- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και για την Αττική
Πού αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις
Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Χιόνια και στην Αττική.
Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία «Φίλιππος» προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.
Πιο αναλυτικά, οι χιονοπτώσεις:
Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.
Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:
α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.
β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά -ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.
Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πολικές θερμοκρασίες - Πού έφτασε -16,1°C
Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός σημειώθηκαν σήμερα, τις πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία -16,1 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στο Σέλι Ημαθίας.
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής καταγράφηκαν σε:
- Βλάστη Κοζάνης -15,5°C,
- Άγιο Παύλο Ημαθίας -14,3°C,
- Μαυρολιθάρι Φωκίδας -13,9°C,
- Άγιο Δημήτριο Ολύμπου -13,4°C,
- Περτούλι Τρικάλων -13,1°C και
- Βόλακα Νευροκοπίου -13,1°C.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θέατρο, η καριέρα στο εξωτερικό, ο αντιδικτατορικός αγώνας και η πολιτική
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Μεταξύ των επιβατών και 13 συγγενείς αθλητών του Άρη – Αναμένονται κι άλλες πτήσεις επαναπατρισμού
Ακυρώνονται πτήσεις προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία έως τις 13 Μαρτίου
Πρόκειται για τον δεύτερο πιο θερμό χειμώνα τα τελευταία 65 χρόνια
Η γενναία απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος κινητοποίησε τον ΕΟΜ
Επτά επέστρεψαν 165.000 ευρώ και καταδικάστηκαν με αναστολή - Συνεχίζεται η δίκη για τους 25
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε αλλάζει η ώρα;
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Και για ποια έγινε επαναξιολόγηση των αιτήσεών τους
Συνεχίζονται ανάλογες επιχειρήσεις για την επιστροφή Ελλήνων από τις εμπόλεμες περιοχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.