Ελλαδα

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την άλλη εβδομάδα

Πώς θα εξελιχθεί ο «Διομήδης»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την άλλη εβδομάδα
Κακοκαιρία «Διομήδης» © EUROKINNISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

«Διομήδης» - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την άλλη εβδομάδα.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα κορυφωθεί και αναμένονται χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, και την πρόβλεψή του για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο χειμώνας συνεχίζεται και την άλλη εβδομάδα καθώς αναμένεται νέα κακοκαιρία.

Κακοκαιρίa: Η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας και τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά πλέον να είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και ο ισχυρός παγετός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Οι ισχυρές καταιγίδες πλέον φαίνεται να περιορίζονται προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα. Δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τις χιονοπτώσεις να πλαισιώνουν το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Πάντως οι χιονοστρώσεις όπου αυτές παρατηρηθούν δεν δείχνει να είναι αξιόλογες με εξαίρεση τους ορεινούς - ημιορεινούς όγκους.
Στο πρώτο μας βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των χιονοπτώσεων μέχρι και αύριο το πρωί.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και για τις επόμενες αρκετές ώρες στους πολύ θυελλώδεις βοριάδες που μέσα στο Αιγαίο ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ! Η εξέλιξη των ανέμων αποτυπώνεται στο δεύτερο βίντεο μας.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ

Το ισχυρό αυτό κύμα κακοκαιρίας θα το διαδεχτεί πολικό ψύχος όπως μπορούμε να δούμε στο τρίτο μας βίντεο με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -10°C σε τμήματα της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Είναι μάλιστα αρκετά πιθανό ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές της βόρειας χώρας να παραμείνει κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο δημιουργώντας το φαινόμενο του ολικού παγετού.

ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όπως έχουμε ενημερώσει και σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ο Χειμώνας ήρθε για να μείνει για το υπόλοιπο του μήνα τουλάχιστον μιας και ο "Ωμέγα" εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη (τέταρτο βίντεο) θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα Κορέστεια και τα χωριά του Βιτσίου ζητά ο δήμαρχος Καστοριάς

Παράλληλα, «να κηρυχθούν σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Κορεστείων και Βιτσίου, προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών», ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης. Ο κ. Κορεντσίδης σημειώνει ότι για τις συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται στις παρυφές του Βιτσίου «τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας για την παραμονή των κατοίκων στις οικίες τους».

Από τα συνεργεία του δήμου που έκαναν προκύπτουν ζημιές και καταστροφές σε παλιές οικίες και αποθήκες, ενώ λόγω της σεισμικής δραστηριότητας επηρεάστηκαν και οι υδροφόροι ορίζοντες με αποτέλεσμα η δεξαμενή υδροδότησης της τοπικής Κοινότητας Μακροχωρίου, να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το πρόβλημα όπως ανέφερε ο δήμαρχος «καλύφθηκε προσωρινά με εμφιαλωμένα νερά που μοιράστηκαν για τις οι ανάγκες των κατοίκων».

Λειτουργία των σχολείων

Με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν στις 9:15 πμ.

Στην ΠΕ Φλώρινας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ενώ έως την ίδια ημερομηνία δεν θα γίνονται μαθήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στην Φλώρινα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ