερά με πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο φροντίζοντας να μην λείψει τίποτε από τους «καλεσμένους» - σίγουρα ένα ακόμα μεγάλο συν στην καθ’ όλα γοητευτική εικόνα. 

Και φυσικά, δεν θα μιλούσαμε για ιταλικό εστιατόριο αν δεν δοκιμάζαμε ζυμαρικά. Και τα δυο πιάτα που επιλέξαμε ήταν αποκάλυψη! Agnolotti carbonara με πλούσια κρέμα από κρόκους, πεκορίνο sardo και καπνιστή πανσέτα, και ένα εξαιρετικό σπαγγέτι με πιπέρι σετσουάν, guanciale και αρτεμισία.

img_7870.jpg
img_7872.jpg

Πάντα το καλύτερο μένει για το τέλος, και στην περίπτωση «Monzu» ήταν ένα αυθεντικό τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε, παγωτό εσπρέσσο και έξτρα νιφάδες καφέ στην κορυφή και μια δροσερή τάρτα μήλο με βανίλια σορμπέ, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και βάση από τραγανό μπισκότο κανέλα. Εδώ να πούμε πως υπάρχουν και μια σειρά από ωραιότατα spritz και κοκτέιλ που κινούνται στους ίδιους ιταλικούς ρυθμούς και τα επιμελείται ο πολύ καλός Σπύρος Κερκύρας. Ολοκλήρωσαν το «ταξίδι» μας στην Ιταλία αφήνοντάς μας αριστοτεχνικά φτιαγμένες αναμνήσεις.

img_7875.jpg

Λεωφ. Κηφισίας 317Β, Κηφισιά, 210 6200495

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ