Resto

Phi Beta Kappa: Fine Dining γαστρονομία στο υπόγειο

Αφιερωμένο σε όσους αγαπούν τη new age εκδοχή της υψηλής γαστρονομίας.

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 723
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gma_1.jpg
Phi Beta Kappa

Μία ξεχωριστή fine dining πρόταση σε ένα μυστικό υπόγειο στο Παγκράτι.

Με όνομα εμπνευσμένο από το αρκτικόλεξο ΦΒΚ (Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης) και την παλαιότερη αδελφότητα των αμερικανικών κολλεγίων, το Phi Beta Kappa αντικαθιστά τη λέξη φιλοσοφία με τη λέξη φαγητό και έχει από πέρυσι κάνει την «πειραματική» του εμφάνιση κάτω από το αδελφό Frater & Soror της Πλατείας Προσκόπων. Είναι μια ακόμη πρόταση της δυνατής ομάδας που κινεί και τα The Clumsies, Odori, Theory, Senios και φιλοδοξεί να μυήσει το αθηναϊκό σε μια αλλιώτικη fine dining απολαυστική εμπειρία, αυτή τη φορά μέσα σε ένα μυστικό… υπόγειο.

gma_3.jpg

Σεφ είναι ο βραβευμένος Δημοσθένης Μπαλόπουλος ο οποίος παρουσιάζει ένα επιλεγμένο degustation μενού 7 σταδίων (€65 κατ’ άτομο), με πιάτα που συνδυάζουν τις σύγχρονες τάσεις, τις εποχικές ύλες, τις εκλεκτές κοπές κρεάτων, τους απρόσμενους συνδυασμούς. Δοκιμάσαμε μια καταπληκτική ωμή καραβίδα με πορτοκάλι, σαλάμι Δράμας, τεμπούρα και nage λαχανικών, χοιρινή τερίνα με ζυμωμένα κουνουπίδια, μαγιονέζα με κάρι, σμέουρα και καπνιστό μπέικον, ορτύκι με γλάσο σόγιας, παρμεζάνα, chicore, κρεμμυδάκια, σουσάμι, ψάρι με beurre blanc, πορτοκάλι με μαγιά, φύκια και συμιακό γαριδάκι, αποθεώσαμε ένα ζυμωτό ψωμί με «σπιτικό» βούτυρο.

gma_2.jpg

Ο χώρος είναι εξαιρετικός και, παρότι υπόγειος, πολύ «αεράτος», με old school αισθητική, κολόνες από τσιμέντο, παλιά λευκά πλακάκια, ένα ψυγείο ωρίμασης κρεάτων, στοιβαγμένα ξύλα και μια ανοιχτή κουζίνα να παρακολουθείς την ομάδα των σεφ. Ο Μπαλόπουλος είναι στα καλύτερά του δίνοντας μια φρέσκια ματιά στο fine όσο και comfort dining, τα κρασιά ακολουθούν κι αυτά τη νέα τάση και είναι όλα βιοδυναμικά κάνοντας δυνατό pairing με τα ευφάνταστα πιάτα – ετοιμάζει και vegetarian μενού. Το ΦBK χωράει 20 άτομα (τέλειο να το κλείσεις με την παρέα σου) και είναι μια δυνατή γαστρονομικά εμπειρία σπέσιαλ αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τη new age εκδοχή της υψηλής γαστρονομίας. 

Αμύντα 6, Παγκράτι, Τετ.-Σάβ., κατόπιν κράτησης, 6988801108   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ