- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σχεδόν έτοιμος είναι ο καινούργιος Βασίλαινας (που από την ιστορική του έδρα στον Πειραιά, μεταφέρεται κεντρικά και αθηναϊκά πίσω από το Χίλτον στη θέση που ξέραμε το Αλάτσι), και αναμένεται να στρώσει τραπέζια για το κοινό μέχρι τα τέλη του μήνα. Ο χώρος, έχει αλλάξει εντελώς και έχει μεταμορφωθεί σε ένα πανέμορφο εστιατόριο που καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις ενώ προσθέτει και κάποιες vintage πινελιές που θυμίζουν τα καλύτερα της δεκαετίας του ’60.
Αρχιτέκτονες της αλλαγής είναι οι σπουδαίοι Ανδρέας Κούρκουλας και Μαρία Κοκκίνου που την δουλειά τους έχουμε δει σε εμβληματικά της Αθήνας κτίρια (Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς) καθώς και σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια (Πbox, Scala Vinoteca κ. ά.). Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με κισσηρόλιθο, ένα βιομηχανικό υλικό που δίνει μια γήινη, σχεδόν «τραχιά» αίσθηση στον χώρο, από την οροφή θα κρέμονται 600 (άδεια) μπουκάλια κρασιού με οπτικές ίνες να τα φωτίζουν δίνοντας ένα πρασινωπό γλυκό φως, στα δεξιά έχει τοποθετηθεί η επισκέψιμη μεγάλη κάβα, ορατή και από τα τραπέζια. Στην «πλάτη» του εστιατορίου έχει δοθεί άνοιγμα στον εσωτερικό κήπο, έτσι για όσους τρώνε στο υπερυψωμένο τμήμα η θέα περιλαμβάνει και καταπράσινα δέντρα (και με ατμοσφαιρικό φωτισμό για το βράδυ).
Στα της κουζίνας μας περιμένουν όχι ένας αλλά τρεις νέοι και δημιουργικοί σεφ, ο Μάνος Γαρνέλης (με θητεία στο Βαρούλκο), ο Δήμος Μπαλόπουλος (από το ξενοδοχείο Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης) και ο Νίκος Βλαχάκης (γνωστός από το Πbox στην Κηφισιά). Η κουζίνα θα είναι ελληνική δημιουργική και το εστιατόριο θα ανοίγει μεσημέρι-βράδυ.
Εντωμεταξύ και στο πειραιώτικο πόστο του Βασίλαινα που μετονομάστηκε σε 1920 θέλοντας να δηλώσει την ενός αιώνα ιστορία του οι εργασίες είναι πυρετώδεις, αυτή τη φορά όμως όλα γίνονται στην κουζίνα την οποία ανέλαβαν οι Νίκη Τρέσσου και Ευδοκία Φυλακούρη, μαγείρισσες άξιες και δοκιμασμένες οι οποίες στήνουν πιάτα και πιατάκια που θα θυμίζουν την μπακαλοταβέρνα του Πειραιά όπως ήταν παλιά.
Βασίλαινας Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.