Resto

L’ Artigiano

Γκουρμέ καθημερινά

Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 336
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεκαοχτώ χρόνια ιστορία πια η L’ Artigiano, με είκοσι πέντε και βάλε καταστήματα και με μεγάλη λίστα διαφορετικών πιάτων να κρατάει συντροφιά στις παρέες μας, στα ματς και στις φιλικές βραδιές μας. 

Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο εντυπωσιάζεσαι από την ποικιλία, ενώ τρώγοντάς τα ανακαλύπτεις την ιταλική κουζίνα που είναι κοντά στη γεύση του Έλληνα. Η φιλοσοφία τους βασίζεται στο τρίπτυχο ποιότητα - εξυπηρέτηση - ποικιλία και πραγματικά τα έχουν καταφέρει. Η ποιότητα βασίζεται στο ότι τα υλικά τους είναι πάντα φρέσκα και επώνυμα –τυριά, αλλαντικά κ.λπ.–, στην εξυπηρέτηση που τη νιώθεις όταν το φαγητό που έχεις παραγγείλει έρχεται λαχταριστό και ζεστό (ούτε παπαριασμένα μακαρόνια ούτε πίτσα που έχει νοτίσει η ζύμη, άσε οι σαλάτες που είναι πάντα φρεσκοκομμένες), όσο για την ποικιλία… είναι τόσες πολλές οι επιλογές που σε κάνουν να μη βαριέσαι ποτέ. Έχει λοιπόν για όλους ο… μπαξές των L’  Artigiano: oρεκτικά ιταλικά και με κέφι διαλεγμένα ένα-ένα, σαλάτες καμιά δεκαριά περίπου για να τις συνδυάσεις με τα κυρίως σου ή αν είσαι λιτοδίαιτος να αποτελέσουν το κεντρικό σου γεύμα. Από πίτσες, εκεί πια έχεις να διαλέξεις μέσα από τέσσερις κατηγορίες: classic, vegetarian, premium και τις άρτι αφιχθείσες σικάλεως. Εμένα η αγαπημένη μου είναι η σπέσιαλ –ζαμπόν, μανιτάρια, μπέικον, σουτζούκι, ντοματοπιπεριά (σηκώνει ντέρμπι και πολλές μα πολλές μπίρες)–, αλλά και όταν είμαι σε δίαιτα… κάνω αγαπημένη μου την caprese με ζύμη από σίκαλη, φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα πέστο. Στις μακαρονάδες, μια μεγάλη σειρά από πάστες (σπαγγέτι, ταλιατέλες, ριγκατόνι) με yami συνδυασμούς, από veg version μέχρι με θαλασσινά ή αλλαντικά δεν θα σ’ αφήσουν ποτέ ανικανοποίητο. Αλλά και στα κρεατικά, κάπου θα σε πετύχουν… Θες στο νοστιμότατο κοτόπουλο, στις μπριζόλες, στα σνίτσελ ή σε κάποιο από τα gurmet ψαρονέφρια; Όπως και να ’χει δοκίμασε το «Λοντσίνο μπρόκολι», ψαρονέφρι με μπρόκολο, μανιτάρια, μουστάρδα, κρέμα. Τελευταία έχουν προσθέσει στη λίστα και τα mafia burgers, πολύ δυνατά επίσης.

Κι αν δεν σου πάει τίποτα από τα παραπάνω, ένα κλαμπ σάντουιτς, μια αλμυρή κρέπα ή μια περιποιημένη ομελέτα θα κατευνάσουν την πείνα στο γραφείο. 

Μέσα σε αυτή την τεράστια ποικιλία μην τρομάζεις εσύ που προσέχεις πολύ τη διατροφή σου, υπάρχει και κατηγορία ελαφρών πιάτων που σε κάνουν να μη χάνεις την απόλαυση ούτε τη γραμμή σου.

L’ Artigiano, καθημερινά από 12.00 - 00.30, τηλεφωνικό κέντρο 210 9716.616

zsfyris@otenet.gr