Life

Αυτά είναι τα πράγματα που με ηρεμούν, όταν όλα πάνε στραβά

Inspirational quotes, επιφανειακές συμβουλές και ψεύτικα χαμόγελα... μακριά από μας. Σε αυτό το άρθρο, αναζητούμε το #true living.

Τζένη Μελιτά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα μυστικά μου για μια πιο αληθινή καθημερινότητα.

Δεν έχω τη μαγική συνταγή για να απαλλαγούμε από το στρες ή την κακή διάθεση, αλλά εδώ και περίπου 4 μήνες έχω αλλάξει κάποιες συνήθειές μου και αυτό με έχει βοηθήσει να παίρνω τη ζωή πιο χαλαρά και -κυρίως- να ζω την κάθε ημέρα. Να ζω για το σήμερα και όχι για το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Να χαίρομαι που βλέπω τους φίλους μου απόψε και όχι να περιμένω τις διακοπές μας τον Αύγουστο στο νησί. 

Ο χορός μου φτιάχνει το κέφι. 

Αυτά είναι τα πράγματά, που με ηρεμούν, όταν όλα πάνε σ@#%@!


Ξέρεις ήμουν από τα κορίτσια με τα πιάνα τους, τα γαλλικά τους, τα μπαλέτα τους. Τα χρόνια πέρασαν... Το πιάνο το δώσαμε, ένεκα η κρίση, βλέπεις. Τα γαλλικά όσο να πεις δεν τα πολυχρειάστηκα. Τι μένει; Το μπαλέτο! Αυτό σκέφτηκα τον Ιανουάριο, που μας πέρασε και αποφάσισα να ξαναγραφτώ σε ένα τμήμα ενηλίκων. "Παλαίμαχων μπαλαρίνων", όπως το λέω εγώ. Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα το 2019. Γιατί αυτό σημαίνει true living, η αληθινή ζωή. Ο τρόπος να ζεις τις στιγμές σου ακούγοντας τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Ακούγοντας τις δικές σου ανάγκες και όχι των άλλων. Να απολαμβάνεις την αλήθεια της κάθε ημέρας, κάνοντας αυτό ακριβώς που σου αρέσει. Κι αν δεν ξέρεις τι ακριβώς σου αρέσει, δεν πειράζει. Ξεκίνα να δοκιμάζεις. Θα το βρεις πιο εύκολα απ' ό,τι περιμένεις. 

Αυτά είναι τα πράγματά, που με ηρεμούν, όταν όλα πάνε σ@#%@!

Αυτή είναι η δασκάλα μου, η Έλενα Δαφέρμου, που της χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις απολαυστικά κουραστικές στιγμές, που περνάμε παρέα. 



© Θανάσης Καρατζάς

Μετά το μάθημα, μια παγωμένη πορτοκαλάδα Ήβη από το απέναντι περίπτερο και είμαστε έτοιμες να βγούμε στον υπέροχο κόσμο!

Η Μπιζού μου απογειώνει τη μέρα. 
© Θανάσης Καρατζάς

Οι άνθρωποι που έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε με ένα κατοικίδιο, νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ τυχεροί κι ας το ξεχνάμε ορισμένες φορές. Δεν είναι λίγο πράγμα κάθε φορά που μπαίνεις μέσα στο σπίτι σου, εκείνο να σε υποδέχεται σα να έχει να σε δει 1 μήνα. Ποιος άλλος άνθρωπος πιστεύεις νιώθει τόση μεγάλη χαρά όταν σε βλέπει (εκτός από τη μανούλα). Ρητορική ερώτηση. 

Θα την πω την αμαρτία μου. Παλιότερα, ένιωθα μια μικρή βαρεμάρα να πηγαίνω κάθε μέρα βόλτα τη Μπιζού με κρύα και με ζέστες. Φέτος, έχω βάλει στη ζωή μου ένα όμορφο πρόγραμμα. Αφήνω το κινητό στο σπίτι και βγαίνουμε για περίπατο για τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα. Γιατί το True Living δεν είναι μπροστά σε οθόνες κινητών, δεν είναι τα Instagram stories που ανεβάζεις, δεν είναι το feed του facebook. Είναι εκείνη η αληθινή αγκαλιά με το σκύλο σου. Ή με το φίλο σου! Αυτό είναι το True Living. Και είναι #ekeiexo.

© Θανάσης Καρατζάς


Χωρίς κινητό, πρέπει να σου πω ότι οι γνωριμίες στο πάρκο πέφτουν βροχή! Κάθε μέρα είναι υπέροχη. Αρκεί να την απολαμβάνεις, όπως μια παγωμένη πορτοκαλάδα ΗΒΗ. 

Skate στα γεράματα; Ναι! Γιατί; Έχεις πρόβλημα;

© Θανάσης Καρατζάς


Με έπιασε, σου λέει, νέα όρεξη. Να ξεκινήσω νέα πράγματα, νέα χόμπι, που με κάνουν να γελάω, να περνάω καλά #ekeiexo, ακόμα κι όταν πέφτω κάτω και ματώνουν τα γόνατά μου. Ακόμη και στις πιο άβολες στιγμές. Ξεκλέβω, λοιπόν, μία ώρα σχεδόν κάθε ΣΚ και πάω το "ατίθασο νιάτο" για skate κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ιδού τα αποτελέσματα... 

© Θανάσης Καρατζάς


© Θανάσης Καρατζάς



© Θανάσης Καρατζάς

Το true living σε περιμένει εκεί έξω. Ακολούθησε την ΗΒΗ στο Facebook και μετά ακολούθησε το ένστικτό σου. Βγες και απόλαυσε την κάθε σου στιγμή. 

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.