Αυτοκινηση

Volvo Cars: Tο μέλλον είναι ηλεκτρικό και το νέο Volvo C40 Recharge είναι η απόδειξη

Το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Volvo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό και στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος

Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Volvo C40 Recharge: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικότης μάρκας, χωρίς δέρμα και με υπηρεσίες Google.

Τι είναι
Το Volvo C40 Recharge είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Volvo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό. Πρόκειται επίσης για το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος.

Intro

Μετά την παρουσίαση του XC40 Recharge και τώρα του C40 Recharge, η Volvo Cars θα προχωρήσει στο λανσάρισμα αρκετών επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια.

Ήδη έως το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά. Μέχρι το 2030, το σχέδιό της προβλέπει κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το C40 Recharge είναι αμιγώς ηλεκτρικό, προσφέρεται μόνο online με ένα έξυπνο πακέτο παροχών και είναι διαθέσιμο για γρήγορη παράδοση.

Το C40 Recharge κατασκευάζεται μαζί με το XC40 Recharge, στο εργοστάσιο της Volvo Cars, στη Γάνδη, στο Βέλγιο.

Αριθμοί γνωριμίας…

  • 420 χλμ αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια
  • 408 ίπποι η ισχύς του ηλεκτροκίνητου συνόλου
  • 7 δευτερόλεπτα επιτάχυνση (0-100 χλμ/ώρα)
  • 28 λεπτά γρήγορη φόρτιση 10-80%
  • 5 καθίσματα
  • 1040 mm / 932 mm χώρος για το κεφάλι μπροστά / πίσω
  • 413 λίτρα χωρητικότητα χώρου αποσκευών
  • 1800 κιλά μέγιστη δυνατότητα ρυμούλκησης
  • 20 kWh/100 χλμ κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (συνδυαστική)
  • 5 χρόνια εγγύηση

Αισθητική/Τεχνολογία

Το πίσω μέρος του C40 Recharge διαθέτει μία σπορτίφ σχεδίαση με χαμηλή γραμμή οροφής, ενώ η εμπρός σχεδίαση λανσάρει ένα νέο πρόσωπο για τα ηλεκτρικά Volvo και περιλαμβάνει προβολείς με state-of-the-art τεχνολογία pixel.

Στο εσωτερικό, το C40 Recharge παρέχει την υψηλή θέση οδήγησης που προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί Volvo, ενώ στο διάκοσμο και στα χρώματα υπάρχει μία σειρά επιλογών που είναι αποκλειστικές για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Όπως το XC40 Recharge, το C40 Recharge διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά. Εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android, ενώ προσφέρει στους καταναλωτές εφαρμογές Google και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store.

Τα απεριόριστα δεδομένα παρέχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα και το C40 Recharge θα λαμβάνει ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου – κι ας έχει αφήσει πίσω του το εργοστάσιο.

Στον δρόμο

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά.

Η εκτιμώμενη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι γύρω στα 420 χλμ, τιμή που αναμένεται να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα γίνονται ασύρματες αναβαθμίσεις στο λογισμικό.

Όταν οι πελάτες παίρνουν ένα νέο C40 Recharge, το αυτοκίνητο θα συνοδεύεται από ένα έξυπνο πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η συντήρηση, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και επιλογές για την οικιακή φόρτιση, αλλά και ασφάλιση - όπου διατίθεται.

Κοστίζει
Η τιμή του νέου Volvo C40 Recgarge αρχίζει από 57.644 ευρώ, ενώ επωφελείται από την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με ποσό έως 8.000 ευρώ

Info
Πληροφορίες για το νέο Volvo, αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge μπορείτε να βρείτε εδώ.

}