Life

Οι 5 ιστορικές αποδείξεις ότι ο Χριστός δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο

Σύμφωνα με σύγχρονους μελετητές

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334786-695222.jpg

Δεδομένου ότι οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο περιμένουν πώς και πώς να γιορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου, ο Independent επικαλούμενος ιστορικούς, επιστήμονες, θεολόγους αναφέρει μεν πως όλοι συμφωνούν ότι υπήρξε, ωστόσο πέρα από αυτή τη βασική παραδοχή, οι απόψεις για το εύρος της ύπαρξής τους διίστανται.

Τα θαύματα και η ανάστασή του, όπως αναφέρει, είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθούν.

Η διάσημη ψυχολόγος και συγγραφέας Valerie Tarico σκιαγραφεί πέντε λόγους που ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρξε:

  1.  Δεν υπάρχουν κοσμικές αποδείξεις του 1ου αιώνα ότι ο Ιησούς Χριστός υπήρξε. Όλες οι πηγές είναι είτε χριστιανικές είτε εβραϊκές.
  2. Τα πρώτα γραπτά της Καινής Διαθήκης είναι ασαφή σε σχέση τις λεπτομέρειες της ζωής τους, οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί σε μεταγενέστερα κείμενα
  3. Τα λεγόμενα των αυτοπτών μαρτύρων στα τέσσερα ευαγγέλια (Ματθαίου, Μάρκου, Λουκά και Ιωάννη) είναι όλα από «δεύτερο χέρι».
  4. Τα Ευαγγέλια βρίθουν αντιφάσεων για τη ζωή του.
  5. Οι σύγχρονοι μελετητές που ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τον «πραγματικό Ιησού» αντιφάσκουν μεταξύ τους.

Επίσης, ο Independent, επικαλούμενος τον καθηγητή θρησκειών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Raphael Lataster και το άρθρο του στην Washington Post αναφέρει: «Στις πρώτες πηγές οι μόνος αναφορές είναι προφανώς φαντασιακές για τον Χριστό της πίστης. Αυτές οι πρώτες πηγές, καταρτίζονται δεκαετίες μετά τα υποτιθέμενα γεγονότα και όλες έχουν γραφεί από συγγραφείς πρόθυμους να προωθήσουν τον Χριστιανισμό, κάτι που μας δίνει τον καλύτερο λόγο να τις αμφισβητήσουμε».

Ο Bart Ehrman, καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου: «Did Jesus Exist? The Historical Argument for Jesus of Nazareth» (Υπήρξε ο Ιησούς; Η ιστορική διαφωνία για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ), διαφωνεί με εκείνους που υποστηρίζουν ότι η σφαλερότητα του Ιησού είναι ικανός λόγος που να δικαιολογεί την ύπαρξή του.

Ο Μεσσίας κατά τον Ehrman υποτίθεται πως εξουδετερώνει τους εχθρούς του, κι έτσι αν πρόκειται να επινοήσεις έναν Μεσσία, καλό θα είναι να είναι ένας δυνατός και όχι κάποιον που τον εξευτελίζουν, βασανίζουν και τον σκοτώνουν οι εχθροί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.