Ελλαδα

Παγώνουν και στην Ελλάδα οι ροές φυσικού αερίου από Ρωσία λόγω Turkstream

Δεν επηρεάζεται η ασφάλεια εφοδιασμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
φυσικο άεριο
Φυσικό αέριο © EPA Pool

Πηγές ΔΕΠΑ: Διακοπή τροφοδοσίας με ρωσικό αέριο από 21- 27 Ιουνίου.

Διακόπτονται για μία εβδομάδα οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διακοπή θα γίνει από αύριο 21 Ιουνίου μέχρι και τις 27 Ιουνίου, λόγω της ετήσιας προγραμματισμένης συντήρησης του αγωγού Turk Stream, μέσω του οποίου τροφοδοτείται η χώρα μας.

Η διακοπή της ροής, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, δεν αναμένεται να επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, καθώς συνεχίζεται η τροφοδοσία της με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), αλλά και μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού, ενώ υπάρχουν -όπως αναφέρεται- υψηλά αποθέματα.

Σημειώνεται ότι το «πάγωμα» των μεταφορών μέσω του αγωγού Turk Stream για μία εβδομάδα είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας συναγερμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς την ίδια ώρα υπάρχει και τεχνικό πρόβλημα στον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος προμηθεύει τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη.

Ως επακόλουθο αυτών των εξελίξεων, οι τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν μέσα στην εβδομάδα ιλιγγιώδες άλμα κατά 60%, το μεγαλύτερο από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ήδη, Βερολίνο και Ρώμη ανακοίνωσαν έκτακτα μέτρα, με το πρώτο να κάνει επιστροφή προς τον άνθρακα και τη δεύτερη να ετοιμάζει σχέδιο αποθήκευσης ενόψει του χειμώνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις             

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ