Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Στέλιο Παρλιάρο

Τασούλα Επτακοίλη, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Στέλιος Παρλιάρος

Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί στο café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Στέλιο Παρλιάρο, για γλυκά και μουσικές, για γλυκές μουσικές και αναμνήσεις, για συνταγές γλυκισμάτων και... ζωής. Και, φυσικά, για την Πόλη της καρδιάς τους. Ο επίλογος θα είναι γλυκός και μουσικός.

Λίγα λόγια για την Ευανθία Ρεμπούτσικα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Ρεμπούτσικα μαζί με την Ιωάννα, τον Πλούταρχο και τη Μαρία. Ο πατέρας τους ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου REX. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 6 ετών, φοιτώντας στο Ωδείο Πατρών με καθηγητές τον Μιλτιάδη Παπανικολάου και τον Ακίνδυνο Καϊμάκη. Το κουαρτέτο των αδελφών Ρεμπούτσικα περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 1970 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική, με δάσκαλο τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές. Από το 1970 μέχρι το 1979, η Ευανθία Ρεμπούτσικα συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, συνεργασίες που συνεχίζονται και μετά το 1979 όταν επιστρέφει από το Παρίσι, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην École Normale de Musique. Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του τρίτου προγράμματος καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την οποία περιοδεύει και κατά την παρουσίαση του «Αξιον Εστί» με το Μίκη Θεοδωράκη.

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Παραλιάρο
O Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole le Νôtre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λιόν στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon. Το 1982 δημιουργεί το «fresh» αλλάζοντας τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και εκδίδει βιβλία ζαχαροπλαστικής που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους. Η ενασχόλησή του με τον Τύπο ξεκινάει τη δεκαετία του ’90, όταν αποκτά δικές του στήλες στα περιοδικά «Ε» και «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας». Το Μάιο του 2006 ξεκινάει νέα συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» δημιουργώντας συνταγές για το ένθετο περιοδικό «Γαστρονόμος» καθώς και για το ένθετο «Κ». Τον Μάιο του 2010 κυκλοφορούν από την «Καθημερινή» οι «Γλυκές Ιστορίες» που φέρουν την υπογραφή του. Είναι το πρώτο περιοδικό ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα κι ένα αληθινό εκδοτικό φαινόμενο με μηνιαία κυκλοφορία που αγγίζει τα 100.000 φύλλα. Το 2014 το περιοδικό μετονομάζεται σε «Γλυκές Αλχημείες». Σήμερα, το περιοδικό κυκλοφορεί ως ένθετο με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» κάθε δύο μήνες και συνεχίζει να μας διδάσκει την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της οικιακής μας κουζίνας…