Life

10+ 1 αποτελεσματικά tips για να βελτιώσεις άμεσα τον ύπνο σου

Extreme bedroom makeover τώρα για έναν ήρεμο ύπνο χωρίς αφυπνίσεις

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
JYSK κρεβατοκάμαρα

JYSK: Την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2023 μπορείς να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιο και το σπίτι σου μέσα από εξαιρετικές προσφορές και κέρδος 20-70% σε περισσότερα από 300 προϊόντα ύπνου

Βουτάω στο ανατομικό και πολυτελές νέο μου στρώμα, όσο η μυρωδιά λεβάντας των ολόλευκων, καθαρών σεντονιών (αυτή η μανία με τα λευκά δεν θα μου περάσει ποτέ) κάνει το μυαλό μου να ταξιδεύει σε ένα «Dream zone». Σε αυτή την ονερική διάσταση στριφογυρίζω χωρίς να σκέφτομαι αν θα πέσω και με μανία χοροπηδάω σαν τα μικρά παιδιά λίγο πριν τον ύπνο. Τα ελατήρια βαστούν όσο και αν πιέζω, η επένδυση από αφρό πολυαιθέρα μου προσφέρει το ιδανικό επίπεδο άνεσης ενώ το πλενόμενο κάλυμμα του ρυθμίζει τη θερμοκρασία και την υγρασία παρέχοντας μου ακριβώς αυτό που έχω ανάγκη. Το τελευταίο διάστημα θυμάμαι τον εαυτό μου να μην κοιμάται καλά. Κάθε φορά που προσπαθούσα να φτιάξω την ρουτίνα του ύπνου μου, έμενα ξύπνια έως τις τέσσερις το ξημέρωμα -το λιγότερo-, παρακολουθούσα Netflix και ξυπνούσα -με το ζόρι- άκρως κουρασμένη για την δουλειά. Ταυτίζεσαι μήπως και εσύ; Έριχνα στην αρχή το φταίξιμο στην ανδρελανίνη της αστυνομικής σειράς που με κρατούσε ξύπνια και στον γαλλικό καφέ με καραμέλα που τόσο αγαπώ να πίνω -το ομολογώ ακόμη και τις νύχτες. Ήταν εμφανές πλέον. Η αϋπνία όμως ως ένας από τους βασικούς εχθρούς της καλής υγείας, μου στερούσε ενέργεια και ταυτόχρονα έκανε και το ανοσοποιητικό μου σύστημα να ασθενεί.

JYSK κρεβατοκάμαρα

Ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία και την ευεξία. Αποτελεί καθημερινή αναγκαία λειτουργία κατά την οποία το σώμα και ο εγκέφαλος όχι μόνο προσαρμόζονται για να υλοποιήσουν σημαντικές διαδικασίες όπως η μάθηση, η ψυχική και σωματική ανάπτυξη και γενικότερα η διατήρηση της λειτουργικής ισορροπίας του οργανισμού αλλά δίνει στο μυαλό και το σώμα τον χρόνο να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί και να ξεκινήσει την επόμενη ημέρα γεμάτο ενέργεια. Μετράει όμως μόνο πόσες ώρες κοιμάσαι ή παίζει σημαντικό ρόλο και το να κοιμάσαι σε ένα ποιοτικό περιβάλλον ύπνου; Σχετικά με το πρώτο, το κάθε άτομο, όντας διαφορετικό, χρειάζεται και διαφορετικές ώρες ύπνου. Υπάρχει μια μειοψηφία ανθρώπων που μπορεί να αποδίδει χωρίς να αισθάνεται κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μόνο τρεις με τέσσερις ώρες ύπνου τη νύχτα αλλά και άνθρωποι που έχουν ανάγκη έξι έως οκτώ ώρες και να μην αισθάνονται νυσταγμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό που έχει σημασία όμως, στην πραγματικότητα είναι η ποιότητα του ύπνου να είναι καλή, για να αισθανόμαστε ανανεωμένοι και όχι μόνο ότι αντέχουμε. Γι' αυτό παρακάτω σου έχουμε 10 αποτελεσματικά tips που αξίζει να υιοθετήσεις με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του ύπνου για να ψιθυρίσεις επιτέλους και εσύ στο στρώμα και το κρεβάτι σου ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Ναι κι όμως ο ποιοτικός ύπνος θα έρθει σύντομα.

1. Μακριά τους να φύγεις ή αλλιώς μακριά και αγαπημένοι
Απόφυγε τα διεγερτικά λίγες ώρες πριν τον ύπνο όπως είναι η καφεΐνη, το τσάι, το τσιγάρο, το αλκοόλ ακόμα και σε μικρές δόσεις διότι μπορεί να δυσκολέψουν αρκετά την διαδικασία του ύπνου και να αυξήσουν παράλληλα τον αριθμό επισκέψεων σου στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περίπου το 75% των ανδρών και το 60% των γυναικών σηκώνονται για να πάνε στην τουαλέτα τουλάχιστον μία φορά τη νύχτα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα αν είναι εύκολο να ξανακοιμηθεί μετά κάποιος, αλλά μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα στην συνέχεια π.χ διακοπτόμενο ύπνο, ο οποίος είναι συχνά κακής ποιότητας, και πρώιμο πρωινό ξύπνημα. Aντιθέτως, αυτό που βοηθάει είναι να αντικατασταθούν τα παραπάνω τρώγοντας τα κατάλληλα τρόφιμα για βραδινό όπως μπανάνες που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και χαλαρώνουν τους μύες και τα νεύρα, μία κουταλιά μέλι που επιβραδύνει την ορμόνη ορεξίνη που σε κάνει να βρίσκεσαι σε επαγρύπνηση κ.ά. Η κατανάλωση ενός ζεστού ροφήματος με γάλα πριν από τον ύπνο και η χρήση βοτάνων, όπως το χαμομήλι και το μελισσόχορτο, μπορεί να βοηθήσουν επίσης.

2. Το μαξιλαριού απέναντι πείτε του πώς το θέλω
Για αρχή φόρεσε τις αγαπημένες σου βελουτέ μωβ πιτζάμες, άλλαξε συχνά σεντόνια και ανανέωσε την παπλωματοθήκη σου για να κάνεις update στον χώρο σου. Επίλεξε περκάλι σετ παπλωματοθήκης σε σκούρο μπλε της JYSK, σετ παπλωματοθήκης DANA λευκό(η μανία δεν τελειώνει ποτέ) για πιο διαχρονικές και κλασικές επιλογές ή ζέρσεϊ σεντόνι γκρι ανάλογα με τα γούστα και την διάθεση σου. Κι άμα σου αρέσουν τα χρώματα, το σατέν σετ παπλωματοθήκης CLARA πολύχρωμο είναι το κατάλληλο για σένα. Στη συνέχεια, επένδυσε σε ένα ρυθμιζόμενο ανατομικό μαξιλάρι ύπνου μέσα από την μεγάλη γκάμα που θα βρεις στη JYSK ανάλογα με τις ανάγκες σoυ. Το ιδανικό μαξιλάρι στηρίζει τον αυχένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο αυχενικός σπόνδυλος να αποτελεί φυσική προέκταση της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί να είναι δύσκολο να «ξεμάθεις» στην αρχή από έναν συγκεκριμένο τύπο μαξιλαριού και ίσως είναι καλύτερα να έχεις δύο μαξιλάρια, που μπορείς να εναλλάσσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία θα προσαρμόζονται με ακρίβεια στο σχήμα του κεφαλιού και του αυχένα σου, προσφέροντας σου τη στήριξη που χρειάζεσαι για να έχεις τον καλύτερο δυνατό ύπνο. Στη JYSK θα βρεις μαξιλάρια σε τρία διαφορετικά ύψη: χαμηλά, μεσαία και ψηλά. Κατά την επιλογή του ύψους του μαξιλαριού, λάβε υπόψιν σου ότι η ιδανική στάση ύπνου είναι εκείνη όπου η σπονδυλική στήλη είναι εντελώς ευθεία και ότι η στάση ύπνου που προτιμάς θα καθορίσει και το ύψος μαξιλαριού που θα επιλέξεις. Φυσικά η JYSK γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου στις 17 Μαρτίου με εξαιρετικές προσφορές και κέρδος 20-70% σε περισσότερα από 300 προϊόντα ύπνου. Δημιούργησε και εσύ το δικό σου υπέροχο περιβάλλον ύπνου και απόλαυσε έναν ξεκούραστο ύπνο με το πιο σούπερ μαξιλάρι!

JYSK μαξιλάρι

Extra tip: Το ιδανικό μαξιλάρι, αν προτιμάς να κοιμάσαι στο πλάι, είναι ένα ψηλό μαξιλάρι που παρέχει στήριξη στο κεφάλι ή ένα σκληρό μαξιλάρι, καθώς το γέμισμα πρέπει να παραμένει στη θέση του ώστε να μην χαμηλώνει το κεφάλι ή ένα «γεμάτο» μαξιλάρι που θα γεμίζει τον χώρο μεταξύ του κεφαλιού και του στρώματος. Αν πάλι είσαι από εκείνους που κοιμούνται ανάσκελα τότε το μαξιλάρι σου θα πρέπει να είναι χαμηλό και να παρέχει στήριξη κυρίως κάτω από τον αυχένα. Συνεπώς, ένα εργονομικό, ειδικό μαξιλάρι από αφρό ή από φυσικό λάτεξ ανηκει στις top επιλογές σου. Προτιμάς να κοιμάσαι μπρούμυτα; Όταν κοιμάσαι σε αυτή τη στάση, ο αυχένας καμπυλώνεται με αφύσικο τρόπο οπότε το μαξιλάρι είναι καλύτερο να είναι όσο το δυνατόν πιο μαλακό και επίπεδο προκειμένου να μειώνεται η καμπύλωση του αυχένα. Μεταξύ μας προτίμησε να κοιμάσαι ανάσκελα ή στο πλάι καθώς έχει περισσότερα οφέλη.

3. Τι και αν είναι το στρώμα σου μονό ή διπλό… είναι επένδυση
Περνάμε περίπου το 1/3 της ζωής μας στο κρεβάτι συνεπώς το υπνοδωμάτιό πρέπει να είναι το μέρος που μπορούμε να χαλαρώνουμε απόλυτα. Η επιλογή ενός οικονομικού στρώματος όσο το δυνατόν πιο άνετου γίνεται, δεν είναι απλά must αλλά μια επένδυση κάθε ανθρώπου που σέβεται τόσο τον εαυτό όσο και το κρεβάτι του. Η διάρκεια της ζωής του κάθε στρώματος ωστόσο, συνολικά εξαρτάται από την ποιότητα, το φορτίο-βάρος που δέχεται και τον ιδρώτα(ένας άνθρωπος μπορεί να εκκρίνει ½-1½ λίτρο ιδρώτα κάθε βράδυ) οπότε πρέπει να τσεκάρεις πότε είναι απαραίτητο για να το αλλάξεις. Η θέση της σπονδυλικής στήλης όμως αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για την επιλογή στρώματος, είτε ξαπλώνεις ανάσκελα είτε στο πλάι. Στρώμα ελατηρίου, στρώμα αφρού, αναδιπλούμενο στρώμα, επίλεξε μέσα από την μεγάλη γκάμα διαστάσεων (80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200) της JYSK αυτό που σε κάνει να απολαμβάνεις τον ύπνο των ονείρων σου. 

JYSK στρώμα

Extra tip: Το μόνο που χρειάζεσαι για την επιλογή κατάλληλου στρώματος είναι να ξαπλώσεις ανάσκελα στο στρώμα πριν το αγοράσεις έτσι ώστε ολόκληρη η σπονδυλική στήλη και η μέση να βρίσκονται σε επαφή με το στρώμα. Θυμάμαι όταν ζήτησα την βοήθεια της Μαριλού για να σπρώξει το χέρι της κάτω από τη μέση μου ενώ ήμουν ξαπλωμένη ανάσκελα στο στρώμα. Το χέρι της δεν έπρεπε να περάσει εύκολα ανάμεσα στο στρώμα και στη μέση, αλλά να συναντά αντίσταση. Αν η μέση δεν βρίσκεται σε πλήρη επαφή με το στρώμα, αυτό σημαίνει ότι το στρώμα είναι υπερβολικά σκληρό. Μετά ξάπλωσα στο πλάι και της ζήτησα ξανά να αξιολογήσει τη θέση της σπονδυλικής στήλης. Η πλάτη άλλωστε θα πρέπει να είναι ίσια και να μην λυγίζει προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Έτσι, πήρα το καταλληλότερο! 

4. Επίλεξε το πιο άνετο κρεβάτι, κρεβατάκι σου
Το κρεβάτι ως επίκεντρο του υπνοδωματίου έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην καρδιά και την καθημερινότητα μας μιας και είναι το έπιπλο στο οποίο περνάμε τον περισσότερο συνήθως χρόνο. Ένα νέο και μοντέρνο κρεβάτι σε πιο μποέμ style όπως είναι ο σκελετός κρεβατιού VEDDE άγρια δρυς της JYSK αλλά και ο σκελετός κρεβατιού ALNOR σε σκούρο γκρι/μαύρο χρώμα, το οποίο έχει χώρο αποθήκευσης και συναρμολογείτε πανεύκολα είναι ιδανικές επιλογές. Ενώ υπάρχουν και επιλογές που μπορούν να αναβαθμίσουν το κρεβάτι σου με μία μικρή ανανέωση όπως ένα κεφαλάρι από ύφασμα ή ξύλο από τις σούπερ προσφορές της JYSK που μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία διαφορετικής ατμόσφαιρας στο υπνοδωμάτιο, να κάνει πιο άνετο το κρεβάτι σου και να αλλάξεις τη συνολική όψη του υπνοδωματίου. Πήγαινε στο κρεβάτι σου όμως όταν σε πιάνει πραγματικά υπνηλία. Εάν δεν νυστάζεις την ώρα του ύπνου, διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο ή άκου χαλαρωτική μουσική ή podcast στο σαλόνι. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνεις τις έντονες ανησυχίες, θα στρέψεις την προσοχή σου σε κάτι άλλο ενδιαφέρον και η χαλάρωση στο σώμα θα επέλθει την κατάλληλη στιγμή.

JYSK κρεβατοκάμαρα

5. Φρόντισε για τη θερμοκρασία γύρω σου
Βεβαιώσου ότι το υπνοδωμάτιο σου δεν είναι πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο. Ακόμη και μια μικρή απόκλιση θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του ύπνου σου. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα Sleep.org, η κατάλληλη θερμοκρασία για ποιοτικό και απολαυστικό ύπνο είναι οι 19°C, ώστε να μην κρυώνεις κατά την διάρκεια του ύπνου αλλά και χωρίς να διατρέχεις κίνδυνο να ξυπνήσεις καταιδρωμένος. Εκτός από τη ρύθμιση της θέρμανσης, είναι απαραίτητο η κρεβατοκάμαρά να παραμείνει δροσερή. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να αφήσεις ανοιχτό για λίγη ώρα το παράθυρο σου περίπου μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο. Φυσικά εξασφάλισε τη σωστή θερμοκρασία και με cozy, αντιαλλεργικό πάπλωμα όπως το DYRANOSI που είναι δροσερό ή το GLOPTIND που είναι ζεστό, ευάερο με μονωτικό γέμισμα από ανακυκλωμένες σιλικονούχες κοίλες ίνες ή ακόμη το χρυσό KRONBORG LOFTET (δηλώνω μεγάλη φαν) που είναι εξαιρετικά ζεστό με πούπουλα χήνας και έχει και 10 χρόνια εγγύηση. Αν επιλέξεις το πιο ζεστό, τότε η πιτζάμα σου πρέπει να είναι πιο ελαφριά, μια σατέν, είναι ιδανική.

6. Δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον ύπνου
Το φως σίγουρα μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο. Το δωμάτιο είναι καλό να είναι αρκετά σκοτεινό πριν πέσεις για ύπνο προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το πρωινό φως δεν θα σε ξυπνήσει πολύ νωρίς (μια μάσλα ύπνου είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση εκεί δίπλα στο κομοδίνο). Επίσης, και ο θόρυβος κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελεί μια κοινή πηγή διαταραχής του ύπνου. Σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι παρόλο που οι άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν προσαρμοστεί στον θόρυβο, στην πραγματικότητα ξυπνούν πιο συχνά και περνούν λιγότερο χρόνο σε βαθύ ύπνο. Στην πορεία, βεβαιώσου ότι έχεις απενεργοποιήσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές πριν πέσεις για ύπνο, για να αποφύγεις τους ενοχλητικούς ήχους που σε αποσπούν. Εάν ο θόρυβος δεν μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς, προσπάθησε να τον απομονώσεις με χαλιά όπως το πολύ απαλό φυσικό BIRK της JYSK σε ωραίο nude χρώμα, σταθερό που δεν γλιστράει με τίποτα, στιλάτες κουρτίνες, κλείνοντας παράθυρα, ή ακόμη και φορώντας μαλακές και εύκαμπτες ωτοασπίδες.

Extra tip: Όταν πραγματοποιείς τις αγορές σου online στη JYSK, μπορείς να επιλέξε τον τρόπο παραλαβής των προϊόντων σου, είτε με παραλαβή από το πλησιέστερο σε εσένα κατάστημα, είτε με αποστολή στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σου. Τέλειο;

7. Υιοθέτησε τις σωστές συνήθειες
Το εσωτερικό σου ρολόι χρειάζεται πρόγραμμα και έτσι η καθιέρωση μιας ρουτίνας του μοτίβου ύπνου - αφύπνισης είναι πολύ σημαντική. Προσπάθησε να ρυθμίσεις το μοτίβο του ύπνου σου πηγαίνοντας για ύπνο την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα. Όρισε ένα χρονοδιάγραμμα γύρω από τις ώρες του ύπνου που να είναι ρεαλιστικό σε σχέση με το τι θέλεις να πετύχεις αλλά και με το πρόγραμμα της ημέρας σου.

8. Περιόρισε τις δραστηριότητες στην κρεβατοκάμαρα
Απομάκρυνε για αρχή όλους τους περισπασμούς από το δωμάτιο. Αν κοιτάς επίμονα το ρολόι, το σκυλάκι σου κάνει βόλτα στο δωμάτιο, το τηλέφωνό σου δονείται, έχεις σημαντικό email από την δουλειά και έχεις αρχίσει ήδη να απαντάς, η τηλεόραση παίζει ακόμη το αγαπημένο σου σίριαλ για να σε πάρει ο ύπνος ή έχεις φωτάκια αναμμένα γιατί δεν μπορείς να κοιμηθείς, ήρθε η ώρα να τα κλείσεις ή να τα απομακρύνεις. Οτιδήποτε σε αποσυντονίζει διώξε το μακριά. Καλό θα ήταν να περιορίσεις την χρήση της τεχνολογίας τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο σου ενώ πρέπει να ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου ή τον άνθρωπο που κοιμάστε μαζί πώς η κρεβατοκάμαρα σου είναι μόνο για ύπνο και σεξ. Δραστηριότητες όπως το φαγητό, η επίλυση προβλημάτων ή η συζήτηση σοβαρών θεμάτων εμποδίζουν σημαντικά τη χαλάρωση πριν από τον ύπνο, οπότε δεν έχουν θέση στην κρεβατοκάμαρα σου. 

JYSK κρεβατοκάμαρα

9. Τακτική άσκηση και διαλογισμός, τικ και ξανά τικ
Η άσκηση είναι από τις πιο ουσιαστικές συμβουλές για τις δυσκολίες ύπνου. Η σωματική άσκηση βοηθά στην κατανάλωση ενέργειας, αποφορτίζει το σώμα και το βοηθά να χαλαρώσει. Η καθημερινή ή 3 φορές την εβδομάδα σωματική άσκηση βελτιώνουν σημαντικά τον νυχτερινό ύπνο. Η έντονη άσκηση είναι καλό να αποφευχθεί έως και 3 ώρες πριν από τον ύπνο σύμφωνα με τους ειδικούς διότι μπορεί να οδηγήσει σε υπερδιέγερση και το σίγουρο είναι ότι δεν το θέλουμε. Αν πάλι θες κάτι διαφορετικό δοκίμασε ένα δεκάλεπτο διαλογισμό, pilates, μερικές ασκήσεις yoga ή δεκάλεπτο yoga chair πρόγραμμα μια ώρα πριν κοιμηθείς. Υπάρχει πληθώρα δωρεάν βίντεο στο youtube καθώς και το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ του Netflix, Headspace: «Οδηγός Διαλογισμού» που θα σου δείξουν τον δρόμο προς τον πολυπόθητο στόχο, έναν ποιοτικότερο ύπνο.

10. Bedroom makeover
Εάν το δωμάτιο σου είναι ακατάστατο ή απρόσωπο, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα για μία ολική ανανέωση βάζοντας την πινελιά σου. Το απόλυτο extreme makeover περιλαμβάνει για αρχή το να βάζεις συχνά σε τάξη το δωμάτιο σου, γεγονός που συμβάλλει σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα στο σπίτι σου. Αν δυσκολεύεσαι να βρίσκεις συνεχώς τα πράγματά σου είναι βέβαιο ότι χρειάζονται τον δικό τους χώρο. Τα ρούχα, τα παπούτσια, τα κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ μπορούν γρήγορα να τοποθετηθούν σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους που γίνονται μέρος και του διακοσμητικού ύφους του υπνοδωματίου σου. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουτιά και καλάθια για την οργάνωση της ντουλάπας σου, μια συρταριέρα για τα μικρότερα αντικείμενά ή ψάθινα καλάθια, τα οποία μπαίνουν κάτω από το κρεβάτι ή τοποθετούνται μόνα τους στο πάτωμα και του προσδίδουν ένα πιο boho ύφος. Σκέψου επίσης τα φυσικά υλικά που μπορούν να κάνουν το υπνοδωμάτιο σου να δείχνει πιο ήρεμο. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ξύλο, μαλλί και απαλά υφάσματα για να δημιουργήσεις έναν ήρεμο και ευχάριστο χώρο. Βάλε ένα άνετο μάλλινο ριχτάρι στο κρεβάτι, μια προβιά στην καρέκλα και προσθέστε μερικά μαλακά μαξιλάρια. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ξύλινα έπιπλα ή ράφια. Τα φυτά και τα λουλούδια αποτελούν πάντα εξαιρετικές επιλογές για το υπνοδωμάτιό σου μιας και φέρνουν μια ανάσαφρέσκου αέρα. H ζαρντινιέρα MYRHAUK ξύλο της JYSK δίνει απευθείας άλλο στυλ στο δωμάτιο σου, vintage αισθητική και αναζωογονεί το χώρο σου. Ακόμη να κοιτάξεις τις προσφορές;

JYSK κρεβατοκάμαρα

11. Άγχος και σκέψεις μακριά
Αφήστε το άγχος της ημέρας έξω από την πόρτα του δωματίου σoυ. Γέμισε τη μπανιέρα σου με ζεστό νερό, άναψε ρεσό και βάλε χαμηλά χαλαρωτική μουσική λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Αφιέρωσε περίπου 20 λεπτά το βράδυ για να σκεφτείς τι συνέβη κατά τη διάρκεια της ημέρας, πώς κύλησε το πρόγραμμα σου και πώς αισθάνθηκες για την ημέρα που πέρασε. Ακόμη, δημιούργησε μια to do list με τις υποχρεώσεις σου για να πετύχεις τους στόχους σου. Σημείωσε οτιδήποτε πιστεύεις ότι μπορεί να σε δυσκολέψει μέσα στην ημέρα και τρόπους για να το διαχειριστείς. Για το τέλος κράτα τα πράγματα για τα οποία ανυπομονείς να συμβούν την επόμενη μέρα και σε κάνουν χαρούμενο.

Info Alert: Αν θέλεις λίγο inspiration, αξίζει να παρακολουθήσεις TEDx ομιλίες στο youtube που θα σε κάνουν να δεις την καθημερινότητα με άλλη ματιά. 

Στο blog της JYSK μπορείς να βρεις συμβουλές για τον τέλειο ύπνο μέσα από μια σειρά άρθρων που σε βοηθάνε να καταλάβεις αν τα προβλήματα ύπνου σου σχετίζονται με ένα προβληματικό κρεβάτι, ένα πάπλωμα που μπορεί να είναι πολύ ζεστό ή δροσερό, ένα μαξιλάρι που δεν ταιριάζει στις ανάγκες σου, ή άλλους παράγοντες που συνδέονται με τα προϊόντα ύπνου σου. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ηθοποιό και συγγραφέα, W.C. Fields, «Η καλύτερη θεραπεία για την αϋπνία είναι ένας καλός ύπνος», οπότε τι καλύτερο από το να έχεις τους κατάλληλους συμμάχους μαζί σου σε αυτή την διαδικασία;

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

JYSK κρεβατοκάμαρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ