Ελλαδα

Τέταρτη δόση στους κάτω των 60: Η διασπορά κορωνοϊού ανοίγει το θέμα στην Επιτροπή

Πόσο πιθανό είναι να ξεκινήσει η χορήγησή της μέσα στο καλοκαίρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοίγει η συζήτηση για τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό στους κάτω των 60 ετών
Ανοίγει η συζήτηση για τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό στους κάτω των 60 ετών © EUROKINISSI

Τέταρτη δόση στους κάτω των 60 ετών από εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συζητά το θέμα αύριο Πέμπτη (23/6).

Η πρώτη συζήτηση στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα για τον καθορισμό ραντεβού προς εμβολιασμό με την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες, ηλικίας κάτω των 60 ετών, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης.

Πάντως, το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας, φαντάζει ως απίθανο, δεδομένων των αντιρρήσεων, τις οποίες εκφράζει ικανός αριθμός εκ των μελών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα της χορήγησης τέταρτης δόσης στους πολίτες, ηλικίας
κάτω των 60 ετών.

Πάντως, στην περίπτωση που η Επιτροπή αποφασίσει θετικά, η χορήγηση της τέταρτης δόσης στους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών θα είναι εντελώς προαιρετική.

Σημειώνεται ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε Αττική και Κυκλάδες είναι μεγάλη. Στη Μύκονο η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού έφθασε το 50,89%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 10.528 κρούσματα και 9 θάνατοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ