Life

Θέλεις να σπουδάσεις στην Ιαπωνία με υποτροφία;

Διάβασε πώς μπορείς να λάβεις κι εσύ μία υποτροφία για σπουδές στην Ιαπωνία

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
japan-studies.jpg
Shinjuku, Tokyo, Japan

Η Ιαπωνική Κυβέρνηση χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες υπήκοους για σπουδές σε ερευνητικό (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) ή προπτυχιακό επίπεδο

Θέλεις να επεκτείνεις περισσότερο τις σπουδές σου και συγχρόνως να γνωρίσεις μία νέα χώρα; Η Ιαπωνική Κυβέρνηση, με το MEXT (Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας), σου δίνει την ευκαιρία να το κάνεις και μάλιστα με υποτροφία.  

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε τη χορηγία υποτροφιών σε Έλληνες υπήκοους, που θέλουν να φοιτήσουν σε ιαπωνικά πανεπιστήμια. Οι υποτροφίες αφορούν δύο διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες. Από τη μία, άτομα έως και 30 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με την έρευνα για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών. Όποιος λάβει τη χορηγία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα το φθινόπωρο του 2021 και θα το ολοκληρώσει τον Μάρτιο του 2023, διάστημα από το οποίο έξι μήνες θα έχουν αφιερωθεί στην εκμάθηση της ιαπωνικής γλώσσας. 

Από την άλλη, μπορείς να διεκδικήσεις υποτροφία και εάν είσαι από 17 έως 25 ετών και θέλεις να πραγματοποιήσεις το προπτυχιακό σου στην Ιαπωνία. Θα ξεκινήσεις τις σπουδές σου τον Απρίλιο του 2021 και, ανάλογα το αντικείμενο, η φοίτησή σου μπορεί να διαρκέσει πέντε ή εφτά χρόνια, από τα οποία ένας χρόνος θα είναι προετοιμασίας.      

Το πρώτο στάδιο είναι η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών, που βρίσκουμε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, μέχρι τις 17 Ιουλίου. Αν επιλεγείς για το επόμενο στάδιο, τότε για να κερδίσεις μία υποτροφία, θα πρέπει να εξεταστείς στην αγγλική και την ιαπωνική γλώσσα, ανεξαρτήτως των γνώσεων σου σε αυτές, ενώ μετέπειτα θα πραγματοποιήσεις μία προσωπική συνέντευξη. Αν, μάλιστα, ενδιαφέρεσαι για προπτυχιακές σπουδές, θα πρέπει να εξεταστείς στα μαθηματικά και σε μαθήματα επιλογής. 

Τι καλύπτει η υποτροφία της Ιαπωνικής Κυβέρνησης; 

Research Students  
Η υποτροφία καλύπτει τη δαπάνη μεταφοράς προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 143.000 ΓΕΝ (1.220 ΕΥΡΩ).  

Undergraduate Students  
Η υποτροφία καλύπτει τη δαπάνη μεταφοράς προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 117.000 ΓΕΝ (996 ΕΥΡΩ).  

Περισσότερες πληροφορίες για την υποτροφία της Ιαπωνικής Κυβέρνησης 

Εθνικής Αντιστάσεως 46, Χαλάνδρι 
2106709902  
www.gr.emb-japan.go.jp 
cultural@at.mofa.go.jp 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται δια ζώσης (μόνο με ραντεβού) ή ταχυδρομικά στο Μορφωτικό Τμήμα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ