- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Αλέξης Γεωργούλης μόλις άνοιξε δικό του εστιατόριο
Η «Μισιρλού» του ανάβει φωτιές στην καρδιά του Χαλανδρίου
Μισιρλού μου, η γλυκιά σου η ματιά
Φλόγα μου’ χει ανάψει μες στην καρδιά.
Αχ γιαχαμπίμπι, αχ γιαλελέλι, ααααααχ
Τα δυο σου χείλη στάζουνε μέλι…
Το καινούργιο μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι δεν στάζει μόνο μέλι, αλλά και οινόμελο, τσίπουρο Τυρνάβου και λογιών-λογιών μοσχομυριστά μεζεδάκια που βάζουν φωτιές στην αδυναμία μας για σπιτικό φαγητό. «Μισιρλού» το βάφτισαν οι ιδιοκτήτες του και υπόσχονται νόστιμη, αυθεντική ελληνική κουζίνα. Όπου ιδιοκτήτες βάλε τον σεφ Αδάμ Παπαδάκη, τον Κώστα Μπερτόλη και τον…Αλέξη Γεωργούλη (ναι, ναι!).
Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος, σε περιμένει από τη 13.00 το μεσημέρι καθημερινά. Κάπου εκεί η όρεξη ανοίγει με φάβα Σαντορίνης, μπουρεκάκι με τυρί μαριναρισμένο σε οινόμελο και θυμαρίσιο μέλι, τηγανιά με τσίπουρο Τυρνάβου και έρω(ν)τα Κρήτης, λουκάνικο Αγράφων με παλαιωμένο μοσχοφίλερο και μυρωδικά. Τα κυρίως αγαπάνε και αυτά την πλούσια ελληνική γη αλλά και την παράδοση που κάποιες φορές εμφανίζεται με μια σύγχρονη ματιά. Θα βρεις από κατσικάκι στη γάστρα (με παλαιωμένο κρασί), αρνάκι γάλακτος σοφρίτο και σμυρνέικα σουτζουκάκια μέχρι αρωματισμένο μπιφτέκι γαλοπούλας και μαριναρισμένο σε βότανα παϊδάκι κοτόπουλο. Καλά θα κάνεις να κρατήσεις χώρο για το μιλφέιγ πορτοκαλιού με αρωματισμένη κρέμα μπισκότου, το παραδοσιακό γιαούρτι Βόνιτσας με γλυκό του κουταλιού και την κρέμα nutella με φιστίκι Αιγίνης.
Να ξέρεις ότι υπάρχει μια (πολύ) δελεαστική κάβα, γεμάτη με ούζο (Τυρνάβου και Βαρβαγιάννη), μπίρα ΕΖΑ με βότανα, πολύ τσίπουρο (μέχρι και το παλαιωμένο για πέντε χρόνια σε δρύινα βαρέλια εξαιρετικό Dark Cave) και κάποιες καλές ετικέτες κρασιών. Δίπλα σε αυτά βάλε και τα ελληνικά τραγούδια των δεκαετιών ’50, ’60 και ’70, τα ρεμπέτικα και τα απρογραμμάτιστα live και έχεις μια Μισιρλού με τα όλα της.
Κολοκοτρώνη 13, Χαλάνδρι, 210 6891368, Fb: Μισιρλού
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.