Life

Κορωνοϊός: 5 επιτραπέζια παιχνίδια για να μείνουμε σπίτι

Τώρα που μένουμε σπίτι, επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής που μπορούν να παιχτούν και από δύο μόνο άτομα.

Μάνος Νομικός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιλέγουμε 5 επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής για να περάσουμε το χρόνο μας, μένοντας σπίτι την περίοδο του κορωνοϊού.

Με τις επόμενες δύο βδομάδες να είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα ως προς την καταπολέμηση της πανδημίας κορωνοϊού, ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα μας. Καραντίνα δεν σημαίνει πως φωνάζω φίλους και περνάμε την ώρα σπίτι μας, αυτό είναι λάθος. Καραντίνα σημαίνει δεν βγαίνω, μένω στο σπίτι για ένα διάστημα και επικοινωνώ ψηφιακά με τους φίλους μου.

Επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής


Σε σπίτια όμως που μένουν ζευγάρια ή οικογένειες με παιδιά, μπορούν να «αποδράσουν» και να περάσουν την ώρα τους παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια (board games). Πολλά από αυτά τα επιτραπέζια στρατηγικής μπορούν να παιχτούν και μόνο από δύο άτομα και κάποια από αυτά σας προτείνουμε εδώ. Πολλά έχουν και έξτρα εκδόσεις και expansions/επεκτάσεις και συνεργασίες με διάσημα franchise (Star Wars, Game of Thrones). Μην ξεχνάμε και κλασικές προτάσεις και επιλογές όπως σκάκι, Monopoly, Clue, Othello, για να περάσει η «μπόρα».

Santorini

Santorini


Χτίσε σαν θνητός, κέρδισε σαν Θεός, στο οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, Santorini, από τον σχεδιαστή Gordon Hamilton. Ο στόχος είναι απλός: Γίνε ο πρώτος παίχτης που θα χτίσει, θα φτιάξει ένα κτίριο και θα σκαρφαλώσει στην κορυφή του, τρεις ορόφους ψηλά. Ακούγεται απλό; Μη βιάζεσαι. Απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις και ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται με την προσθήκη επιπλέον δυνάμεων μέσω των «θεϊκών» καρτών. Οι χιλιάδες πιθανότητες και οι απεριόριστες δυνατότητες επανάληψης του παιχνιδιού, κάνουν κάθε γύρο παιχνιδιού όλο και πιο συναρπαστικό. Για 2-4 παίκτες.

Carcassone - Τα Κάστρα του Μυστρά

Carcassone - Τα Κάστρα του Μυστρά


Έχοντας σαν σκηνικό τα Μεσαιωνικά κάστρα, τα μοναστήρια και τους αγρούς του Μυστρά, οι παίκτες προσπαθούν να αυξήσουν την κυριαρχία τους αξιοποιώντας την ακολουθία τους που είναι ιππότες, καλόγεροι, γεωργοί αλλά και ληστές. Κάθε παίκτης με τη σειρά του τοποθετεί πλακίδια εδάφους δημιουργώντας το χάρτη του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα τοποθετεί τους ανθρώπους του σε στρατηγικά σημεία. Όποιος θα έχει τους περισσότερους πόντους όταν τοποθετηθεί και το τελευταίο πλακίδιο, θα είναι ο νικητής. Ένα αγαπημένο board game που πρωτοκυκλοφόρησε το 2000 και από τότε έχει δει πολλές συνέχειες και expansions. Για 2-5 παίκτες και μέση διάρκεια παιχνιδιού τα 35’.

7 Θαύματα του Κόσμου Μονομαχία

7 Θαύματα του Κόσμου Μονομαχία


Αναπτύξτε τις επιστήμες και το στρατό σας, κατασκευάστε εντυπωσιακά κτίρια και οδηγήστε τον πολιτισμό σας στη νίκη! Το 7 Wonders Duel είναι ένα αυτόνομο παιχνίδι στον κόσμο του 7 Wonders (7 Θαύματα του Κόσμου). Σχεδιασμένο ειδικά για 2 παίκτες, το 7 Wonders Duel προσφέρει ένα εντελώς καινούργιο σύστημα συλλογής καρτών, 3 τρόπους νίκης, επιστημονική πρόοδο, ένα πρωτότυπο στρατιωτικό σύστημα και 12 Θαύματα σε ένα παιχνίδι όπου κάθε παρτίδα είναι και μια μοναδική εμπειρία.

Ticket to Ride Ευρώπη

Ticket to Ride Ευρώπη


Το «Ticket to Ride Ευρώπη» είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι τρένων. Οι παίκτες μαζεύουν κάρτες που περιέχουν διάφορα είδη βαγονιών και τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν σταθμούς, να περάσουν μέσα από τούνελ, να χρησιμοποιήσουν φέρι και να διεκδικήσουν σιδηροδρομικές διαδρομές κατά μήκος της Ευρώπης. Το «Ticket to Ride Ευρώπη» είναι κομψό, είναι εύκολο (μαθαίνεται σε 5 λεπτά), και θα συναρπάσει εξίσου οικογένειες και έμπειρους παίκτες. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για 2 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8+. Μέση διάρκεια 30-60’.

Azul

Azul


Τα αζουλέγιος (άσπρα και μπλε κεραμικά πλακάκια) έγιναν γνωστά από τους Μαυριτανούς, και τα ενστερνίστηκαν πλήρως οι Πορτογάλοι, όταν ο βασιλιάς τους Μανουέλ ο 1ος σε μια επίσκεψη στο παλάτι της Αλάμπρα στη Νότια Ισπανία μαγεύτηκε από την εκπληκτική ομορφιά των Μαυριτανικών διακοσμητικών πλακιδίων και ζήτησε να διακοσμηθεί με τον ίδιο τρόπο και το δικό του παλάτι. Το Azul λοιπόν προσκαλεί εσάς, έναν καλλιτέχνη της διακόσμησης, να κάνετε πράξη την επιθυμία του Βασιλιά, και να ομορφύνετε τους τοίχους του Βασιλικού Παλατιού της Έβορα. Για 2-4 παίκτες. Διάρκεια παιχνιδιού: 30’.