Life

Αποφάσισα να κάνω κάτι για μένα

8 μικρές αλλαγές που έκαναν καλύτερη τη ζωή μου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentriki_foto.jpg

Ήταν από εκείνες τις ημέρες που κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Που έλεγα μέσα μου πόσο θα ήθελα να συνέβαινε κάτι συνταρακτικό, κάτι που να μου αλλάξει τη ζωή, να μου δώσει ενδιαφέρον. Και ήταν ένας φίλος που μου έδωσε τη λύση: «Μην περιμένεις να γίνει τίποτα μόνο του και μην ψάχνεις για μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω. Ξεκίνα βήμα - βήμα, αλλά ξεκίνα».

Και ξεκίνησα. Έκατσα κι έγραψα σε ένα χαρτί 8 πράγματα που θα μπορούσα να αλλάξω στην καθημερινότητά μου. Οκτώ μικρά πράγματα που, όμως, όλα μαζί έφτιαξαν κάτι μεγάλο: την ψυχολογία μου. #choosesomethingnew

1. Να επικοινωνώ συχνότερα με τους φίλους μου και όσους αγαπώ. Θέλω να τους το δείχνω, έστω με ένα τηλεφώνημα.

photo_by_rawpixel_on_unsplash_text.jpg

2. Να «μαζέψω» λίγο το χέρι μου. Κάτι περιττές σπατάλες έκοψα και μόνο σε ένα μήνα εξοικονόμησα 50 ευρώ, τα οποία διέθεσα για το επόμενο βήμα.

3. Αγόρασα μια vintage μεταχειρισμένη σκούρα πράσινη πολυθρόνα και το σπίτι μου σα να άλλαξε όψη. Ανανεώθηκα. Τον άλλο μήνα θα πάρω καινούργιες κουρτίνες.

Vintage Wingback Chestefield

4. Περιόρισα πολύ το κάπνισμα. Πλέον για μένα 5 τσιγάρα την ημέρα είναι αρκετά, αν και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά πια να δοκιμάσω κάτι νέο σε αυτόν τον τομέα. #choosesomethingnew

5. Άρχισα γυμναστική. Όχι τίποτα σπουδαία πράγματα, αλλά καθημερινά θα περπατήσω 1 ώρα γρήγορα στο πάρκο της γειτονιάς μου.

photo_by_arek_adeoye_on_unsplash.jpg

6. Πρόσθεσα φρούτα στη διατροφή μου. Τουλάχιστον τρία διαφορετικά την ημέρα. Τα δύο τα παίρνω στη δουλειά, το τρίτο το τρώω μετά το περπάτημα.

photo_by_rawpixel_on_unsplash.jpg

7. Αποφάσισα να κάνω κάτι για τους άλλους. Ήδη δήλωσα εθελόντρια στον δήμο της γειτονιάς για να κάνω μαθήματα αγγλικών σε παιδιά που δεν έχουν για φροντιστήριο.

8. Να μοιράζομαι.

Αυτό το τελευταίο ίσως να είναι και το πιο σημαντικό. Να μοιράζομαι ό,τι καλό μού συμβαίνει, που θα μπορούσε, ίσως, να δώσει έμπνευση και σε κάποιον άλλο. Κι αυτό έκανα μόλις τώρα. Αυτές ήταν οι δικές μου μικρές επιλογές που άλλαξαν σημαντικά τη ζωή μου και τη διάθεσή μου. Ανακαλύψτε κι εσείς τις δικές σας. Κι ας είναι με ένα βήμα τη φορά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ