Αυτοκινηση

Σε δημοπρασία το θρυλικό beach car Fiat 500 Spiaggina Carrozzeria Boano του Τζιάνι Ανιέλι

Το «δίδυμο» του ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση και καταστράφηκε σε ατύχημα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δημοπρατείται τον Σεπτέμβριο το εξαιρετικό beach car Fiat 500 Spiaggina Carrozzeria Boano του Τζιάνι Ανιέλι.

Το μοναδικό Fiat 500 Spiaggina Carrozzeria Boano του Τζιάνι Ανιέλι βγαίνει σε δημοπρασία από τον Sant'Agostino. Είναι το τελευταίο κομμάτι από τα δύο που κατασκευάστηκαν και είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία του είδους των αυτοκινήτων παραλίας, καθιστώντας το ένα πραγματικό αυτοκινητιστικό είδωλο.

Σπάνια μπορείτε να εντοπίσετε μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων σε ένα μόνο αυτοκίνητο, αλλά στην περίπτωση των διασκεδαστικών αυτοκινήτων παραλίας, ένα μόνο ζευγάρι οχημάτων μπορεί να πιστωθεί για την πυροδότηση της διεθνούς τρέλας των spiaggina. Πρόκειται για το μοναδικό που «επέζησε» από τα δύο εν λόγω αυτοκίνητα, ένα Fiat 500 Spiaggina Carrozzeria Boano, παραγγελία του ίδιου του Τζιάνι Ανιέλι το 1958. Αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε προσωπικά ο Τζιάνι Ανιέλι κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Γαλλική Ριβιέρα, ενώ το άλλο ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση και δυστυχώς καταστράφηκε σε ατύχημα.

Ένα τόσο σημαντικό αυτοκίνητο για την ιστορία του αυτοκινήτου θα ήταν συνήθως σφραγισμένο σε ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου, αλλά τώρα αυτό το μοναδικής ομορφιάς κλασικό ιταλικό αυτοκίνητο θα βγει σε δημοπρασία στην πώληση Asta di Automobili του Sant'Agostino στις 8 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 κοσμούσε σταθερά τις σελίδες των περιοδικών σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνταν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις από τον Ανιέλι, συνήθως με κάποιους απίστευτα διάσημους επιβάτες, όπως ο Κίσινγκερ, οι Κένεντι και οι Ωνάσηδες, και φυσικά μέλη της οικογένειας Ανιέλι.

Σήμερα το αυτοκίνητο παραμένει σε εκπληκτική κατάσταση και φέρει μια όμορφη πατίνα σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η πανέμορφη ξύλινη επένδυση έχει πραγματικά γεράσει θαυμάσια, όπως και αυτά τα εικονικά καθίσματα από λυγαριά που εμπνέονται από ταχύπλοα. Ως ο μοναδικός δημιουργός της φυλής spiaggina, αυτό το αυτοκίνητο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία και θα αποτελούσε ένα φανταστικό κεντρικό κομμάτι σε οποιαδήποτε συλλογή.