Κοσμος

Δέσμευση Σολτς για αντικατάσταση των τεθωρακισμένων που θα στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία

Τι ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καγκελάριος Όλαφ Σολτς
Καγκελάριος Όλαφ Σολτς © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα αντικαταστήσει όπλα που η Ελλάδα θα διαθέσει στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μία παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο Γερμανός καγκελάριος προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε ο Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γερμανό καγκελάριο αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα και για την επιθετική ρητορική της Άγκυρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ