Ελλαδα

Αυτά είναι τα γερμανικά Marder που θα παραλάβει η Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Αθήνας - Βερολίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτά είναι τα τεθωρακισμένα Marder που θα πάρει η Ελλάδα από τη Γερμανία
Αυτά είναι τα τεθωρακισμένα Marder που θα πάρει η Ελλάδα από τη Γερμανία © EPA/CLEMENS BILAN

Η Ελλάδα θα παραλάβει γερμανικά Marder - Ποια άρματα θα δώσουμε στην Ουκρανία - Στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της συμφωνίας Ελλάδας – Γερμανίας.

Ο Όλαφ Σολτς έκανε γνωστή, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, τη συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας για τα άρματα μάχης που θα δώσει το Βερολίνο στον ελληνικό στρατό προκειμένου να αντικατασταθούν τα τεθωρακισμένα που θα στείλει η Αθήνα στο Κίεβο.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων και μετά τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο της Γερμανίας συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία.

Τα BMP-1 συγκαταλέγονται στα πιο διαδεδομένα θωρακισμένα οχήματα στον κόσμο
Τα BMP-1 συγκαταλέγονται στα πιο διαδεδομένα θωρακισμένα οχήματα στον κόσμο © Wikipedia

Η Ελλάδα θα παραλάβει ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Yπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Yπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή.

Η ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας για τη συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας για τα άρματα μάχης

«Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται γνωστό ότι κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων και μετά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1(παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή».

«Θα παράσχουμε στην Ελλάδα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού», ανέφερε νωρίτερα ο καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ