Resto

8 δυνατά openings ήρθαν με το τέλος της χρονιάς!

Και όλα θα τα βρεις στις βόλτες σου στο κέντρο της πόλης

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία: Shamonette
Φωτογραφία: Shamonette

8 καινούργια εστιατόρια που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα

Η σεζόν που για τα εστιατόρια έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο προχωράει αρκετά δραστήρια και δεν σταματάει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα προσθέτοντας συνέχεια καινούργια στέκια στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Μέσα στα Χριστούγεννα και με τον κόσμο όλο έξω να διασκεδάζει τις μέρες και νύχτες των διακοπών του μια καινούργια φουρνιά εστιατορίων μόλις σήκωσε αυλαία. Είναι όλα τους φρέσκα και λαμπερά, το καθένα έχει να καταθέσει και μια καινούργια πρόταση, ανακαλύψτε τα στις βόλτες σας τη γιορτινή περίοδο.

Proveleggios

proveleggios.jpg

 Ήταν η «καυτή» αναμονή και οι προβλέψεις για τα «πού», «πώς» και «τι» έδιναν κι έπαιρναν για καιρό. Τελικά, μετά από πολλών μηνών προετοιμασίες, άνοιξε στην οδό Παραμυθίας 11 στον Κεραμεικό, με όνομα που παραπέμπει στον φημισμένο Έλληνα αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιο (ο οποίος μεταξύ άλλων σχεδίασε και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται) και με hustag  #notarestaurant στα social του. Το Proveleggios του διάσημου σεφ Σωτήρη Κοντιζά (αυτές τις μέρες τρέχει και το τρέιλερ του επόμενου Master Chef που ξεκινάει σύντομα), και του συνεργάτη του Κώστα Πισσιώτη (Nolan), είναι ανοιχτό μόλις μια εβδομάδα, φέρνει νέες γεύσεις, έχει διάθεση για πειραματισμούς και φιλοδοξίες για νέα (interactive) σχέση πελάτη-κουζίνας. Οι πληροφορίες μας, ήδη από τις πρώτες μέρες, το δίνουν καθημερινά γεμάτο.

Άνετον

-.jpg

Ήταν για πολλά χρόνια στο Μαρούσι όπου διέγραψε μεγάλη πετυχημένη πορεία, με τους φανατικούς του φίλους να δίνουν ραντεβού «βόρεια» για να το απολαύσουν. Εδώ και λίγες μέρες  όμως μεταφέρθηκε στο αναζωογονημένο γαστρονομικά κέντρο της Αθήνας, στη Ναυάρχου Νικοδήμου 3, με ελληνική δημιουργική κουζίνα, πιο ελαφριά κάρτα το μεσημέρι και πιο «αμπιγιέ» το βράδυ, με έμφαση στα εποχικά υλικά και τις στιβαρές γεύσεις. Μαζί αποκτά sommelier και μια μεγαλύτερη προσέγγιση στα κρασιά αλλά και μια  προσεγμένη μπάρα για ιδιαίτερα κοκτέιλ.

Pat Pong

pat-pong.jpg

Το γνωστό ασιατικό ρεστό των Γιώργου Μελισσάρη και Γιάννη Μωράκη μεταφέρθηκε κι αυτό από το Κολωνάκι στην καρδιά του κέντρου και μάλιστα στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην είσοδο του ξενοδοχείου Noma. Σεφ είναι ο Σπύρος Μαυροειδής, ο οποίος προτείνει μια μεγάλη γκάμα από ασιατικές γεύσεις με πιο street food διάθεση.

Brasserie Lorraine

brasserie-loren.jpg

Από τους ίδιους συντελεστές με το παραπάνω, το καινούργιο γαλλικό μπιστρό της πόλης (και εδώ να πω ότι υπάρχει μια πολύ ευχάριστη και δυναμική «επανεμφάνιση» της γαλλικής κουζίνας στην αθηναϊκή σκηνή), άνοιξε κι αυτό πριν μια εβδομάδα στο Κολωνάκι, στη Σπευσίππου 1, εκεί που παλιά ήταν το Mohnblumchen. Ο χώρος ο οποίος έχει εντελώς μεταμορφωθεί, είναι ένα αριστούργημα γαλλικής πληθωρικής λαμπρότητας με βελούδα, ανθισμένες ταπετσαρίες, πολυελαίους, υπέροχα πλακάκια και άλλα όμορφα. Στα της κουζίνας επικεφαλής βρίσκεται ο χρόνια συνεργάτης του Μιχάλη Νουρλόγλου, σεφ Παναγιώτης Ζώκος. Και μπάρα με κλασικά, όπως νεγκρόνι, ντάκιουρι και πολλά άλλα, όμως φτιαγμένα «με τον δικό τους τρόπο», cocktails, και πιάνο με γαλλικές και όχι μόνο μελωδίες.

Giacomo

giacomo.jpg

Άλλο ένα διάσημο στέκι, αυτή η κηφισιώτικη τρατορία για την οποία όλοι οι… βόρειοι καυχιούνται, πήρε την απόφαση να κατέβει κέντρο και μόλις απόκτησε έδρα και στο Κολωνάκι. Με πολύ καλή ιταλική κουζίνα, στον χώρο που ξέραμε για χρόνια το Freud Oriental, Ξενοκράτους 21.

Zuka Athens

zuka-athens.jpg

Ξανάνοιξε ο θρυλικός χώρος της οδού Αμερικής! Στη θέση του ιστορικού Kalhua, με ασιατική διακόσμηση και σεφ σε ανάλογου ύφους κουζίνα τον Νίκο Χολέβα, αναμένεται τώρα τις γιορτές να δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο.

L’ Entrecote, Café de Paris

l_entrecote-cafe-de-paris-4.jpg

Για όσους θυμούνται ξεροκαταπίνοντας την περίφημη entrecote café de Paris που έφτιαχνε ο –και βασικό στέλεχος του συγκροτήματος Idols- Βασίλης Κωνσταντινίδης, σας (...μας) έχω τα καλύτερα νέα! Έχει λίγες μέρες που ξανάνοιξε, αυτή τη φορά μέσα στο Yoleni’s στη Σόλωνος, αποτυπώνοντας πάνω σε μοσχαρίσια φιλέτα ή και σολομό τη νοστιμιά της μυστικής συνταγής για τη sauce café de Paris και τα σετάρει και πάλι με βουνά από εκείνο το απίθανο, λεπτό, τηγανητό πατατάκι.

Shamonette

shamonette-2.jpg

Η Shamone, η φανταστική πορνοστάρ που επινόησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και έστησε το funky bar –club στο Γκάζι, μόλις απέκτησε αδερφή! Το καινούργιο είναι μικρό και πολύχρωμο, βρίσκεται κι αυτό στα στενά του Συντάγματος, στη Νίκης 23, και σερβίρει ωραιότατα finger foods που επιμελείται ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο εξαιρετικός, χαμηλών τόνων σεφ του Artisanal  της Κηφισιάς, (πάλι ιδιοκτησίας Φώτη Σεργουλόπουλου –Βαγγέλη Γερασίμου), και signature cocktails της Δήμητρας Αντωνακοπούλου. Μαθαίνω πως τώρα τις γιορτές θα είναι ανοιχτά και παραμονές και ανήμερα με πολύ ωραία brunch αλλά και ανατρεπτικά κεφάτα shows.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ