Ελλαδα

Καιρός - Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Αυτές θα είναι οι δύο πολύ επικίνδυνες ημέρες

Διαδοχικές κακοκαιρίες με βροχές και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραυνός
Κεραυνός © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καιρός: Η προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη για επικίνδυνες ημέρες με έντονα φαινόμενα και η πρόγνωση για τον καιρό της εβδομάδας.

Ο καιρός εξακολουθεί να είναι άστατος. Μετά την κακοκαιρία της Δευτέρας (6/6) με βροχές, χαλάζι και αστραπές, «δύο πολύ δύσκολες και επικίνδυνες ημέρες» έρχονται προς το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. 

Από τη Δευτέρα βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το κύμα κακοκαιρία φαίνεται να υποχωρεί, ωστόσο το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» θα μας απασχολήσει και τις επόμενες ημέρες. Προς το τέλος της εβδομάδας, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να φέρει πολύ ισχυρά φαινόμενα. Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί ότι η Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι «δύο πολύ δύσκολες και επικίνδυνες ημέρες». 

«Από την Κεντρική Ευρώπη υπάρχει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα μας απασχολήσει την Παρασκευή. Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι, δύο πολύ επικίνδυνες και δύσκολες ημέρες. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να προστατευόμαστε από αυτά τα πολύ ισχυρά φαινόμενα που μπορεί να κρατάνε λίγο αλλά μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και πρόσθεσε ότι αναμένονται πολύ ισχυροί άνεμοι τις αμέσως επόμενες ημέρες προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι οποίοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 

 

Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η μέρα σήμερα, Τρίτη (7/6) ξεκινά με άστατο καιρό στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας και όσο θα πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται περισσότερες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με έντονους κεραυνούς και χαλάζι. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, «τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν σε όλη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά που θα κυριαρχήσει κυρίως ηλιοφάνεια».

Στην Αττική, μετά τη χθεσινή δραστηριότητα, ο καιρός έχει βελτιωθεί. Θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, οι οποίες ίσως δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες προς το απόγευμα προς τα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, αναμένεται ανάπτυξη ισχυρών καταιγίδων με έμφαση στη Χαλκιδική κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες αλλά και χαλαζοπτώσεις. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι την Κυριακή αναμένουμε διαδοχικές κακοκαιρίες με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, καθώς έρχεται νέα «ψυχρή λίμνη» από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης. Τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Καιρός 07/06/2022: Αστάθεια και ισχυρές καταιγίδες | Ώρα Ελλάδος 07/06/2022 | OPEN TV

Καιρός: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σήμερα Τρίτη (07-06-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα είναι λιγότερα και μικρότερης διάρκειας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική
Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων.

Την Τετάρτη (08-06-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά.

Ο άστατος καιρός με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες θα συνεχιστεί την Πέμπτη (09-06-2022) κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Την Παρασκευή (10-06-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Η έντονη αστάθεια θα σταματήσει το
Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ