Ελλαδα

Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακιστέοι οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Τι ισχυρίστηκαν στην απολογία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στην Ερέτρια στις 24 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στην Ερέτρια στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες στην Εύβοια που κατηγορούνται για τον θάνατό του.

Στην υπόθεση για τον Σήφη Βαλυράκη και τον θάνατό του οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τα δύο αδέλφια απολογήθηκαν στον ανακριτή σήμερα Παρασκευή (3/6). Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 στην Εύβοια.

Είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Από την πρώτη στιγμή μαρτυρίες ανέφεραν ότι υπήρξε διαπληκτισμός του πρώην υπουργού με ψαράδες.

Σήφης Βαλυράκης: Τι ισχυρίστηκαν οι ψαράδες στην απολογία τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ψαράδες κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του πρώην υπουργού αλλά στο σπίτι τους. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έκριναν την προφυλάκισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη είχε ισχυριστεί σε δηλώσεις του πριν από λίγα 24ωρα: «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειες μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στην θάλασσα…».

Και πρόσθεσε: «Τώρα πώς μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε εμείς, είμαστε δεμένοι στο λιμάνι».

Ωστόσο, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη -με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία- θεωρεί υπεύθυνους τους δύο ψαράδες για τον θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ