Ελλαδα

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Δύο οι νεκροί σε Σέρρες και Καρδίτσα

Αγνοείται και η σύζυγος του ενός νεκρού στις Σέρρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Διομήδης»: Δύο νεκροί σε Σέρρες και Καρδίτσα
Κακοκαιρία «Διομήδης» © EUROKINNISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Κακοκαιρία «Διομήδης» - Δύο νεκροί: Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στις Σέρρες - Εργατικό δυστύχημα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Στους δύο έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία «Διομήδης» που «χτυπά» τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα, στον ορεινό όγκο του Λαγκαδίου, στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, ενώ αγνοείται η σύζυγός του. 

Από τις 12 το μεσημέρι είχε στηθεί έρευνα τόσο από την Αστυνομία όσο κι από την Πυροσβεστική για τον εντοπισμό του. Είχε προηγηθεί κλήση στον τριψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 μέσω του οποίου ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών και ξεκίνησαν οι αναζητήσεις.

Σύμφωνα με την κλήση, στη συγκεκριμένη περιοχή αγνοούνταν τα ίχνη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Γύρω στις 4 μμ εντοπίστηκε νεκρός ο άνδρας από πυροσβέστες μέσα στο ρέμα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Νιγρίτας Σερρών.

«Διομήδης» - Νεκρός και στην Καρδίτσα: Χτυπήθηκε από ρεύμα

Nεκρός είναι ο 50χρονος εργαζόμενος που δούλευε στις αποκαταστάσεις των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net ο εργαζόμενος φέρεται να χτυπήθηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης βλάβης.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο εργαζόμενος ήταν μέλος συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες στα Καλύβια Πεζούλας για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Υπενθυμίζεται πως πλημμύρες στην περιοχή Παλαμά Καρδίτσας προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Διομήδης». Πολλές αγροτικές καλλιέργειες με σιτάρι, κριθάρι καθώς και κτηνοτροφικές μονάδες έπαθαν ζημιές από την πλημμύρα λόγω της υπερχείλισης των παραποτάμων του Πηνειού στην Περιοχή. 

Καρδίτσα: Πλημμύρες στην περιοχή Παλαμά  προκάλεσε η κακοκαιρία Διομήδης

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων 

Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις 9 το βράδυ θα εκτελεστεί κανονικά το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου KNOSSOS PALACE για Ηράκλειο και Χανιά. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Καβάλα - Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες πριν την αναχώρησή τους καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ