Life

New Kids On The Block: Roza (tattoo artist)

Young Athens

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 441
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γι’ αυτούς δεν θα μιλάμε αύριο, μιλάμε ήδη από σήμερα...

Γεννήθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας το 1988. Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Δεν σπούδασε εικαστικά, αλλά βελτιώθηκε μόνη της μέσα από πολλή εξάσκηση. Ήταν 12 ετών, όταν εντυπωσιάστηκε πρώτη φορά βλέποντας ένα τατού.

«Παρατήρησα το Sake Tattoo Studio περπατώντας απ’ έξω μια μέρα. Μπήκα στο site κι αποφάσισα ότι εκεί θα πήγαινα να βαρέσω το δικό μου. Συνέχισα να τους ακολουθώ και φυσικά να γεμίζω το σώμα και με άλλα τατουάζ, ώσπου μια μέρα έγινα μέλος του crew. Ήταν κάτι που πάντα ήθελα, αλλά δίσταζα να δείξω τη δουλειά μου. Μέχρι που μια μέρα ανέβασα τα σχέδιά μου στο Facebook. Ο Sake μάλλον είδε κάτι σ’ αυτά και με πήρε για να συζητήσουμε. Στην αρχή δεν το πίστευα, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

Ειδικεύομαι στα έγχρωμα ρεαλιστικά σχέδια και στα μαυρόασπρα πορτρέτα. Το αγαπημένο μου μάλλον ήταν το πρώτο έγχρωμο που χτύπησα, ένα πορτρέτο του Mike Ness. Όσον αφορά το δικό μου σώμα, συνήθως δίνω μεγάλη ελευθερία στον καλλιτέχνη. Αλλά, εντάξει, μερικές φορές είμαι και ιδιαίτερα συναισθηματική.

Η πιο αστεία ιστορία που μου έχει συμβεί είναι σίγουρα όταν ζωγράφισα το πρόσωπο ενός φίλου μου, του Κυριάκου. Mου έχουν ζητήσει διάφορα. Δεν τα βλέπω ως κάτι περίεργο, αλλά ως μια διαφορετική προσέγγιση που θα κάνει πιο ευέλικτο και πλούσιο, άρα κι ενδιαφέρον, το portfolio μου.

Έχω ιδιαίτερο σεβασμό στους καλλιτέχνες που έστησαν την τατού σκηνή στην Ελλάδα και φυσικά εμπνέομαι από τη δουλειά διάσημων ονομάτων, όπως οι Nikko Hurtado, Dimitry Samohin, Carlos Rojas, Paul Booth, Nick Baxter, Borris, Sake και πολλών άλλων.

Υπάρχει πίεση όταν είσαι νέο κορίτσι στον κόσμο των τατουάζ. Το απολαμβάνω και μου αρέσει να αποδεικνύω την αξία μου. Σίγουρα στην Ελλάδα πια ο κόσμος έχει ξεπεράσει τις προκαταλήψεις περί φυλακών κ.λπ. και με ευχαριστεί ιδιαίτερα να βλέπω συλλέκτες που αντιπροσωπεύουν την ιδέα του τατουάζ ως μορφή Τέχνης».

n

Φωτό: Billy Γρυπάρης