Life

2021: Ποιους στόχους να βάλεις σε προτεραιότητα τη νέα χρονιά

Δώσε προτεραιότητα σε εσένα για να είναι καλά και τα παιδιά σου

sofia-tsonou.png
Σοφία Τσώνου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
goneis-mitera-protoxronia-stoxoi-pateras-2021.jpg
© EUROKINISSI

How are you mum: Η Σοφία Τσώνου γραάφει στόχους που μπορείς να βάλεις σε προτεραιότητα το 2021 για να νιώσεις πιο όμορφα πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν γονιός

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ή μάλλον, πάει ο παλιοχρόνος θα έπρεπε να λέμε για να ταιριάζει καλύτερα στο 2020. Κι έτσι, όπως σε κάθε νέα χρονιά, το 2021 ξεκινάει και οι περισσότεροι θέτουμε κάποιους στόχους που θα θέλαμε να πετύχουμε, ή έστω να προσπαθήσουμε να τους κατακτήσουμε.

Όταν γίνεσαι γονιός οι στόχοι όπως το να πίνεις 8 ποτήρια νερό την μέρα ή να πηγαίνεις 3 φορές την βδομάδα στο γυμναστήριο αλλάζουν, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Σαν μητέρα, συγκέντρωσα παρακάτω ποιους στόχους μπορείς να βάλεις σε προτεραιότητα για να νιώσεις πιο όμορφα πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν γονιός.

Σταμάτα να νιώθεις ενοχές
Γέννησες με καισαρική; Νιώθεις ένοχη. Δεν κατάφερες να θηλάσεις; Νιώθεις ένοχη. Δουλεύεις πολύ και δεν προλαβαίνεις να περνάς αρκετό χρόνο με την οικογένεια σου; Νιώθεις ένοχη. Παρ’ το απόφαση… Οι ενοχές δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Αποδέξου τα γεγονότα ως έχουν και προχώρα.

Αποδέξου το σώμα σου
Το ότι έγινες μαμά σημαίνει ότι έφερες έναν άνθρωπο στον κόσμο. Το σώμα σου ασφαλώς άλλαξε και ίσως να πήρες κιλά τα οποία δεν μπορείς να τα χάσεις. Και λοιπόν; Δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να έχουν σώμα και αναλογίες μοντέλου. Γι’ αυτό προσπάθησε να αναδείξεις τις καμπύλες σου με το σωστό ντύσιμο και αν συνεχίζεις να μην μπορείς να αποδεχτείς το σώμα σου τότε, πάρε δραστικά μέτρα και χάσε τα κιλά με αποφασιστικότητα και πραγματική θέληση.

Μείωσε την χρήση του κινητού σου όταν βρίσκεσαι με τα παιδιά σου
Ξέρω, σου έχει γίνει συνήθεια και τα mailδεν θα σταματήσουν να έρχονται, αλλά σκέψου πόσο χρόνο σπαταλάς στην οθόνη του κινητού σου χωρίς ουσιαστικό λόγο. Μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις ή ακόμα να το βάλεις στο αθόρυβο όταν βρίσκεσαι με τα παιδιά σου. Όποιος σε χρειάζεται απελπισμένα μπορεί να σε βρει και στο σταθερό.

Σταμάτα να κρίνεις τους άλλους γονείς
Με λίγα λόγια μην σε νοιάζει πως μεγαλώνει ο καθένας το παιδί του. Για εκείνον είναι ο σωστός τρόπος και καλό θα είναι να μην σε απασχολεί τι κάνει και γιατί. Μην ξεχνάς, κανένας γονιός δεν είναι τέλειος ούτε κι εσύ, και όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Δώσε προτεραιότητα σε εσένα για να είναι καλά και τα παιδιά σου
Δεν συμφωνώ με την φράση προτεραιότητα έχουν τα παιδιά. Για να είναι χαρούμενα τα παιδιά σου πρέπει να είσαι καλά εσύ. Προσπάθησε να φροντίζεις τον εαυτό σου, να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και που σε γεμίζουν. Όλη αυτή η θετική ενέργεια θα περάσει στα παιδιά σου και έτσι όλοι θα είναι χαρούμενοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ