- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Bites & Wine. Το νέο tapas bar έχει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου
Comfort γεύσεις και αναπάντεχοι γευστικοί συνδυασμοί σε…μπουκιές!
Κάνε εικόνα: Έξω έχει κρύο, ίσως χιονίσει σε λίγο. Εσύ όμως είσαι καλά προστατευμένος στη ζεστή σάλα. Πίνεις μικρές γουλιές από το κρασί σου. Νιώθεις όμορφα. Σε λίγο στο τραπέζι σου θα έρθουν μικρές μπουκίτσες ή αλλιώς tapas από τον πρώτο σεφ που πήρε αστέρι Michelin στην Ελλάδα.
Ο Λευτέρης Λαζάρου κάνει κίνηση ματ και μας αφοπλίζει. Πριν λίγες μέρες άνοιξε το Bites& Wines, απέναντι ακριβώς από το Varoulko Seaside. Comfort γεύσεις και αναπάντεχοι συνδυασμοί σε μπουκιές ή μικρά πιάτα με a la carte προτάσεις και μενού που αρχίζει από τα €35.
Ένα «παιχνίδι» το χαρακτηρίζει ο βραβευμένος σεφ. Ένα νόστιμο παιχνίδι συμπληρώνουμε εμείς και ρίχνουμε κλεφτές ματιές στον κατάλογο: Κρέμα καγιανά με αυγοτάραχο, φάβα με καπνιστό σκουμπρί και μουστάρδα με άρωμα μανταρίνι, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο γεμισμένα με ριζότο σουπιάς και ρυζοκροκέτα με μελάνι, στρείδι σεβίτσε, εκλέρ με καρπάτσο λαβράκι και καπνιστό οξύρρυγχο, μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένη με φιστίκια Αιγίνης και καπνιστό τσάι, είναι μόνο μερικές από τις λιχουδιές που θα δοκιμάσετε. Plus: όλα τα τάπας μπορούν να συνδυαστούν με ποικιλία κρασιών σε ποτήρι από τη Fine Wine List με κρασιά του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα.
Ακτή Κουμουνδούρου 54 (απέναντι από το Varoulko Seaside), Μικρολίμανο, 210 5228400
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.