Resto

Boom of the Sea, ένα beach bar στο κέντρο της πόλης

Με ελληνικό sushi και ωραία κοκτέιλ γίνεται το στέκι του καλοκαιριού

Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αναρίθμητα τα μεσημέρια που έχω περάσει στον «Κυματοθραύστη», το μαγαζάκι με το υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό στη γωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Βαλτετσίου. Όσοι συχνάζετε στην περιοχή, σίγουρα το ξέρετε. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε ακόμα, είναι ότι ο ιδιοκτήτης του, ο Γιώργος, έχει ανοίξει ένα εστιατόριο (και λίγο bar) στην Πλάκα, που το κόβω να γίνεται στέκι.

image

Φαντάσου να περπατάς στο κέντρο της Αθήνας ένα καυτό μεσημέρι του Αυγούστου. Ανηφορίζεις την οδό Νίκης, ιδρώνεις και εύχεσαι να ήσουν τώρα σε μια παραλία. Ξαφνικά και εντελώς απροειδοποίητα, ξεπετάγεται μπροστά σου το Boom of the sea. Γεμάτο χρώμα, ψάθες και φύλλα μπαμπού, μοιάζει με beach bar σε αμμουδερή παραλία νησιού! Η πραγματική έκπληξη όμως δεν έχει έρθει ακόμα.

image

Το Boom of the Sea σερβίρει...ελληνικό sushi. Όπως το ακούς. Αυτό το sushi έχει μαζί με φύκι και ποντιακό λάχανο, αντί για ρύζι περιέχει ποντιακό πλιγούρι βρασμένο σε ζωμό γαρίδας και το φρέσκο ψαρικό που μπορείς να πετύχεις μέσα κυμαίνεται από γαρίδα, χταπόδι ή σαρδέλα και φτάνει μέχρι καλαμάρι και σκουμπρί!

imageimage

image

Και ακόμα θα βρεις ωραία πρωινά (δοκίμασε τις ομελέτες), μπαγκέτες με θαλασσινά, λαχανικά και pesto, σαλάτα με νουντλς, θαλασσινά (ή ψάρι) και λαχανικά, μέχρι και ένα «σουβλάκι» με θαλασσινά και εξωτικά φρούτα. Το αμέσως καλύτερο; Το πιο ακριβό πιάτο στον κατάλογο έχει €3,5.

image

«Στην Αθήνα έχουμε τρομερά ακριβό φαγητό», λέει ο Γιώργος. «Θέλει λίγο πιο τίμιο εμπόριο, δεν γίνεται να είμαστε τόσο κυνικοί». Η λογική των χαμηλών τιμών, όμως, επικρατεί και στα κοκτέιλ. «Είναι λογικό να σου αρέσουν τα κοκτέιλ. Σε όλους αρέσουν. Γιατί λοιπόν πρέπει να είναι τόσο ακριβά; Πάντα απορούσα πώς ένας μέσος Έλληνας μπορεί να πληρώσει €9-12 για ένα κοκτέιλ».

image

Ξεχάστε τα αυτά. Στον πλούσιο και δελεαστικό κατάλογο των κοκτέιλ, οι τιμές αρχίζουν από €4 και φτάνουν μέχρι €7, με μια μέση τιμή τα €5. Ταλαντεύομαι ανάμεσα στο Greek Mojito (€4), στο Veggie Martini (€5), στο Mint Julep (€5) και στο Cheesecake (€7). Tελικά η Ρούλα, το αεικίνητο ξεφτέρι πίσω από την μπάρα, παίρνει πρωτοβουλία και μου ετοιμάζει στο λεπτό ένα Cucumber and Ginger Martini (€6) με τζιν, σιρόπι αγγουριού, sour mix και ginger, εντελώς δροσιστικό, ό, τι πρέπει για να τα βγάλεις πέρα με την απογευματινή κάψα.

image

image

Και κάπως έτσι σκέφτεσαι ότι τα καλοκαίρια της Αθήνας δεν είναι τόσο άσχημα τελικά. 'Άλλωστε, πού αλλού θα βρεις ένα beach bar στην καρδιά της πόλης, που να σερβίρει ελληνικό sushi και κοκτέιλ στις τιμές που ονειρευόσουν;

Νίκης 54, Σύνταγμα, 210 3254922, Fb: Boom of the Sea