Life

Χιονισμένα κέφια

Πλησιάζουν Χριστούγεννα, μ’ έναν καιρό που δεν ξέρει αν θα ντυθεί Δεκέμβρης ή Ιούλης

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 328
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10913-24809.gif

Πλησιάζουν Χριστούγεννα, μ’ έναν καιρό που δεν ξέρει αν θα ντυθεί Δεκέμβρης ή Ιούλης και μια χώρα που δεν ξέρει αν θ’ αρχίσει τα ταβόρ ή θα πάρει τ’ άρματα. Οι μισοί φίλοι είναι χαρούμενοι σαν ταινία του Αγγελόπουλου, οι άλλοι μισοί θυμωμένοι σαν την απαρνημένη Γκλεν που θέλει να μαγειρέψει το κουνελάκι της κυβέρνησης. Έρχονται και Χριστούγεννα, η πιο ευτυχισμένη τραγωδία του χρόνου.

Τέτοιες στιγμές πιάνομαι απ’ ό,τι τσίτια ελπίδας βρίσκω στη συναισθηματική γκαρνταρόμπα μου. Φοράω την εκλογή του Καμίνη και του Μπουτάρη και κάπως έρχομαι στα πάνω μου· την μπούρκα με την οποία μας έντυναν οι προκάτοχοί τους την κάνω πατσαβούρι για τα τζάμια. Μ’ ένα ρούχο μόνο βέβαια πού να κυκλοφορήσεις, αλλά απόψε λέω να πάω να μάθω για τις λεσβίες που τα φτιάχνουν ή είναι φίλες ή και τα δύο. «Δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες» λέγεται το νέο βιβλίο της ανθρωπολόγου Βενετίας Καντσά, που παρουσιάζεται απόψε 16 Δεκεμβρίου στις 20.30 στον Πολύχρωμο Πλανήτη (Αντωνιάδου 6). Ερευνά το θέμα των σχέσεων ανάμεσα σε γυναίκες που είναι ή υπήρξαν και ερωτικά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η ερωτική σχέση ανάμεσα σε γυναίκες παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από σιωπή. Η επιστημονική έρευνα έρχεται να καταρρίψει αυτή τη σιωπή και την ντροπή που κρύβει πίσω της.

Ομάδα Ευαισθητοποίησης για Γκέι Άντρες. Τι σημαίνει να είσαι γκέι και άντρας; Πώς μας αφορά η αρρενωπότητα και η θηλυπρέπεια; Πώς χειριζόμαστε τη μονογαμία ή την πολυγαμία; Γιατί να (μη) μιλήσουμε για τη σεξουαλική μας ταυτότητα σε άλλους; Αυτά και άλλα πολλά θα συζητηθούν στην ομάδα ευαισθητοποίησης που γίνεται για τρίτη χρονιά φέτος από το 10%. Φέτος η ομάδα θα είναι βιωματική. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.10percent.gr, info@10percent.gr

Οι λεσβιακές καραόκε βραδιές στο Blue Train για τις οποίες έγραψα καταργήθηκαν μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο κάθε Κυριακή το Blue Train έχει Sungays: happy hour από τις 20.30, με 2 μπίρες στην τιμή της μίας και διάφορες εκδηλώσεις.

Το Big Bar και το grrreekbears οργανώνουν και φέτος χριστουγεννιάτικο bazaar την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα φέτος θα δοθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο Σύνθεση - Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση Έρευνα για το HIV/AIDS, που λειτουργεί το www.hiv.gr και εκδίδει το περιοδικό 10%. Πέρυσι τα έσοδα είχαν δοθεί στο Athens Pride και πρόπερσι στον Αρκτούρο. Φέρτε ό,τι πράγματα δε χρειάζεστε στο Big Bar, καθημερινά από 22.30 (εκτός Δευτέρας). Φαλαισίας 12 & Ιερά Οδός 67.

Always on a Sunday: το Mybar άρχισε να σερβίρει καφέ, τσάι, ροφήματα και finger food τις Κυριακές από τις 6 μ.μ., πριν το χαμό του sexy Sunday party. Την πρώτη Κυριακή ήδη έγινε χαμός.

Κάθε Κυριακή μεσημέρι το gay-friendly κουτουκάκι Πέταλο κάνει μπουφέ: ό,τι φάτε 12 ευρώ. Η δίαιτα δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Λέλας Καραγιάννη & Ξάνθης 10, Κυψέλη, 210.8622.000

Μια καινούργια ομάδα ΛΟΑΤ νέων ξεκινά· λέγεται Colour Youth και έχει πολλά σχέδια. Μάθετε περισσότερα στη σελίδα τους στο fb.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Λέγεται “We” και αυτοί που το ξέρουν το χαρακτηρίζουν ως το «πιο διάσημο καινούργιο gay πάρτι» του κόσμου – σκέψου μόνο ότι το διοργανώνει η Lifezone events, που είχε κάνει και το Xlsior Festival στη Μύκονο. Στις 17/12, στο Backstage (πρώην Letom - Motel), Δεκελέων 26, Γκάζι. Είσοδος € 20. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ