Αυτοκινηση

Citroën και Asterix: Το πρωτότυπο άρμα για τη νέα ταινία

Μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV που αντιπροσωπεύει τον γαλατικό τρόπο ζωής… Με τέτοιο άρμα, τρέμετε Ρωμαίοι

Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάθε ταινία της σειράς Asterix έχει θέση στην ταινιοθήκη της καρδιάς μας και προφανώς αυτό αφουγκράστηκαν στην Trésor Films και συμπεριέλαβαν στο καστ τον Zlatan Ibrahimovic - υποδύεται τον Ρωμαίο εκατόνταρχο, «Antivirus»-, ενώ έφτιαξαν κι ένα μνημειώδες άρμα για τη νέα ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», που θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Η συνεργασία αυτή δεν μοιάζει με καμία άλλη που είχε η Citroën, καθώς στο πλαίσιό της συμπεριλήφθηκε και ο σχεδιασμός αλλά και η δημιουργία ενός πρωτότυπου άρματος από τη Citroën ειδικά για τις ανάγκες αυτής της παραγωγής. Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroën ενεπλάκησαν σε αυτό το concept από την αρχή και κατάφεραν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το άρμα για την ταινία, μέσα σε μόλις 3 μήνες - ενώ το χρονοδιάγραμμα για την αντίστοιχη διαδικασία ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι συνήθως ένα έτος.

«Η συνάντηση μεταξύ αυτών των δύο θρύλων της γαλλικής κουλτούρας δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από εξαιρετική, καθώς υπήρχε μια μοναδική εγγύτητα και ειλικρίνεια, αλλά και ένας αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των ομάδων Citroën και Asterix από την πρώτη στιγμή. Μας παρουσιάστηκε αυτή η απίστευτη ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να κατασκευάσουμε ένα πρωτότυπο άρματος από την αρχή και περάσαμε καταπληκτικά δουλεύοντας σε αυτό το project! Το αποτέλεσμα είναι μια ωδή στο 2CV, το θρυλικό αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει όλο το μεγαλείο της Citroën», δήλωσε ο Pierre Leclercq, Global Design Director της Citroën.

Citroën: Το πρωτότυπο άρμα για τη ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom»

Πράγματι, το 2CV είναι ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μέρος της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η σιλουέτα του είναι αναγνωρίσιμη οπουδήποτε στον κόσμο. Το 2CV αντιπροσωπεύει τον γαλλικό τρόπο ζωής για πολλούς.

Στην ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom» το «πρωτότυπο άρμα» είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV και αντιπροσωπεύει τον γαλατικό τρόπο ζωής.

Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroën έκαναν μια επανερμηνεία των βασικών αξιών που έχει στο DNA της η γαλλική μάρκα και έχουν να κάνουν με την άνεση, την τεχνολογία και τον τολμηρό σχεδιασμό, προσθέτοντας έτσι μια ιδιαίτερη πινελιά για την ταινία του Asterix.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με… πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroën.

Citroën και Asterix: H γαλλική κουλτούρα αγκαζέ

Τόσο η Citroën όσο και ο Asterix είναι ονόματα γνωστά που είναι ριζωμένα στη γαλλική κουλτούρα: Η Citroen είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που δημιουργήθηκε από τον André Citroën το 1919 και η μάρκα έχει σημαδέψει την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας από το Traction Avant και το 2CV έως το CX. Σήμερα η Citroën ανοίγει τον δρόμο για την κινητικότητα του αύριο με το αντικομφορμιστικό Ami και με το πλέον προχωρημένο πρωτότυπο αυτοκίνητό της, το Οli.

Ο Asterix είναι μια γαλλική σειρά κόμικ που δημιουργήθηκε το 1959 από τον Γάλλο σεναριογράφο René Goscinny και τον Γάλλο σκιτσογράφο Albert Uderzo και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην εφημερίδα «Pilote». Οι εκδόσεις Albert René κατέχουν και διαχειρίζονται πλέον τα δικαιώματα για τις περιπέτειες του Asterix. Την επιτυχία του Asterix, την αποδεικνύουν οι αριθμοί που λένε πως μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί 385 εκατομμύρια άλμπουμ, μεταφρασμένα σε 111 γλώσσες παγκοσμίως.

«Asterix & Obelix: The Middle Kingdom»: Τον Φεβρουάριο του 2023 στην Ελλάδα

Η νέα ταινία  «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom» θα κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2023 στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα και λίγο αργότερα στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Μέχρι σήμερα, το έπος του Asterix περιλαμβάνει 15 ταινίες και κινούμενα σχέδια, με πάνω από 25 εκατομμύρια θεατές στη Γαλλία και πάνω από 70 εκατομμύρια παγκοσμίως.