Μουσικη

Ο ύμνος της καραντίνας είναι η διασκευή των Jamiroquai στο «Let’s Dance» του Bowie

Ο Jay Kay, ο ηγέτης των θρυλικών acid jazz / funk Jamiroquai, μεταμορφώνει το τραγούδι «Let’s Dance» του David Bowie σαν το νέο anthem της καραντίνας.

Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Jay Kay, ιδρυτής του funk συγκροτήματος Jamiroquai, διασκεύασε το τραγούδι «Let’s Dance» του David Bowie με νέο τίτλο «Lockdown» με στίχους για την καραντίνα.

Όλοι ή οι περισσότεροι από εμάς είμαστε μέσα αυτές τις μέρες σε καραντίνα, μαζί και ο Jay Kay, ο ηγέτης και ιδρυτής των βρετανών funk θρύλων Jamiroquai. O Jay Kay αποφάσισε να «σπάσει» τη ρουτίνα της ημέρας μιας και δεν μπορεί να περιοδεύσει και αποφάσισε να μας δώσει ένα μικρό μουσικό δώρο. Διασκεύασε-παράλλαξε, με τον δικό του τρόπο, το κλασικό τραγούδι «Let’s Dance» του David Bowie, το ονόμασε «Lockdown» και έτσι γεννήθηκε ένα από τα νέα μεγάλα τραγούδια της καραντίνας.


Οι στίχοι του «Lockdown», πάνω στους ρυθμούς του «Let’s Dance», πηγαίνουν ως εξής:

«Lockdown, put on your face mask and watch TV
Lockdown, to the sound of the kids all screaming at me
Lockdown, trying to avoid the COVID-19
Lockdown, I’ve got a headache, a serious headache

 

 

And if you dry cough, I’ll run from you
A fever so high with diarrhea
You know this viral flu is trying to kill you too
If you should run under a bus it is because you’re bored»

Οι Jamiroquai δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρωτοπόροι του future funk και μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες του πλανήτη τα τελευταία 25 χρόνια. Ο ταλαντούχος Jay Kay – ιδρυτής, frontman, τραγουδιστής, συνθέτης, ψυχή ολόκληρου του project των Jamiroquai – και η πολυμελής παρέα του (μία μπάντα… διαστημικών ικανοτήτων και ζωντανών επιδόσεων) επέστρεψαν το 2017 με το πολύ επιτυχημένο «Automaton», το οποίο – με κομμάτια σαν τα «Cloud 9», «Superfresh», «Summer Girl», «Automaton» – πήρε ήδη τη θέση του δίπλα σε όλες τις τεράστιες επιτυχίες που κατέστησαν τον Jay και τους Jamiroquai ως τους απόλυτους ηγέτες του funk / acid jazz κινήματος: «Virtual Insanity», «Deeper Underground», «Cosmic Girl», «Canned Hit», «Too Young To Die», «You Give Me Something», «Little L», «Alright», «Space Cowboy», «Love Foolosophy», «Feels Like It Should», «Runaway», «Supersonic», «Blow Your Mind», «Corner Of Earth» και πολλά ακόμα.

Από το 1992, όταν και σχηματίστηκαν στο Λονδίνο, κοινό και κριτικοί στην κυριολεξία ξεμυαλίστηκαν μαζί τους. Οι Jamiroquai αναζωογόνησαν τη σύγχρονη ποπ ανοίγοντας τον δρόμο σε πολλούς συναρπαστικούς καλλιτέχνες, με την επιρροή τους να φτάνει μέχρι και σήμερα, αφού φανατικοί οπαδοί τους δηλώνουν ονόματα όπως οι Chance the Rapper, Pharrell Williams, Daft Punk, Jungle, Mark Ronson, Tyler the Creator, Redman & The Intenet, Gnarls Barkley, Scissor Sisters, Gramatik, Quantic, Roisin Murphy, Robbie Williams και πολλοί άλλοι.

Κλήθηκαν να παίξουν δίπλα στον Stevie Wonder και τη Diana Ross, έβαλαν 3 δίσκους στο no.1 της Βρετανίας και 8 στο Top-3, έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν κερδίσει βραβεία Grammy, κρατούν το ρεκόρ για τον κορυφαίο funk δίσκο σε πωλήσεις, με το περίφημο «Travelling Without Moving» και με το «Automaton» βρέθηκαν στην κορυφή των Spotify charts σε 34 διαφορετικές χώρες.