Πολιτικη & Οικονομια

Εξηγήσεις για τη συμφωνία με τα τεθωρακισμένα ζητούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξηγήσεις για τη συμφωνία με τα τεθωρακισμένα ζητούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ
Εξηγήσεις για τη συμφωνία με τα τεθωρακισμένα ζητούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ © EPA/CLEMENS BILAN

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις μέσω των οποίων ζητούν από την κυβέρνηση ενημέρωση για το θέμα αποστολής τεθωρακισμένων στην Ουκρανία.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης η είδηση της αποστολής τεθωρακισμένων από την Ελλάδα στην Ουκρανία, την οποία έκανε γνωστή ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σόλτς.

Με ανακοινώσεις τους το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα όσα συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Γερμανό καγκελάριο.

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα για όλες τις πτυχές της συμφωνίας Ελλάδας – Γερμανίας

Πλήρη ενημέρωση από την κυβέρνηση ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τα όσα συμφώνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σόλτς για την παράδοση τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.

Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει συγκεκριμένα: «Όπως πληροφορηθήκαμε από τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε στην παράδοση ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία, που στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από γερμανικά.

»Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για όλες τις πτυχές της εν λόγω συμφωνίας, την οποία ο κ. Μητσοτάκης αποσιώπησε κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης με τον κ. Σολτς».

ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας: «Άμεση ενημέρωση για τον οπλισμό»

«Άμεση ενημέρωση για τον οπλισμό που έχει αποστείλει και θα αποστείλει στην Ουκρανία η χώρα μας, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σεβόμενες τους πολίτες τους», «απαιτεί» με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολούθως αναφέρει: «Μόλις λίγες μέρες αφότου πληροφορηθήκαμε από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, για την απόφαση Μητσοτάκη να αποστείλει νέο, βαρύτερο οπλισμό στην Ουκρανία, πληροφορούμαστε τώρα από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ότι η Ελλάδα θα αποστείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία. Και μάλιστα, τεθωρακισμένα χρήσιμα για την άμυνα της χώρας, εξού και η αναπλήρωσή τους από άλλα γερμανικά τεθωρακισμένα. Θεωρούμε αδιανόητο την είδηση αυτή να τη μαθαίνει ο ελληνικός λαός από τον Γερμανό καγκελάριο, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα στη δική του συνέντευξη».

Γενικεύοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι: «η επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αυξάνεται κάθε εβδομάδα που περνά, την ίδια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας».

Κλείνοντας αναφέρει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις εν κρυπτώ για κρίσιμα εθνικά θέματα. Πόσο δε μάλλον, που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας και είναι σε αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ