Η Εύη, φύλακας άγγελος των αδέσποτων που βρίσκονται στο δρόμο της και ραδιοφωνική παραγωγός μιας συχνότητας που βουβάθηκε άδικα, μας γράφει για τη γάτα της, την Tracey: Λένε ότι τα ζώα σε διαλέγουν. Δεν είναι ψέμα.
Την Tracey τη συνάντησα πρώτη φορά στην πυλωτή μίας φίλης μου στα Πετράλωνα. Ήταν δεν ήταν 40 ημερών. Πανέμορφη, ένα μικρό τιγράκι. Την είχαν μαζέψει κάτι πιτσιρίκια του δημοτικού και τη φρόντιζαν. Από την πρώτη φορά που με είδε (και την χάιδεψα) με ακολούθησε, με αποτέλεσμα τα πιτσιρίκια να λένε «πάρτε την καλέ κυρία, φαίνεστε καλός άνθρωπος». Την είδα άλλη μία φορά στην ίδια πυλωτή και πάλι αυτή εκεί, τα δικά της, να μ’ ακολουθεί και να νιαουρίζει κιόλας!
Έτρεφα από μικρή μια συμπάθεια για τα τετράποδα, αλλά δεν είχα ποτέ στενές σχέσεις μαζί τους. Μέχρι τότε. Δεκέμβριο του 2007.
Στις 11, λοιπόν, εκείνου του Δεκέμβρη γύρισα αργά στο σπίτι σιχτιρίζοντας από μέσα μου τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που έμενα για τις λίγες ώρες που άναβαν τα καλοριφέρ. Δεν τολμούσα να βγάλω το μπουφάν μέσα στο σπίτι από το κρύο εκείνο το βράδυ (μάλιστα έπειτα από μερικές εβδομάδες είχε χιονίσει πολύ-ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας). Πέρασε από το μυαλό μου η εικόνα του γατιού να παγώνει στην πυλωτή –ένα στενό πίσω από το σπίτι μου– και χωρίς δεύτερη σκέψη έφυγα τρέχοντας για να το βρω. Στην αρχή απογοητεύτηκα. Η γάτα δεν ήταν εκεί.
Σκέφτηκα, «καλά, άργησα, κρίμα». Έκανα να φύγω και μετά σκέφτηκα «οι γάτες δεν είναι χαζές, ξέρουν να προστατεύονται, κάπου έχει κάνει φωλιά». Πράγματι, την βρήκα κουλουριασμένη στο πίσω μέρος της πυλωτής μέσα σε κάτι παλιόρουχα. Την πήρα αγκαλιά, της είπα φωναχτά «από σήμερα θα ‘μαστε μαζί» και έπειτα από 5' λεπτά η «άγρια» φύση έκοβε βόλτες στον πορτοκαλί καναπέ μου. Την ονόμασα Tracey, από την αγαπημένη μου τραγουδίστρια, Tracey Thorn. Δεν ήξερα πολλά από γάτες, αλλά ένιωθα ότι με κοιτούσε μ’ ευγνωμοσύνη. Κάλεσα μία φίλη κτηνίατρο το επόμενο κιόλας πρωί, για να την εξετάσει και να κάνουμε εμβόλια. Μου είπε «να τα κάνουμε τα εμβόλια, αν ζήσει ... είναι άρρωστο το γατί και έχει γρίπη…».
Η Tracey είναι σήμερα 6 ετών, αγαπάει το φιλέτο κοτόπουλο, τον τόνο, την κρέμα καραμελέ και το τσουρέκι του Τερκενλή (τα 2 τελευταία εννοείται πως δεν τα τρώει, τρελαίνεται με τη μυρωδιά όμως). Όταν λείπω από το σπίτι, αφήνω πάντα το ραδιόφωνο ανοιχτό, ήταν φανατική του best και νομίζω ότι έτσι εξηγείται πλέον η απορία στο βλέμμα της, όταν της βάζω ν’ ακούσει άλλους σταθμούς. Πού να της εξηγώ όμως...
Η Tracey είναι η καλύτερη παρέα, πιάνω τον εαυτό μου να της λέει ιστορίες και αυτή να με κοιτάει μ’ αυτά τα τεράστια γατίσια μάτια, σαν να εννοεί «μην ανησυχείς, σε καταλαβαίνω».
Άραγε θα καταλάβει ποτέ ότι και εγώ της είμαι ευγνώμων; Γιατί βάζοντάς την στη ζωή μου, άλλαξε ο τρόπος που βλέπω όλα τα τετράποδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση και παραμονή στα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται μάλιστα και στην Ελλάδα.
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Μια καλή χρονιά και για τη μικρή οθόνη
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Η Ελευθερία Ντεκώ φωτίζει τον διάσημο πεζόδρομο
Γυναίκες και άνδρες ηλικίας 56 έως 70 ετών αναζητούν τον έρωτα και την αγάπη βγαίνοντας ραντεβού στα τυφλά
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Με αφορμή ένα γλυκύτατο ταξιδιωτικό άρθρο στην Athens Voice
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Αντί να εκβιάσει το συναίσθημα, παρουσιάζει την πραγματικότητα με σεβασμό και ευαισθησία
Πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου με διπλό επεισόδιο
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
«Προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης και της αληθινής απόδρασης»
Πρώτη η McLaren με τη Ferrari στη δεύτερη και την τρίτη θέση και τον Βερστάπεν έκτο με τη Red Bull
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.