Γευση

Black Friday: Έφτασε η στιγμή να αποκτήσεις air fryer

Ψάχνεις για air fryer; Η τέλεια ευκαιρία έρχεται καθώς πλησιάζει η Black Friday!

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Air Fryer

Air fryer, μια καινοτόμα συσκευή απαραίτητη σε μια σύγχρονη κουζίνα, που πρέπει να ψωνίσεις τη φετινή Black Friday

Με την Black Friday να βρίσκεται σχεδόν προ των πυλών, η ανυπομονησία όλων να αποκτήσουν στην καλύτερη δυνατή τιμή αυτό που ψάχνουν κορυφώνεται. Οι εταιρείες τεχνολογίας ετοιμάζουν ήδη τις δελεαστικές προσφορές τους. Ανάμεσα στην πληθώρα των προϊόντων θα ξεχωρίσει και φέτος, ένα προϊόν που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τα air fryers ή στα ελληνικά, τις φριτέζες αέρος.

Πρόκειται για μια καινοτόμα συσκευή που έχει γίνει απαραίτητη προσθήκη σε μια σύγχρονη κουζίνα και η οποία φαίνεται πως θα… κλέψει και φέτος την παράσταση στις προσφορές Black Friday. Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, η φετινή Black Friday πέφτει στις 24 Νοεμβρίου ενώ οι εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα, ως είθισται άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

Air Fryer

Εάν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που περιμένουν πως και πως να έρθει η Black Friday για να πάρουν μια φριτέζα αέρος αλλά δεν γνωρίζουν πολλά για εκείνην, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος.

Οι φριτέζες αέρος τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα, καθώς ολοένα και περισσότερα άτομα τις χρησιμοποιούν καθημερινά. Αποτελούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση τηγανίσματος και σίγουρα στη δημοφιλία τους έχουν βοηθήσει πολύ τα social media και οι συνταγές φαγητών αποκλειστικά για air fryer που ξεπηδούν κατά χιλιάδες καθημερινά.

Τα περασμένα χρόνια, η φριτέζα λαδιού είχε κυριαρχήσει σαν συσκευή στις κουζίνες των ελληνικών σπιτιών. Ήταν μια πρακτική συσκευή καθώς το τηγάνισμα με λάδι στο τηγάνι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Έτσι, η φριτέζα λαδιού ήρθε και βρήκε θέση στις κουζίνες μας καθώς ήταν αρκετά καινοτόμα για την εποχή της. Πέρα από την πρακτικότητά της και την ευκολία της, διέθετε και χρήσιμες λειτουργίες όπως για παράδειγμα η επιλογή μιας σταθερής θερμοκρασίας.

Οι εποχές όμως άλλαξαν και ο κόσμος έψαχνε για μια πιο υγιεινή επιλογή για τηγάνισμα. Αυτή την ανάγκη λοιπόν κάλυψαν οι φριτέζες αέρος. Όπως αποκαλύπτει και το όνομά τους άλλωστε, τα air fryers δεν χρησιμοποιούν το λάδι για να τηγανίσουν ένα φαγητό αλλά τον αέρα. Πώς όμως λειτουργούν; Με πολύ απλά λόγια μπορούμε να σου πούμε ότι πρόκειται για έναν τρομερά ισχυρό φούρνο ο οποίος όμως καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τον κλασικό μεγάλο φούρνο.

πατάτες τηγανητές Air Fryer

Επίσης, οι φριτέζες αέρος μαγειρεύουν το φαγητά σε πολύ λιγότερο χρόνο. Τηγανίζουν λοιπόν με τη βοήθεια του καυτού αέρα ο οποίος κυκλοφορεί με τρομερά γρήγορες ταχύτητες μέσα στον κάδος τους. Όλη αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με τον μικρό κάδο τους σε σύγκριση με τον πολύ μεγάλο ενός απλού φούρνου, βοηθούν τα φαγητά να μαγειρευτούν τέλεια. Τραγανά απ’ έξω και ζουμερά από μέσα. Δηλαδή, πετυχαίνουν ένα αποτέλεσμα όπως το κλασικό τηγάνισμα στο λάδι, αλλά αρκετά πιο υγιεινό. Συνεπώς, θα κερδίσεις μια τέλεια γεύση αλλά και θα φας ένα πιο υγιεινό φαγητό που δεν θα…στάζει λάδι τηγανίσματος.

Πέρα από το μαγειρικό τους αποτέλεσμα, οι φριτέζες αέρος έχουν βρει τη γωνιά τους στην κουζίνα μας, καθώς είναι πολύ απλές στη χρήση τους και διαθέτουν μικρό μέγεθος. Μπορείς να μαγειρέψεις επιλέγοντας ένα από τα πολλά προγράμματα μαγειρέματος πατώντας απλά ένα κουμπί, ενώ μπορείς να τις αποθηκεύσεις πανεύκολα σε κάποιο ντουλάπι, εάν δεν τις χρησιμοποιείς συχνά.

Η ευελιξία τους τόσο στο μαγείρεμα της πλειονότητας των φαγητών όσο και στην εύκολη χρήση και τοποθέτησή τους, τις καθιστούν βασική συσκευή σε μια σύγχρονη κουζίνα. Αρκετές φριτέζες αέρος πλέον είναι εξοπλισμένες με έξυπνη τεχνολογία και προσφέρουν μαγείρεμα ακριβείας κάθε φορά.

Γεύμα με Air Fryer

Πώς να επιλέξεις

Όπως συμβαίνει με κάθε επιλογή μιας οικιακής συσκευής, έτσι και στην περίπτωση της φριτέζας αέρος, πρέπει να διαλέξεις την ιδανική για τις δικές σου ανάγκες και την δικιά σου καθημερινότητα. Πριν ξεχυθείς λοιπόν στα καταστήματα ή ξεκινήσεις το online shopping, καλό θα ήταν να προσέξεις τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Μέγεθος και χωρητικότητα: Ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού σου και τις ανάγκες μαγειρέματος, επίλεξε μια φριτέζα αέρα που σου ταιριάζει. Για δυο άτομα π.χ, θα χρειαστείς σε χωρητικότητα μια φριτέζα αέρος από 2.1lt έως και 3lt. Πρόσεξε και την ισχύ εδώ. Όσο πιο μεγάλη η ισχύς τόσο πιο καλά θα ανταπεξέλθει στις μεγάλες μερίδες. Και φυσικά, όσο μεγαλώνει και ο αριθμός των μερίδων σου, πρέπει να μεγαλώσει και η χωρητικότητα.

Χαρακτηριστικά: Ορισμένες φριτέζες διαθέτουν πρόσθετες έξυπνες τεχνολογίες. Μιλάμε για πολλαπλές λειτουργίες μαγειρέματος, προκαθορισμένα προγράμματα και αξεσουάρ.

Ευκολία καθαρισμού: Αναζήτησε τα μοντέλα που διαθέτουν αφαιρούμενα εξαρτήματα καθώς, όπως είναι λογικό, πλένονται εύκολα ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων.

Brand και κριτικές: Κάνε μια μικρή έρευνα σε brands και μοντέλα και έπειτα ψάξε για κριτικές. Μην επηρεαστείς όμως και αγοράσεις μια φριτέζα που πρακτικά δεν χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου.

Καλές Black Friday αγορές!

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ