- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°


Το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ στην Ακρόπολη επιστρέφει με έναν καταπράσινο κήπο και ανανεωμένο μενού
Πριν 16 χρόνια στην οδό Φαλήρου εμφανίστηκε μια μικρή… Μάνη. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης και η ομάδα του παρουσίασαν τότε για πρώτη φορά στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ πιάτα της μανιάτικης κουζίνας στη δημιουργική τους εκδοχή, πιάτα που γρήγορα έγιναν ανάρπαστα. Σήμερα, η ανανεωμένη κάρτα του εστιατορίου αποδίδει ένα φόρο τιμής σε αυτά τα πιάτα, που πλέον μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως «διαχρονικά». Το νέο μενού, λοιπόν, είναι ένα πάντρεμα ανάμεσα στις αγαπημένες γεύσεις του εστιατορίου και στις νέες προτάσεις και θα αλλάζει κάθε εβδομάδα.


Σε αυτή την καινούργια κάρτα το αγαπημένο Αρνάκι, για παράδειγμα, παρουσιάζεται με σπασμένη πατάτα, αμπελόφυλλα και κρέμα γιαουρτιού, το Καλαμάρι ή Χταπόδι σερβίρεται με φάβα, μαύρο ταραμά, αρμυρίκια και σάλτσα από μάραθο, το Παστίτσιο αποκτά νέα γευστική διάσταση με βάση από χυλοπίτες με μανιτάρια και κρέμα πατάτας και το αρωματικό Ριζότο με κοτόπουλο, πεπόνι και λάιμ σχεδιάστηκε για να δροσίσει τα καλοκαιρινά μας βράδια. Από τα γλυκά δεν λείπει η τρομερή μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα, ούτε βέβαια η Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, κανέλα και σιρόπι καραμέλας ή το Παρφέ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας, λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σιρόπι από κόκκινα φρούτα.


Η αληθινά καλοκαιρινή έκπληξη, όμως, είναι ότι όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις σε ένα καταπράσινο, υπέροχο κήπο! Μετά την καραντίνα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ επέστρεψε πιο δροσερό και ανανεωμένο από ποτέ, ανοίγοντας σε όλους τον κήπο του που βρίσκεται στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται το εστιατόριο, αλλά έχει πρόσβαση από την οδό Δημητρακοπούλου (αριθμός 7), ακριβώς πίσω δηλαδή από την οδό Φαλήρου όπου είναι η είσοδος του ΜΑΝΗΜΑΝΗ.
Ένας μυρωδάτος κήπος, πιάτα με ρίζες σε μία από τις νόστιμες τοπικές κουζίνες της Ελλάδας, ολόφρεσκες πρώτες ύλες… Κάπως έτσι δεν φανταζόμασταν τα καλοκαίρια μας στην πόλη;

Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ, θα ευχαριστηθείς φαγάκι και μεζέδες μερακλήδικους
Διαχρονική επιλογή για όσους αναζητούν γνήσιες ελληνικές γεύσεις και ποιοτική εξυπηρέτηση
Και γι’ αυτό η Θεσσαλονίκη την έχει στην καρδιά της
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα, η εμπειρία θα ‘ναι αξέχαστη…
Φαγητό της θαλπωρής και σπιτική ατμόσφαιρα
Μέσα στο Semiramis, με ενδιαφέρον μενού και σαγηνευτική ατμόσφαιρα
Πόσο μακριά πας για έναν κεφτέ;
Εδώ τα πάντα ξεκινούν από τη ζύμη που ζυμώνεται και ωριμάζει καθημερινά, με μοναδικά άλευρα
Εδώ όλα είναι χειροποίητα και ψήνονται στα κάρβουνα
Φοβερές πίτσες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου
Άνοιξε πριν ένα χρόνο, φέρνοντας κάτι διαφορετικό στη γειτονιά των Εξαρχείων
Ζεστή ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα, το ιδανικό ραντεβού για τα μεσημέρια της Κυριακής
Ο executive chef David Buchanan έχει δημιουργήσει ένα μενού που αποτελεί ωδή στη γαλλική κουλτούρα
Ένας αντισυμβατικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Κλασική ψησταριά, με όνομα καλό και κοσμαγάπητη στη γειτονιά
Μπορείς να το πεις fun κρεατερί ή μουσικό steak house, μια και το πάρτι μπορεί να αρχίσει και μια καθημερινή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.