Ελλαδα

Ξυλοδαρμός μαθήτριας στο σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε - Τι καταγγέλλει η μητέρα της

«Την κλωτσάνε και την φτύνουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκτονία 14χρονου: Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθήτριας στο σχολείο του
Αυτοκτονία 14χρονου: Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθήτριας στο σχολείο του © Pixabay

Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθήτριας στο σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε - Τι περιγράφει η μητέρα της ανήλικης.

Νέες μαρτυρίες για περιστατικά bullying και ξυλοδαρμών στο σχολείο του 14χρονου μαθητή που αυτοκτόνησε έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 καταγράφει τον ξυλοδαρμό μιας 14χρονης μαθήτριας από ομάδα αγοριών και κοριτσιών.

Ο ξυλοδαρμός της ανήλικης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα της, δεν είναι ο μόνος που έχει υποστεί το κορίτσι, καθώς σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

Ξυλοδαρμός συμμαθήτριας του 14χρονου που αυτοκτόνησε - Η καταγγελία της μητέρας για bullying
Ξυλοδαρμός συμμαθήτριας του 14χρονου που αυτοκτόνησε - Η καταγγελία της μητέρας για bullying © Pixabay

Συστηματικό bullying στο σχολείο καταγγέλλει η μητέρα της μαθήτριας

Η μητέρα της μαθήτριας είπε πως «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι “έδωσε” η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη». Η μητέρα της 14χρονης μαθήτριας καταγγέλλει πως τα περιστατικά bullying είναι πολύ συχνά, λέγοντας χαρακτηριστικά «και στον πίσω χώρο του σχολείου τη βρίζουν, την κλωτσάνε και τη φτύνουν».

«Κάλεσα τον διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά» ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού.

Ξυλοδαρμός συμμαθήτριας του 14χρονου που αυτοκτόνησε
Ξυλοδαρμός συμμαθήτριας του 14χρονου που αυτοκτόνησε © ΑΝΤ1

Ο δικηγόρος της μητέρας, Δ. Φουφόπουλος, μίλησε για συστηματικό bullying με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές, σημειώνοντας πως «στη δική μας υπόθεση μιλάμε για δύο επιθέσεις. Ακούγεται στο βίντεο η δύναμη με την οποία γίνονται τα χτυπήματα από τα παιδιά στο κεφάλι του κοριτσιού». Όπως είπε, για τα γεγονότα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία, αναφέροντας πως «από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπ. Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».

Κεραμέως: Έρευνα σε βάθος για την αυτοκτονία του 14χρονου - Θα αποδοθούν ευθύνες

Για τη σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών για bullying που οδήγησε στην αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια, αλλά και την απόδοση ευθυνών που ενδεχομένως να προκύψουν δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκής, την οποία «δίνουμε με παραπάνω ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, και με τους συμβούλους σχολικής ζωής που είναι το πρώτο σημείο επαφής και τα παιδιά έχουν την άνεση αν συμβεί κάτι να πάνε και να μιλήσουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ